Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-07-2001 Maastricht: Daders ramkraken aangehouden Donderdag 26 juli 2001

Door de recherche van de basiseenheid Maastricht Noord-West zijn twee mannen aangehouden van 31 en 32 jaar oud die verdacht worden van de ramkraken bij een apotheek aan het Malbergplein en de ramkraak bij een electrozaak in de Clavecymbelstraat op 16 mei jl.

De twee daders ontvreemdden eerder op die dag vanaf de Wijsdomruwe een personenauto in de wijk Malberg. Hiermee reden zij omstreeks 5.00 uur naar de apotheek alwaar zij pillen wilden stelen. Met de achterzijde van de auto werd enkele malen met kracht tegen de toegangsdeur gereden. De gehele pui werd ontzet. Door dat achter de deur een ijzeren hekwerk is aangebracht konden zij niet in de apotheek komen. De schade bedraagt meer dan Fl. 30.000,-

Hierna reed het tweetal met de beschadigde auto naar de electrozaak in de Clavecymbelstraat. Ook hier reden zij met de achterzijde van de auto meerdere malen met kracht tegen de etalageruit van 4 bij 2,5 meter.

Achter deze ruit bevond zich eveneens een ijzeren hekwerk waardoor de daders niet in de zaak konden geraken.

De schade aan dit pand is ruim Fl. 47.000,-

Zonder buit vertrokken de daders. Een van de verdachten had nog een rekening te vereffenen met een buurtbewoner en reed naar de Widelanken. Hier zag hij de auto van zijn kennis staan. Hij reed met de door hun gestolen auto opzettelijk tegen de flank van deze auto die daardoor zwaar werd beschadigd.

Vervolgens reden de daders met de gestolen auto naar de struiken nabij de Via Regia alwaar zij de auto in brand staken. De auto brandde geheel uit.

Het onderzoek van de politie leidde, aan de hand van getuigenverklaringen en het ter plaatse ingesteld onderzoek naar de twee verdachten.

De twee daders werden 24 juli in hun woningen in de wijk Malberg aangehouden en vervolgens in verzekering gesteld .

Na een ingesteld onderzoek werd een van de verdachten in vrijheid gesteld nadat hem een dagvaarding werd uitgereikt.

De andere verdachte zal vrijdag voor de Officier van justitie worden geleid.

Deel: ' Politiebericht Maastricht daders ramkraken aangehouden '
Lees ook