Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Divers 19-05-99

Persbrichten provincie Groningen/
Woensdag 19 mei 1999

Dagelijkse berichten van Districten Oost, Noord, West en Midden Zevenhuizen; vrouw gewond bij aanrijding

Een 54-jarige inwoonster van Zevenhuizen raakte dinsdagmiddag gewond toen ze op haar bromfiets op het fietspad van de Oudestreek in haar woonplaats werd aangereden door een personenauto die vanaf de Oudewijk kwam en de Oudestreek wilde oprijden. Ze is vermoedelijk met een sleutelbeenbreuk per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. De automobilist, een 28-jarige inwoner van Oosterwolde kwam met de schrik vrij. Hij had de bromfietster op het fietspad te laat opgemerkt.

Delfzijl; bromfietscontrole
Bij een bromfietscontrole gisterochtend zijn in totaal 36 bromfietsen nader bekeken. Er werden twaalf overtredingen gecon-stateerd. Het ging om het niet dragen van een helm (1), te veel vermogen (6), produceren van te veel geluid (2), geen verzekering (1), lekke uitlaat (1), ontbreken van de oranje plaat (1) en geen certificaat (1). De politie deelde voor de geconstateerde overtredingen een bekeuring uit.

Bedum; snelheidscontrole
Dinsdag werden tussen 15.30 en 18.00 uur op de Eemshavenweg bij Bedum 1974 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 10 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 124 km/u waar maximaal 100 was toegestaan.

Delfzijl; man voor bedreiging aangehouden
Een 36-jarige inwoner van Delfzijl is dinsdagavond aangehouden in verband met een ernstige bedreiging ten opzichte van een inwoonster van Appingedam. De ver-dachte viel de vrouw al langer lastig en bedreigde haar dinsdag met de dood. De man pleegde bij zijn aanhouding verzet en sloeg een politieman in het gezicht. Hij is geboeid overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek is ingesloten.

Veendam/Westerbroek; snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole, dinsdagmorgen op de Provincialeweg (Veendam-Pekela's), werden 853 voertuigen gecontroleerd. In slechts één geval werd de maximum limiet overtreden. Een uitstekend resultaat. Tevens werd op de N33 bij Veendam dinsdagmorgen een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werden 1922 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 93 te hard reden.
Op de Provincialeweg N860 bij Westerbroek werden dinsdagmiddag 462 voertuigen gecontroleerd. Daar werden acht overtredingen van de maximum snelheid geconstateerd.

Stadskanaal; inbraak school
Van maandag op dinsdag is er ingebroken in het Comenius College in Stadskanaal. Daarbij is onder meer een computer met randapparatuur gestolen. De schade bedraagt meer dan 10.000 gulden. Men is binnengekomen door een raam aan de achterzijde van het gebouw te vernielen.

Nieuwe Pekela; lading vrachtauto veroorzaakt schade De lading van een vrachtauto, bestaande uit fijn grind, veroorzaakte dinsdagmiddag op de Provincialeweg N366 bij Nieuwe Pekela lakschade aan acht personenauto's. Het grind waaide door de harde wind van de laadbak en veroorzaakte bij het passeren van de andere auto's schade. Enkele gedupeerden slaagden erin om de betreffende chauffeur, een 45-jarige inwoner van Ter Apel, hierop te attenderen, waarna de vrachtauto op en parkeerplaats tot stilstand werd gebracht. De politie heeft van de gedupeerden een verklaring opgenomen en maakt procesverbaal op tegen de vrachtautochauffeur

Voor nadere informatie, afdeling voorlichting; tel. 050 - 599 5010

Deel: ' Politiebericht provincie Groningen '




Lees ook