/ Persberichten politie RivierenlandMaandag, 16 juli 2001* Politie maant tot voorzichtigheid bij afspraken via chatboxen
De politie waarschuwt voor al te gemakkelijke afspraken thuis naar aanleiding van contacten op chatboxen op internet. Regelmatig leiden dergelijke contacten tot afspraken en niet zelden gebeurt dat in de woning van één van de betrokkenen. Men moet zich echter wel bedenken dat men in principe een wildvreemde persoon over de vloer krijgt, waarvan de bedoelingen niet duidelijk zijn.

De politie komt met deze waarschuwing naar aanleiding van een aangifte van afpersing van een inwoner van de gemeente Bemmel. De politie in het district Rivierenland heeft in dit kader op 11 juli een 26-jarige man uit Arnhem aangehouden.

Aanhouding
De man werd aangehouden in de woning van het slachtoffer. De twee hadden elkaar leren kennen via een chatbox op internet en hadden een afspraak gemaakt voor seksueel contact. Daarbij was afgesproken dat de Arnhemmer betaald zou worden. Na het contact verhoogde de man uit Arnhem het bedrag en bedreigde het slachtoffer met ernstig geweld indien er niet meer geld werd betaald dan afgesproken. In telefonische contacten naderhand werd er opnieuw geld geëist; dit keer ging het om een bedrag van 2500 gulden onder dreiging van zware mishandeling en het verspreiden van laster.

Het slachtoffer deed op 11 juli aangifte; toen de Arnhemmer het geld kwam halen werd hij door de politie aangehouden

De Arnhemmer legde op 12 juli een bekennende verklaring af en werd die dag inverzekeringgesteld. Op 13 juli werd de man geleid voor de officier van justitie, waarna de man in bewaring werd gesteld. Hij zit nog altijd vast.

* Dagoverzicht

Aanhouding na bedreiging echtgenote en huisarts DIDAM - De politie heeft op 14 juli een 38-jarige man uit Didam aangehouden, die ervan wordt verdacht zijn 39-jarige echtgenote te hebben bedreigd op 13 juli rond 02.30 uur. Het echtpaar kreeg ruzie waarna de man een flinke hoeveelheid medicijnen en alcohol naar binnen werkte. Daarop bedreigde hij de echtgenote. De man draaide vier gaspitten van het fornuis open met een brandende sigaret in de hand. De man had zelf reeds een huisarts gewaarschuwd en vlak voordat hij kwam pakte hij een mes, waarmee hij stekende bewegingen naar de vrouw maakte. Deze ontvluchtte met haar kinderen van 11 en 13 jaar het huis. Ook de gearriveerde huisarts vluchtte het huis uit toen de man hem bedreigde met het mes. De verdachte verliet daarop het huis en reed met de auto weg. De man werd op de Eusebiusbuitensingel in Arnhem rond 03.40 uur aangehouden, nadat hij in de omgeving tegen verschillende auto's was gereden en al spookrijdend de Van Muijlwijckstraat op was gereden. De man was -toen de politie hem aanhield- niet meer aanspreekbaar en werd overgebracht naar het Rijnstateziekenhuis in Arnhem. Na behandeling werd de man op 14 juli aangehouden door de politie in het district Rivierenland. De man heeft tijdens verhoren de voorgelegde feiten ontkend.

Zijn echtgenote heeft aangifte gedaan. Ook de vijftigjarige huisarts deed aangifte. De politie maakt proces-verbaal op en legt dit voor aan het openbaar ministerie.

Verkeersongeval met motor
ZEVENAAR - Een 35-jarige motorrijdster uit Arnhem en een 33-jarige passagier uit Didam zijn met de motor op de Ringbaan-Oost in Zevenaar op 15 juli rond 19.45 uur onderuit gegaan. Kennelijk had de bestuurster het voertuig niet onder controle. Beiden zijn naar het Streekziekenhuis Zevenaar overgebracht met respectievelijk een gebroken been en een gekneusde voet.

Diefstal
ELST - Op 15 juli is omstreeks 16.30 uur een insluiping geweest in een dierenartspraktijk in Elst. Op dat moment was er niemand aanwezig in de praktijkruimte die vrij toegankelijk was. Er zijn enkele honderden guldens aan contact geld buit gemaakt.

Drie kwartier vast in lift
ZEVENAAR - Op 15 juli werd rond 18.00 uur politie-assistentie verzocht bij de bejaardenflat aan de Vondellaan. Vermoedelijk drie bejaarden zouden al 45 minuten vast zitten in een lift. De komst van de storingsmonteur werd niet afgewacht, maar de brandweer werd ingeschakeld. Binnen enkele minuten konden de liftdeuren geopend worden. De drie bejaarden bleken een verjongingskuur te zijn ondergaan; drie meisjes van 15, 16 en 17 jaar oud bleken de ongelukkige liftgangers te zijn.

Alcohol
WESTERVOORT - Op 15 juli werd in Westervoort op de Hamersestraat een 27-jarige autobestuurder uit Westervoort aangehouden voor het rijden met alcoholhoudende drank. Zijn promillage bleek 0.6 te zijn en aan hem werd een transactie van 400 uitgereikt.

Alcohol (2)
WESTERVOORT - Op zaterdag 14 juli werd op de Cloecklaan in Westervoort een 22-jarige autobestuurder uit Westervoort aangehouden voor rijden onder invloed. Na onderzoek bleek zijn promillage 0.9 te zijn. Ook hij kreeg een proces-verbaal.

Te snel
DUIVEN - Op 15 juli werd het rijbewijs van een 21-jarige motorrijder uit Westervoort het rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een proces-verbaal voor de maximum snelheid. Hij reed met een snelheid van 143 kilometer over de Rijksweg te Duiven. Ter plaatse is de maximum toegestane snelheid 80 kilometer.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar

Internet: Voorlichting@politieoverbetuwe.nl

Deel: ' Politiebericht Over-Betuwe '
Lees ook