Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse 19-06-99

Persberichten provincie Groningen/
Zaterdag 19 juni 1999

Dagelijkse berichten district West, Noord, Midden en Oost

Leek: Automobilist overmant door slaap
Een 31-jarige automobilist uit Leek is vrijdagnacht rond 05.45 uur op de Midwolderweg in Leek tegen een middengeleider met daarop een verkeersbord gereden en daarna in de linkerberm tot stilstand gekomen. De man was in slaap gesukkeld en van de rijbaan afgeraakt. Er was geen persoonlijk letsel bij de bestuurder en zijn passagier. De auto is afgesleept.

Hoogezand: Man draait door en bedreigt en vernielt Een 29-jarige man uit Hoogezand heeft vrijdagochtend in kapperzaak aan de Meint Veningastraat een 32-jarige plaatsgenoot met een vuurwapen bedreigd en een kopstoot gegeven. Daarvoor heeft de man in de kelderruimte van een flat aan Mansholtstraat in Hoogezand een aantal kelderbox deuren ingetrapt en een aantal schoten gelost in een kelderboxdeur. De man heeft zich vrijdagavond gemeld op het politiebureau in Hoogezand en is voor bedreiging, mishandeling, vernieling en wapenbezit aangehouden en in verzekering gesteld. Een 32-jarige man werd buiten de kapperszaak door de voor hem onbekende man aangesproken om onduidelijke redenen. Op een gegeven moment trok de 29-jarige man in de kapsalon een vuurwapen bedreigde de man daarmee en gaf hem daarna een kopstoot waarop hij de zaak verliet. Daarvoor had een getuige gezien dat de man in de kelderruimte van de flat aan de Mansholtlaan deuren had vernield en met een wapen had geschoten op een deur. Bij zijn aanhouding was de man niet meer in het bezit van het vuurwapen
. De politie stelt een nader onderzoek in.

Delfzijl: Gordelcontrole
Vrijdag zijn op diverse plaatsen in Delfzijl gordelcontroles gehouden. In totaal werden 104 automobilisten gecheckt. Er werden vier bonnen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.

Bedum: Rijden onder invloed
Op het Boterdiep in Bedum is vrijdagnacht rond 05.00 uur een 22-jarige automobilist gecontroleerd op het rijden onder invloed. De 22-jarige man uit St Annen werd meegenomen naar het bureau om te blazen. De uitslag was 1.45 promille. Aan de man is een dagvaarding uitgereikt.

Zuidwolde: Inbraak in bibliotheek
Door het forceren van een ruitje zijn onbekenden donderdagnacht binnengekomen in de bibliotheek aan de Berumstraat in Zuidwolde. Onduidelijk is of er wat ontvreemd is. De bibliotheek is de laatste weken al vaker bezocht door het inbrekersgilde.

Delfzijl: Ruit vernield van sportwinkel
Vrijdagnacht is rond 05.00 uur een 28-jarige man uit Delfzijl aangehouden in de Waterstraat omdat hij ervan verdacht wordt een ruit te hebben vernield van een sportzaak aan de Willemstraat in Delfzijl. De ruit bleek te zijn ingegooid met een klinker. Uit de zaak wordt niets vermist.

Scheemda: Inbraak in bedrijvenpand
Bij een inbraak in een pand aan de Scheemderzwaag te Scheemda waar meerdere bedrijven gevestigd zijn, is met grof geweld een aantal deuren vernield om binnen te komen. Door een ruitje te forceren kwamen de daders in het pand. Binnen hebben ze een heftruck gebruikt om een deur van een kantoor te vernielen. Ook hebben ze met een kettingzaag een andere deur van een kantoor open gezaagd. Van de drie verschillende bedrijven wordt een kopieermachine, mobiele telefoon, motorzaag, 70 rollen lasdraad en een hogedrukreiniger vermist. De inbraak is vermoedelijk donderdagnacht gepleegd en werd vrijdagochtend ontdekt.

Winschoten: Telefooncel met katapult beschoten
Een 14-jarige jongen moest zich vrijdag melden bij de politie omdat hij met een katapult een ruit van een telefooncel aan de Molenweg in Winschoten had kapot geschoten. De jongen verklaarde erg geschrokken te zijn van zijn daad en had zijn eigen gemaakte katapult al vernietigd. De jongen is door de politie aangemeld bij het HALT bureau.

Nieuwe Pekela: Abonnementenverkoper weer op pad Een bewoonster uit Nieuwe Pekela belde vrijdag de politie omdat zij een man aan de deur had gehad die haar een abonnement voor het ontstoppen van rioleringen wilde verkopen. De man bood een jaarcontract aan van f 12.50 per maand. De politie krijgt veel meldingen van dit soort verkooppraktijken binnen en adviseert geen aanbod te accepteren van dergelijke verkopers.

Ter Apel: Dronken brokkenmaker
Een 43-jarige man uit Capelle aan den IJssel is vrijdagnacht met auto op de Hoofdkade in Ter Apel tegen een brug gereden. Daarna reed de man achteruit en knalde met zijn wagen tegen een boom aan. Zijn auto raakte aan de voor- en achterzijde beschadigd en had een lekke band . Toen de politie arriveerde probeerde de man een reservewiel uit de auto te krijgen. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. De blaastest wees een promillage uit van 1.6. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij heeft een dagvaarding meegekregen. De auto is afgesleept voor een technisch onderzoek.

Diverse plaatsen in de provincie: Snelheidscontroles Op diverse plaatsen in de provincie zijn vrijdag snelheidscontroles gehouden. In Foxhol werd op de Energieweg gecontroleerd. 89 voertuigen reden te hard op de 80 km weg. De hoogste snelheid was 121 km/uur. Op de van Limburg Stirumlaan in Hoogezand werden 318 voertuigen gemeten. 33 reden sneller dan 50 km/uur en de hoogst gemeten snelheid was 76 km/uur. In Oude Pekela reden op de Turfweg 7 automobilisten te snel. De hoogste snelheid was hier 100 km/uur daar waar 80 is toegestaan. Op de Oostelijke Randweg in Winschoten reden 11 voertuigen sneller dan de toegestane 80 km/uur. De hoogste snelheid bedroeg hier 114. In winschoten werd ook gecontroleerd op de St Vitusholt 7e Laan. Op de 50km weg reden 24 voertuigen te snel met een hoogste snelheid van 85.

Voor nadere informatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010 (H. Bouwkamp)

Deel: ' Politiebericht provincie Groningen '
Lees ook