Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 10/07/99

Persberichten provincie Groningen/
Donderdag 7 oktober 1999

Dagelijkse berichten districten West, Noord, Midden en Oost

Winschoten: Bestuurder onder invloed
Op de Wilhelminasingel in Winschoten heeft de politie vannacht een 33-jarige man uit Groningen aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed in een auto een bleek bij een routinecontrole door de politie onder invloed van alcohol te verkeren. Bij de ademanalyse op het politiebureau werd 1.2 promille alcohol gemeten. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Hij kreeg een dagvaarding mee en een acceptgiro van 900 gulden. Tevens is hem een rijverbod van 6 uur opgelegd.

Sappemeer: Snelle automobilist
De politie heeft in Sappemeer gistermiddag een 27-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man reed in zijn auto over de A7 in de richting van Groningen en haalde met een snelheid van ruim 180 km per uur een politieauto in. In overleg met het Officier van Justitie is hem een geldboete van 330 gulden opgelegd. Daarna is hij heengezonden.

Appingedam: Huisvredebreuk
In een woning aan de Mr. A.T. Voslaan in Appingedam heeft de politie gisteravond een 32-jarige man uit die plaats aangehouden. De man had eerder op de avond een raam van de woning ingegooid toen zijn ex-vriendin, die de woning bewoont, hem niet binnen wilde laten. Later op de avond gooide de man nog een raam in een klom de woning binnen. In de woning vernielde hij een lamp en toen de bewoonster hem nogmaals mededeelde dat hij niet welkom was sloeg hij haar een aantal keren. De vrouw belde de politie. De verdachte die onder invloed van alcohol verkeerde, is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegens huisvredebreuk, vernieling en mishandeling.

Holwierde: Verkeerscontrole
Gistermiddag en gisteravond heeft de politie in samenwerking met Douane, Koninklijke Marechaussee en de Rijks Verkeersinspectie een verkeercontrole gehouden op de Feldwerderweg in Holwierde. Daarbij werden 411 voertuigen gecontroleerd. Bij de controle werden 23 overtredingen geconstateerd. Er werd proces-verbaal opgemaakt rijden met gladde banden, rijden zonder rijbewijs, niet APK-gekeurde auto?s, diverse technische gebreken, rijden op ?rode? dieselolie en onvolledige of ontbrekende papieren. Van 45 bestuurders werd een blaasproef genomen. Geen van hen bleek te veel te hebben gedronken.

Delfzijl: Bromfietser onder invloed
Wegens rijden onder invloed is een 27-jarige bromfietser uit Delfzijl gistermiddag door de politie aangehouden op de Eemsweg in Delfzijl. De man reed zonder helm en bij de controle die daardoor volgde bleek hij onder invloed te zijn. Er werd 0.7 promille alcohol gemeten. Dat leverde de bromfietser op een geldboete van 585 gulden op. Hij is na verhoor heengezonden.

Hoogezand: Hennepkwekerij
Tijdens een onderzoek naar de mogelijke aanwezigheid van illegaal vuurwerk heeft de politie in een woning aan de Kerkstraat in Hoogezand dinsdagavond een hennepkwekerij aangetroffen. In twee ruimten in de kelder van het pand werden in totaal 350 henneplanten aangetroffen. De planten werden in een professioneel ingerichte ruimte gekweekt. De apparatuur in de kwekerij en de hennepplanten zijn in beslag genomen. In overleg met de Officier van Justitie zijn de henneplanten gisteren vernietigd. Tegen de 39-jarige bewoner van het pand is proces-verbaal opgemaakt.

Kloosterburen: Bestuurder onder invloed
Een 52-jarige automobilist uit Heemskerk is gisteravond door de politie aangehouden op de Damsterweg in Kloosterburen. De man reed in een auto en bleek bij een routinecontrole door de politie teveel te hebben gedronken. Bij de ademanalyse op het politiebureau werd 1.8 promille gemeten Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Oldekerk en Leek: Bromfietscontroles
Bij bromfietscontroles op de Eekebuursterweg in Oldekerk en de Waezenburglaan in Leek heeft de politie gistermiddag en avond 22 bromfietsen gecontroleerd. Daarbij werden 15 overtredingen geconstateerd uiteenlopend van teveel motorvermogen tot het niet dragen van een helm, rijden zonder bromfietscertificaat en rijden op een bromfiets beneden de leeftijd van 16 jaar. Van één bromfiets werd de uitlaat in beslag genomen. Drie bromfietsers zijn in de gelegenheid gesteld om hun verzekeringspapieren, die ze niet bij zich hadden, vandaag op het politiebureau te tonen.

Voor nadere informatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010

Deel: ' Politiebericht provincie Groningen '
Lees ook