Politie Midden- en West Brabant

Zeven man aangehouden bij drugsactie

Datum: 11/1/2000
Auteur: pvdg

Op dinsdag 11 januari 2000, heeft de politie in Roosendaal bij een inval in een aantal panden 7 mensen aangehouden. Er werden huiszoekingen gedaan in growshop, een theehuis en een aantal woningen allemaal gevestigd aan de Brugstraat in Roosendaal

Aanleiding
De politie hield al enkel weken de panden en haar bezoekers in de gaten. Bij de bezoekers, over het algemeen drugstoeristen, werd verschillende keren (tot 2 kilo) verdovende middelen aangetroffen. Dit was aanleiding om tot deze actie over te gaan.

Aanhoudingen
Rond 15:00 uur werden de panden betreden. Hierbij waren naast 35 politiemensen ook de Rechter-Commissaris en de Officier van Justitie aanwezig. De aanwezige klanten van de growshop en het theehuis mochten, nadat hun identiteit was vastgesteld en vastgelegd, vertrekken. De overige 7 aanwezigen werden aangehouden. Het gaat hierbij om MvdS (22), MM (23), JvdZ (26), FE (27) MM (38) en MA (26) allen uit Roosendaal en de 25-jarige CK zonder vaste woon of verblijfplaats.

Verdovende middelen
In de panden, die allemaal met elkaar in verbinding staan, werd huiszoeking verricht. Hierbij werden meerdere kilos softdrugs aangetroffen. Daarnaast werden twee zakken wit poeder aangetroffen die nog nader onderzocht worden door de unit Forensisch Technisch Onderzoek van de regio Midden en West Brabant.
Bij huiszoekingen in het verleden werden ook al verdovende middelen aangetroffen. De growshop en het theehuis zijn geen gedoogde coffeeshop. Zij mogen dus in het geheel geen verdovende middelen op voorraad hebben en/of verkopen.

Deel: ' Politiebericht Midden- en West Brabant inval drugspanden '
Lees ook