Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse 06/25/99

Persberichten provincie Groningen/
Vrijdag 25 juni 1999

Dagelijkse berichten district West, Noord, Oost en Midden

Scheemda: uitzetting vreemdelingen
Vrijdag 18 juni jl. zijn door de vreemdelingendienst in Scheemda twee Marokkanen overeenkomstig de 'teruggaveregeling' met Duitsland Nederland uitgezet. De twee Marokkanen wilden aan de grens met Denemarken met valse Nederlandse paspoorten dat land binnenreizen. Zij werden in Denemarken aangehouden. Bij onderzoek bleek dat de mannen reeds enige tijd onder valse namen illegaal in ons land hadden verbleven. De juiste namen van de mannen heeft de vreemdelingendienst boven water kunnen halen. Een van beide mannen is jl. maandag via Schiphol naar Marokko per vliegtuig het land uitgezet. De andere man kwam in het opsporingsregister voor als verdachte van het plegen van een ernstig zedenmisdrijf. Het programma 'Opsporing Verzocht' heeft aan het eind van 1998 nog uitgebreid aandacht aan dit ernstig misdrijf geschonken. De man is dan ook terstond voor deze signalering aangehouden. Hij is ingesloten en is voor verder onderzoek overgedragen aan de recherche van het regiopolitiekorps Gelderland-Midden in Arnhem.

Garrelsweer: rijden onder invloed van alcoholhoudende drank In de nacht van donderdag 24 juni op vrijdag 25 juni 1999 heeft de regiopolitie in de Ockingeheemlaan in Garrelsweer een 34-jarige automobilist uit Appingedam gecontroleerd op het gebruik van alcoholhoudende drank. Bij onderzoek op het politiebureau bleek dat de verdachte 0.75 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod van twee uur. Voorts bleek dat de automobilist zijn personenauto niet tegen wettelijke aansprakelijkheid had verzekerd.

Termunterzijl: inbreker valt in slaap
Vannacht 25 juni 1999 omstreeks 03.00 uur, heeft de regiopolitie in een woning aan de
Verburghwijk in Termunterzijl een 24-jarige inbreker uit Almere aangehouden. De verdachte was de woning via een wc-raampje de woning binnengedrongen. Toen de verdachte in de woonkamer was, viel hij in slaap. De gealarmeerde politie kreeg de inbreker met pijn en moeite wakker, waarna zij hem aanhield en hem naar het politiebureau overbracht. Overmatig drankgebruik is naar alle waarschijnlijkheid de oorzaak van de diepe slaap geweest. De bewoner van het pand heeft tot op heden niets vermist.

Tolbert: snelheidscontrole
Donderdagmorgen 24 juni jl. is tussen 10.30 uur en 12.30 uur een snelheidscontrole op de Oldebertweg (50 km/u) in Tolbert gehouden. Van de 760 gecontroleerde motorvoertuigen reden er 41 bestuurders te snel. De hoogst gemeten snelheid was 73 km/u.

Pieterzijl: uitslaande brand
Donderdagmiddag 24 juni jl. omstreeks 14.30 uur heeft een uitslaande brand een landbouwschuur aan de Zijldiepweg in Pieterzijl in de as gelegd. In de schuur bevond zich een aantal kalveren en materiaal. De dieren konden in veiligheid worden gebracht door ze uit de brandende schuur te drijven. De landbouwer ontdekte zelf de brand in de stal en was niet in staat om met de brandblusser het snel om zich heen rijpend vuur te doven. De brandweer was snel ter plaatse en bluste de brand. De technische recherche stelt een nader onderzoek naar de oorzaak van de brand in.

Winsum: automobilist onder invloed
Donderdagavond 24 juni jl. omstreeks 21.00 uur heeft een 28-jarige automobilist uit Groningen op de Provincialeweg S 2 in Winsum een aanrijding veroorzaakt. De Groninger kon niet tijdig stoppen op het moment dat een voor hem rijdende automobilist voor het rode verkeerslicht zijn voertuig tot stilstand bracht. De verdachte had zijn auto niet onder controle, reed over een ter plaatse aanwezige verkeersheuvel en kwam tegen een verkeersbord tot stilstand. Op het politiebureau bleek, dat de Groninger 1.5 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Voor nadere informatie, afdeling voorlichting, 050-5995010

Deel: ' Politiebericht provincie Groningen '
Lees ook