Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Divers 21-06-99

Persberichten provincie Groningen/
Maandag, 21 juni 1999

Dagelijkse persberichten districten Noord, Midden, West en Midden

Winsum: vernieling clubgebouw
Bij het clubgebouw van de voetbalclub Hunsingo werd in de nacht van zaterdag op zondag een ruit vernield. Daders gooiden een putdeksel de kantine binnen. Niet bekend is of er ook goederen zijn weggenomen. Wel werd een hoeveelheid lege bierflesjes naast het gebouw aangetroffen.

Niebert: inbraak gereedschap
Uit een woning aan 't Pad te Niebert werd zaterdagnacht een videorecorder en sieraden weggenomen. Bovendien bezochten de daders de naastgelegen schuur, waaruit een grote hoeveelheid gereedschap zoals een kettingzaag, schuurmachines, decoupeerzaag, boormachines en klein gereedschap werd ontvreemd. De daders kwamen het pand binnen door de deuren open te breken. De schade is enkele duizenden guldens.

Marum: vijf gewonden op A7
Bij een verkeersongeval zondagmiddag op de A7 bij Marum raakten vijf mensen gewond. Een 41-jarige bestuurder uit Ens reed door onbekende oorzaak vermoedelijk achter op de auto van de voor hem rijdende 48-jarige bestuurster uit Marum. Beide voertuigen raakten hierdoor zwaar beschadigd. Zowel de bestuurders als drie inzittenden van beide voertuigen moesten naar een ziekenhuis in Groningen worden gebracht. Beide auto's werden afgevoerd.

Bedum: inbraak in kerk
In de hervormde kerk aan het Plantsoen in Bedum werd zaterdagnacht ingebroken. Daders kwamen de kerk binnen door een glas in lood raam te vernielen. Diverse deuren werden opengebroken. Er werd geld uit een kluisje en spaarhuisje weggenomen.
Ook in een kinderdagverblijf aan de Kapelstraat werd ingebroken. Een ruit van de achterdeur werd ingeslagen. Er moet nog worden geinventariseerd of er goederen werden weggenomen.

Zuidwolde: inbreker van woninginbraak overlopen Zondagmiddag werd op de Noordwolderwerg in Noordwolde een 31-jarige man, zonder vaste woonplaats aangehouden. De man was bij een woning aan de Oosterseweg in Zuidwolde overlopen door de bewoners, toen hij in de woning inbrak. Hij zag eerst kans te vluchten. Door een goed signalement kon hij later worden aangehouden. De man bleek een portemonnee en een fiets te hebben weggenomen. Na verhoor is hij later op de dag heengezonden.

Uithuizermeeden: woningbrand
Zondagmiddag ontstond in een woning aan de Oudedijksterweg in Uithuizermeeden een keukenbrand was ontstaan. De brandweer moest de keukenbrand blussen. De bewoners waren niet thuis. Hoe de brand is ontstaan zal door de technische recherche worden onderzocht. De schade is aanzienlijk.

Delfzijl: ontploffing op boot
Zondagmiddag raakten twee inwoners van Delfzijl, een echtpaar van 63 en 61 jaar, gewond bij een ontploffing aan boord van hun jachtje in de haven ?t Dok. De echtelieden trachtten een koelkast op gas te ontsteken. Vermoedelijk is daarbij door een lek in de gasleiding gasvorming ontstaan. Toen de waakvlam ontbrandde ontstond er een ontploffing. Het echtpaar moest met brandwonden naar het brandwondencentrum in Groningen. Door de ontploffing ontstond er verder geen brand aan boord van het schip.

Veendam en Wildervank: diverse auto-inbraken
In de gemeente Veendam en Wildervank werden afgelopen weekend op diverse plaatsen auto's opengebroken. Daders vernielden ruiten of braken deuren open. Uit de meeste auto's werden autoradiocassetterecorders weggenomen. Zeven autobezitters deden inmiddels aangifte van diefstal.

Hoogezand: alcohol gebruik
Een 39-jarige inwoner van Hoogezand werd zondagnacht op de Kerkstraat aangehouden. De man bleek teveel alcohol te hebben gebruikt, terwijl hij in zijn auto reed. Bij onderzoek bleek hij 0.7 promille in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod opgelegd.
Winschoten: Op de Beersterweg in Winschoten werd eveneens een automobilist aangehouden. Deze bestuurder, een 44-jarige man uit Finsterwolde bleek 1.8 promille in zijn bloed te hebben. Hij kreeg ook een proces verbaal en rijverbod opgelegd. Bovendien werd zijn rijbewijs ingenomen.

Hoogezand: mishandeling van vriendin
Een 37-jarige man uit Sappemeer werd zondagochtend aangehouden bij een woning aan de Castor in Hoogezand. De man bleek zijn 33-jarige vriendin in de woning te hebben mishandeld. In eerste instantie vluchtte hij. Toen hij enige tijd later weer bij de woning kwam werd hij aangehouden. De vrouw deed aangifte. De man werd ingesloten voor nader onderzoek.

Veendam: diefstal bij golfclub
Zondag werden tijdens een toernooi op de Golfclub aan de Ontspanningslaan in Veendam ongeveer twintig opslagkluisjes opengebroken. Via een toegangsdeur kwamen de daders bij de kastjes. Nog niet bekend is wat er uit de diverse kastjes is weggenomen.

Zuidbroek: Inbraak supermarkt
Bij een supermarkt aan de Kerkstraat in Zuidbroek werd zondagnacht ingebroken. De politie kreeg een inbraakmelding en constateerde dat er een groot raam met een trottoirtegel was ingegooid. Een kantoordeur werd opengebroken en het kantoor werd doorzocht. Er werd een hoeveelheid sigaretten weggenomen uit een sigarettenrek, waarvan het slot eveneens werd opengebroken.
Vlagtwedde: Ook bij een supermarkt aan de Laan van Westerwolde in Vlagtwedde werd ingebroken. Door het forceren van een achterdeur werd de winkel betreden. Het kantoor werd doorzocht. Uit een kluis werd geld weggenomen.
Winschoten: inbraak kantoor
Bij een kantoor aan de Stationsweg in Winschoten werd eveneens ingebroken. Ook hier werd een deur geforceerd. Nadat het alarm in werking trad vluchtten de daders. Er werd niets vermist. Bij een supermarkt aan de Vennen in Winschoten werd een ruit ingeslagen. Daders zagen kans uit de winkel sigaretten en condooms weg te nemen. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend.

Oude Pekela: vernielingen winkels
Diverse winkels aan de F.Clockstraat en De Helling liepen zaterdagnacht of zondagochtend schade op. Van de panden werden toegangsdeuren en ruiten vernield. Ook bij de Postbank werd een giromaatlezer vernield. Vermoedelijk is getracht in de panden in te breken. Er moet nog geinventariseerd worden of er goederen uit de winkels zijn weggenomen.

Voor nadere informatie, afdeling voorlichting; 050-5995010

Deel: ' Politiebericht provincie Groningen '
Lees ook