Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-08-2001 Politieberichten district Maastricht (RKey; 15.15 u) Vrijdag, 24 augustus 2001

District Maastricht

Maastricht; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen donderdagmiddag in een woning aan de Proosdijweg in Maastricht trof de politie op zolder een hennepkwekerij aan met totaal zon 105 oogstrijpe hennepplanten. Die werden samen met de aanwezige groeilampen (5) en ventilatoren (5) inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen een bewoonster. In het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie kreeg de verdachte een boete opgelegd van fl. 2.400,-.

Maastricht; bekeuringen
De politie heeft afgelopen afgelopen donderdagmiddag (tussen 14.00 en 15.30 uur) in de buurt van de Marsanahof en Alesiahof in Maastricht totaal 37 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het rijden over trottoirs, het links van de weg rijden, het rijden met hoge snelheid tegen de geslotenverklaringen in (tegen het eenrichtingsverkeer in). Alle voertuigbestuurders werden wegens het drukke verkeersaanbod niet terplaatse bekeurd maar krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De politie gaat er vaker verkeerscontroles houden.

Maastricht; bierglas
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht omstreeks 04.15 uur kreeg de politie een melding van een ruzie aan de Kleine Gracht in Maastricht. Bleek dat in een cafe vermoedelijk tussen aantal cafe-bezoekers woorden waren geweest waarbij op een gegeven moment iemand plotseling een bierglas kapot sloeg en met het kapotte glas in het gezicht van een 20-jarige jongeman uit Maastricht sloeg. Die liep daarbij allerlei snijwonden op in zijn gezicht en aan een oor. Het slachtoffer werd voor verzorging van de snijwonden overgebracht naar de EHBO van het ziekenhuis in Maastricht. De politie heeft op de Markt een 21-jarige Maastrichtenaar aangehouden die wordt verdacht van deze mishandeling. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Valkenburg; agressieve winkeldief
De politie heeft afgelopen donderdagavond in Valkenburg een 43-jarige man uit Heerlen aangehouden. Die wordt verdacht van winkeldiefstallen in allerlei winkels in het Valkenburgse winkelcentrum (Dr. Erensstraat, Walramplein, Louis v.d. Maesenstraat) waarbij ondermeer flesjes parfum en drank werden gestolen. Daarnaast wordt hij ervan verdacht een personeelslid van een winkel met een steekvoorwerp te hebben bedreigd en bedreigingen te hebben geuit naar nietsvermoedende passanten. De verdachte (had parfum en drank bij zich die inbeslaggenomen werden) werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Deel: ' Politiebericht Maastricht hennepkwekerij ontmanteld '
Lees ook