Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diversen 10/05/99

Persberichten provincie Groningen/
Dinsdagochtend 5 oktober 1999

Dagelijkse berichten districten Noord, West, Oost en Midden

Delfzijl: fietsendief op heterdaad betrapt
De politie zag maandagavond dat een 21-jarige man uit Delfzijl een afgesloten fiets wegnam bij een buurthuis aan de Ruif in Delfzijl. De man werd aangehouden en naar het bureau gebracht. De door de politie gewaarschuwde eigenaar van de fiets deed aangifte van diefstal. De fietsendief is voor nader onderzoek ingesloten.

Zevenhuizen: verkeerscontroles
Bij een bromfietscontrole in Zevenhuizen zijn maandag twaalf brommers aan een controle onderworpen. In totaal zijn zes bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor teveel geluid en teveel vermogen. Op de Oudestreek is maandagmiddag een controle gehouden op het dragen van autogordels. Van de 33 passerende automobilisten droegen er vier geen gordel en zij kregen een bon.

Noordhorn: frontale botsing fiets met brommer
Op het fietspad langs de Rijksstraatweg in Noordhorn is maandagochtend een 12-jarige fietster uit Zuidhorn en een 56-jarige bromfietser uit Niezijl frontaal op elkaar gereden. De brommer kwam uit de richting Grijpskerk en de fietster uit de richting Zuidhorn. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. De man uit Niezijl kon na behandeling naar huis, het meisje verblijft met ondermeer een gebroken been in het ziekenhuis. De politie onderzoekt de ware toedracht van de aanrijding.

Leek: bromfietser onderuit
Op de kruising Auwemalaan met de Enemastraat in Leek verleende een 19-jarige bromfietster uit Leek maandagochtend geen voorrang aan een 54-jarige automobiliste uit dezelfde plaats. Het meisje ging onderuit en is met been- en nekletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Veendam: tasjesdief door getuige aangehouden
Een 18-jarige jongeman uit Veendam reageerde maandagmiddag op hulpgeroep van een getuige die zag dat een 16-jarige jongen uit Stadskanaal een schoudertas wegnam uit een geparkeerde auto aan de Prins Bernardlaan in Veendam. De Veendammer kreeg de jongen op het Skager Rak te pakken en droeg hem over aan de gewaarschuwde politie. De 39-jarige vrouw uit wiens auto de tas was weggenomen heeft aangifte gedaan en haar tas terug gekregen. De jongen uit Stadskanaal is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Stadskanaal: Verkeersomleidingen voor werkzaamheden ?Gele Klap? brug In de weken 41 tot en met 44 zal het verkeer over de Poststraat en de Handelstraat in Stadskanaal enige verkeershinder ondervinden van renovatiewerkzaamheden aan de ?Gele Klap? brug. Van 25 tot en met 29 oktober is er een volledige stremming en zal het verkeer via omleidingsroutes langs de stremming geleid worden.

Oude Pekela: slagboom komt op auto
Baldadige jeugd heeft maandagavond de slagbomen van de Wedderwegbrug in Oude Pekela naar beneden laten komen. Op dat moment reed er een 40-jarige automobilist uit Oude Pekela over de brug die de slagboom op zijn auto kreeg. Gevolg was dat er deuken en krassen op de auto zat en de slagboom beschadigd raakte. Van het brugwachterhuis bleek een ruit vernield. De politie stelt een nader onderzoek in naar de dader(s).

Voor nadere informatie afdeling voorlichting tel. 050-5995010

Deel: ' Politiebericht provincie Groningen '
Lees ook