Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Divers 07/05/99

Persberichten provincie Groningen/
Maandag 5 juli 1999

Dagelijkse persberichten districten Noord, Oost, West en Midden

Marum: Jongeman krijgt klappen
Een jongeman (leeftijd op dit moment onbekend) uit Gerkesklooster is zaterdagnacht in een discotheek in Marum door een groep mannen in elkaar geslagen. De jongeman - die tussen beide kwam bij een ruzie tussen twee meisjes - werd door een groep geslagen en liep hoofd- en gebitsletsel op. De politie verricht een nader onderzoek en gaat getuigen van het voorval horen.

Zevenhuizen: Jongen aan gezicht gewond
In een discotheek in Zevenhuizen is zaterdagnacht een jongen uit Leidschendam (leeftijd nog niet bekend) door een nog onbekende man met een bierglas in het gezicht geraakt. De jongen zakte buiten de disco in elkaar en is met aangezichtsletsel naar een ziekenhuis in Groningen gebracht. Naar nu bekend is er een ruzie aan het geweld voorafgegaan. De politie stelt een nader onderzoek in naar het gebeuren in de discotheek.

Uithuizen: Brand bij bejaarde man
De buren van een 90-jarige man aan de Menoldariep hebben gisterochtend een brandje in zijn keuken geblust. De man wilde zijn bezorgde maaltijd gaan nuttigen en haalde de tempex-doos uit de koelkast en zette deze op het gasfornuis neer, waarvan een gaspit nog brandde. Hierdoor onstond veel rook en moest de man de woning uiteindelijk verlaten. Zijn dochter ontfermde zich over het geschrokken slachtoffer. De schade viel mee.

Niezijl: Snelle rijder gepakt
De politie heeft gistermiddag een 28-jarige man uit Hantum langs de N355 gezet, omdat hij met 114 geklokte kilometers over de weg reed. Met een bekeuring mocht de man weer verder rijden.

Leek: Vernielers aangehouden
De politie heeft gisterochtend in de Lindensteinlaan twee jongens van 20 uit Groningen en Leek en een 22-jarige man uit Groningen aangehouden, omdat zij verschillende verkeersborden hadden verwijderd en op straat hadden gegooid. Bij de 20-jarige Groninger trof de politie nog een verkeersbord onder zijn jas aan. De drie zijn na verhoor heengezonden.

Grootegast: Bestuurder vergist zich in pedaal
Een 19-jarige man uit Oldekerk is gisternacht op de hoofdstraat uit de bocht gevlogen. Bij de in aanbouw zijnde bocht verloor de man de macht over het stuur en raakte in paniek. In plaats van te remmen, gaf de man juist gas. Hierdoor ramde hij eerst het infopaneel met de plattegrond van Grootegast en knalde tegen een geparkeerde camper aan. Vervolgens ging hij dwars door de terreinafzetting van een weiland en kwam in het midden van het weiland pas tot stilstand. De man is voor controle overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen.

Niekerk: Bromfietser gewond
Een 19-jarige bromfietser uit Zuidhorn is gisteravond gewond geraakt aan zijn hand en voet toen hij tegen de vluchtheuvel op de Bloemersmastraat reed. De man is overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen, waar ook een bloedproef is afgenomen.

Hoogezand: Hond bijt man in gezicht
Een 31-jarige man uit Hoogezand is gistermorgen op de Weegschaal door een hond ernstig in het gezicht gebeten. De man had een grote hoofdwond en is met mogelijk schedelletsel opgenomen in een ziekenhuis in Groningen. Een dierenarts heeft de hond met toestemming van de eigenaar laten inslapen.

Veendam: Kind gewond op speelplaats
Een 12-jarig jongetje uit Veendam is gistermiddag op de speelplaats van een school aan de Prins Benrardlaan gewond geraakt aan zijn been. De jongen klom over een hek met punten en bleef met zijn been haken, waardoor hij een wond van 30 centimeter opliep. Het slachtoffertje lag achter het hek toen de politie arriveerde. Hierdoor moest eerst een ketting worden doorgeknipt, voordat de jongen naar een ziekenhuis in Stadskanaal kon worden overgebracht.

Muntendam, Openbare dronkenschap
De politie heeft gistermiddag aan de Oldambtlaan in Muntendam twee mannen van 34 en 39 jaar aangehouden voor openbare dronkenschap. De mannen stonden in een tuin onder begeleiding van harde muziek te schreeuwen en voorbijgangers te provoceren. Een eerste bemiddeling door de politie liep op niets uit, omdat de mannen te dronken waren. Daarop zijn ze aangehouden en overgebracht naar het bureau om na een afkoelingsperiode laat in de avond weer huiswaarts te mogen keren.

Schildwolde: Clandistiene zender uit de lucht
De politie heeft samen met de Radio Controle Dienst aan de J. Henry Dunantstraat radio 'Scoopy' uit de lucht gehaald. De 29-jarige verdachte werkte volledig mee en tekende voor afstand van de zender en voeding. De politie heeft proces verbaal opgemaakt.

Nieuweschans: Motorrijder uit de bocht
Een 37-jarige man uit Groningen is gistermiddag gewond geraakt bij de grensovergang met Duitsland toen hij met zijn motor op de Europaweg uit de bocht vloog en tegen de vangrail knalde. Zowel de hulpverleningsdiensten uit Nederland als Duistland kwamen op het ongeluk af. De man is met schaafwonden en kneuzingen overgebracht naar het ziekehuis in Winschoten.

Winschoten: Huisvredebreuk
De politie heeft gisteravond uit de tuin van een bewoonster aan de M.A. De Ruyterlaan een 35-jarige zwerver gehaald, omdat hij niet weg wilde gaan. De man die onder invloed al glaswerk had kapot gemaakt, gooide na een vordering van de vrouw in bijzijn van de politie zijn schoenen door een open raam. Hierdoor sneuvelde enkele bloemvazen en wat huisraad. Daarop werd de man aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Stadskanaal: Passagier bromfieter gewond
Een 16-jarig meisje uit Nieuw Weerdinge is gisteravond op de kruising VLaanderenlaan en de Europalaan gewond geraakt aan haar been toen zij en de 16-jarige bestuurder uit Stadskanaal op de bromfiets geen voorrang kregen van een 61-jarige automobilist uit Stadskanaal. De passagier is met een beenbreuk overgebracht naar een ziekenhuis in Stadskanaal.

Voor nadere informatie, afdeling Voorlichting, 050 599 5010

Deel: ' Politiebericht provincie Groningen '
Lees ook