Korps: Groningen, plaats: Oude Pekela 14-09-2001 25.000 gulden beloning in onderzoek Jan de Wit Vrijdag 14 september 2001

Hoofdofficier looft beloning uit voor informatie

De Hoofdofficier van Justitie in Groningen heeft een beloning uitgeloofd van vijfentwintig duizend gulden ( f 25.000.-) voor informatie over de dader of daders in de moord/doodslag op Jan de Wit in Oude Pekela.

Politie en justitie is er alles aan gelegen om het misdrijf op te lossen. Het betreft een zeer zwaar delict dat een ernstig inbreuk heeft gemaakt op de rechtsorde. De beloning moet een aansporing zijn aan getuigen die over informatie beschikken welke kunnen leiden tot de oplossing van dit misdrijf. Politie en justitie gaan er vanuit dat vrienden van Jan de Wit of anderen die Jan hebben gekend mogelijk wel op de hoogte zijn wie de dader(s) van het misdrijf is/zijn. Zij hopen dat met de beloning getuigen bereidt zijn zich bij de politie te melden.

Het team is nog steeds op zoek naar getuigen die informatie kunnen geven over de vrijdagnacht tussen 03. 00 uur, het moment waarop Jan vermoedelijk thuis kwam en zaterdagochtend 09.00 uur, het moment waarop Jan werd gevonden.

Jan de Wit werd op zaterdag 7 juli s-ochtends omstreeks 09.00 uur dood in de tuin van zijn woning aangetroffen. Hij bleek door messteken om het leven te zijn gekomen. De politie stelde met een recherchebijstandteam direct een uitgebreid onderzoek in. Ruim honderd getuigen werden in de afgelopen weken gehoord. Dit heeft nog niet geleid tot de aanhouding van verdachte(n).

De politie heeft de bewoners rond de Erasmusstraat in Oude Pekela door middel van een bewonersbrief geïnformeerd over de stand van zaken in het onderzoek en de uitgeloofde beloning.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie. 0900 - 8844 (30 c/m)

Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht Oude Pekela '
Lees ook