Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse 11-06-99

Persberichten provincie Groningen/
Vrijdag 11 juni 1999

Dagelijkse berichten districten West, Noord, Midden en Oost

Ter Apel: Bestuurder onder invloed
In de Dr. Bekenkampstraat in Ter Apel heeft de politie vannacht een 49-jarige man uit die plaats aangehouden. De man reed in een auto en bleek bij een routinecontrole door de politie onder invloed van alcohol te verkeren. De man werd naar het politiebureau gebracht, waar bij de ademanalyse 2.2 promille alcohol werd vastgesteld. Na verhoor is de verdachte heengezonden met een dag- vaarding. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Oude Pekela: Auto-inbrekers overlopen
Bewoners van de Burgemeester van Weringstraat in Oude Pekela hebben vannacht twee autokrakers overlopen. Die zaten in een auto waarvan ze een ruit hadden vernield. Vermoedelijk hadden zij het voorzien op de autoradio. Delen van het dashboard waren inmiddels verwijderd. Toen ze betrapt werden gingen ze er vandoor. Een onderzoek door de politie in de omgeving leverde niets op. Later bleek ook een andere auto in dezelfde straat te zijn opengebroken. Daaruit wordt niets vermist.

Winschoten: Bestuurder onder invloed
Een 39-jarige automobilist uit Winschoten is vannacht door de politie aangehouden op de Vosseweg in die plaats. De man bleek te veel alcohol te hebben gedronken. Bij de ademanalyse werd een alcoholpromillage van 0.7 gemeten. Met een dagvaarding en een acceptgiro van 390 gulden is de verdachte na verhoor heengezonden.

Vlagtwedde: Inbrekers overlopen
Twee jonge inbrekers zijn gisteravond overlopen toen zij zich toegang hadden verschaft tot de garage van een woning aan de Wilhelminastraat in Vlagtwedde. Een buurvrouw hoorde lawaai bij het huis waarvan de bewoners niet thuis waren. Toen zij ging kijken trof ze een geopende garagedeur aan. Kort daarna renden twee jongens de garage uit en verdwenen in de buurt. Onderzoek door de politie leverde geen aanhoudingen op. Uit de garage wordt vermoedelijk niets vermist.

Winschoten: Gewonde bij verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op de Udesweg in Winschoten is gistermorgen een 17-jarige bromfietser uit Nieuwe Pekela gewond geraakt. De jongen reed over het fietspad van de Udesweg in de richting van Blijham. Op de kruising met de Amstelstraat werd hij aangereden door een auto bestuurd door een 70-jarige man uit Winschoten. De bromfietser kwam te vallen en liep letsel op een voet. Hij is naar het ziekenhuis in Winschoten gebracht.

Ten Boer: Bromfietsers op de vuist
Op de Provinciale weg N360 in Ten Boer kregen vannacht twee bromfietsers ruzie nadat ze op elkaar waren gebotst. Een 25-jarige man uit Ten Boer, die reed in de richting van die plaats, kwam frontaal in aanraking met een tegemoetkomende bromfietser die op zijn weghelft reed. Beide brommers raakten beschadigd. Aanvankelijk leek het erop dat beide mannen de schade onderling konden regelen. De tegenligger veranderde kennelijke van gedachte want hij sloeg de 25-jarige man na een woordenwisseling in het gezicht, toen deze de politie wilde bellen omdat onenigheid ontstond over de schuldvraag. Het slachtoffer is vervolgens gevlucht waarna de tegenligger verdween. De man uit Ten Boer waarschuwde de politie. Die stelt een onderzoek in.

Delfzijl: Drugdealer aangehouden
De politie heeft gistermiddag in de Yslandsestraat in Delfzijl een 27-jarige man uit Delfzijl aangehouden. Politiemensen zagen dat de man geld kreeg van een bekende drugsgebruiker en hem vervolgens iets overhandigde waarna de beide mannen gezamenlijk wegliepen. Bij de aanhouding was de verdachte nog in het bezit van twee gebruikershoeveelheden cocaïne. De junk kon niet worden aangehouden. De verdachte is na verhoor op het politiebureau heengezonden. De cocaïne is in beslag genomen.

Veendam: Diefjes aangehouden
Twee broers van 15 en 16 jaar uit Veendam zijn vannacht door de politie aanhouden aan de Korte Leegte in Veendam. De jongens gingen er vandoor nadat zij door voorbijgangers waren overlopen toen zij zich op het dak van een winkel aan de Veenlustpassage bevonden. Bij hun fietsen werden gestolen videobanden en twee sets elektrische tandenborstels aangetroffen. De politie trof beiden korte tijd later aan. Ze zijn naar het politiebureau gebracht en daar verhoord. Daar bekenden ze de spullen te hebben gestolen uit de winkel waarop ze werden gezien. Na het onderzoek worden de diefjes heengezonden. De gestolen spullen gaan terug naar de rechtmatige eigenaar.

Veendam: Man weigert bromfietscontrole; bestuurder geeft valse naam op Aan de Promenade in Veendam heeft de politie gisteravond een 16 en 17-jarige jongen uit die plaats aangehouden. De 16-jarige jongen reed op de brommer van de 17-jarige. Bij controle door de politie gaf hij diens naam op en toonde ook diens bromfietscertificaat. De controlerende politieman herkende echter de foto op dat certificaat waarop de bestuurder werd bekeurd voor het opgeven van een valse naam. De eigenaar van de brommer was inmiddels ook ten tonele verschenen. Hij weigerde de bromfiets aan een technische controle door de politie te laten onderwerpen. Daarop is hij aangehouden wegens ambtsbelemmering. Na verhoor op politiebureau zijn beide verdachten heengezonden. De brommer wordt nader onderzocht.

Veendam: Bromfietsdief aangehouden
De politie heeft gistermiddag een 34-jarige man uit Veendam aangehouden wegens diefstal van een bromfiets. De man nam de brommer weg aan De Marne in Veendam. Hij werd daarbij gezien door de eigenaar van de bromfiets, die de politie waarschuwde en achter de dief aan ging. Hij wist hem te achterhalen en de dief gaf de brommer terug. De politie trof de dief aan op de Wilhelminasingel. Hij is aangehouden en ingesloten omdat de man ook verdacht wordt van diefstal of verduistering van een auto.

Winsum: Woninginbraken een pogingen daartoe
In vier woningen aan de Zeeborg, de Meander, de Gouw en Dijkrechter in Winsum is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. In alle gevallen kwamen de daders binnen door het slot van een deur van de woningen te vernielen. De woningen werden doorzocht. De dieven namen relatief kleine geldbedragen en kleding mee. In drie andere woningen in dezelfde straten werd eveneens getracht in te breken. Daar lukte het niet om de sloten te verbreken en bleef het bij een pogingen. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraken.

Voor nadere informatie: afdeling voorlichting, 050 - 5 995 0 10

Deel: ' Politiebericht provincie Groningen '
Lees ook