Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse 06/26/99

Persberichten provincie en stad Groningen/
Zaterdag 26 juni 1999

Dagelijkse berichten districten Groningen / Haren, West, Noord, Midden en Oost

Groningen: Jongen geslagen
Vrijdagmorgen 25 juni jl. heeft een drietal tot nu toe nog onbekende jongens op de Beneluxweg in Groningen een 17-jarige bromfietser uit Groningen met een stok geslagen. Toen de bromfietser over het fietspad langs de Beneluxweg reed, werd hij door één van het drietal met een stok tegen zijn helm geslagen. De bromfietser kwam ten val. Toen de jongen met de stok naar het slachtoffer toeliep -kennelijk met de bedoeling de bromfiets van het slachtoffer af te pakken- verdedigde deze laatste zich, waarna het drietal zich uit de voeten maakte.

Groningen: fietser onder invloed
Zaterdagmorgen 26 juni jl. omstreeks 03.00 uur verleende een 22-jarige fietser uit Groningen bij de verkeerslichten aan de Lubeckweg in zijn woonplaats geen voorrang aan een automobilist door het rode verkeerslicht te negeren. De fietser raakte niet gewond. Bij onderzoek op het politiebureau bleek dat de fietser een alcoholpercentage van 2.5 promille in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op voor het geen voorrang verlenen aan de automobilist en voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank.

Ulrum: aanrijding met letsel
Vrijdagavond 25 juni jl. omstreeks 18.30 uur is een 14-jarige jongen met zijn fiets uit Ulrum op de kruising Leensterweg - Breweelsterweg in zijn woonplaats door een personenauto geschept. De fietser reed zonder te stoppen en zonder goed uit te kijken plotseling de Leensterweg op. De automobilist kon door het plotselinge gedrag van de fietser de aanrijding niet voorkomen. Het slachtoffer is met rugletsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Veendam: controle TT-motorrijders
Vrijdagavond 25 juni jl. heeft de regiopolitie op de Rijksweg 33 in Veendam, Zuidbroek, Muntendam en Wildervank op het weggedrag van de motorrijders gecontroleerd. De politie maakte vijf processen-verbaal op voor het overschrijden van de doorgetrokken streep. Eén motorrijder droeg geen goedgekeurde helm. Verder is een bekeuring uitgedeeld voor een gladde band, het geen gevolg geven aan een rood verkeerslicht en het niet hebben verzekerd van de motorfiets. Opvallend was, dat groepen motorrijders zich correct aan de verkeersregels hielden, maar dat de individuele rijders zich daarentegen aan de overtredingen schuldig maakten.

Zuidbroek: aanrijding met letsel
Vrijdagavond 25 juni jl. omstreeks 23.30 uur is een 34-jarige bromfietser uit Muntendam en zijn 27-jarige duopassagier eveneens uit Muntendam in de Stationsstraat in Zuidbroek tegen een geparkeerde personenauto gereden. De berijder van de bromfiets en zijn duopassagier werden door de aanrijding gelanceerd, waarbij de eerstgenoemde aan zijn gezicht gewond raakte. Hij werd naar het St. Lucasziekenhuis in Winschoten overgebracht. Na behandeling moest de verdachte een ademanalyse-test op het politiebureau ondergaan. Uit dat onderzoek bleek dat hij 1.2 promille alcohol in zijn bloed had.

Holwierde-Appingedam: snelheidscontroles
Vrijdag 25 juni jl. zijn er in Holwierde en Appingedam op respectievelijk de Hoofdweg en de
N 360 snelheidscontroles gehouden. Van de 1550 gecontroleerde motorvoertuigen reden 130 bestuurders te snel.

Delfzijl: bromfietser onder invloed
Vrijdagavond 25 juni jl. heeft de regiopolitie op de Rijksweg in Delfzijl een 63-jarige bromfiet-ser uit die plaats op het gebruik van alcoholhoudende drank gecontroleerd. Bij onderzoek op het politiebureau bleek dat de verdachte 1.3 promille alcohol in zijn bloed had. De bromfietser kreeg een rijverbod van 6 uur.

Delfzijl: automobilist onder invloed
Vrijdagavond 25 juni jl. heeft de regiopolitie een 43-jarige automobilist uit Rotterdam geverbaliseerd voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. De politiesurveillance zag de automobilist met een niet werkend achterlicht over de Nieuweg in Delfzijl rijden, dat haar aandacht trok. Bij onderzoek bleek dat de Rotterdammer 1.1 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod van 4 uur.

Vlagtwedde: controle dragen veiligheidsgordels
Vrijdagavond 25 juni jl. heeft de regiopolitie in de Weenderstraat in Vlagtwedde een controle op het dragen van veiligheidsgordels gehouden. Van de 52 gecontroleerde bestuurders droegen 10 geen gordel. Zij kregen ieder een bekeuring van f 90.-.

Blijham: ongeval met auto
In de nacht van vrijdag 25 juni op zaterdag 26 juni 1999 is een 19-jarige automobilist uit Winschoten op de Twee Karspelenweg in Blijham met zijn auto van de weg geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen. Het slachtoffer is met verwondingen aan zijn gezicht naar het AZG overgebracht. Naar alle waarschijnlijkheid is het te snel rijden de oorzaak van het
ongeval.

Voor nadere informatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010 (J. Nijborg)

Deel: ' Politiebericht provincie en stad Groningen '
Lees ook