Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Divers 09/26/99

Persberichten provincie Groningen/
Zondag, 26 september 1999

Dagelijkse persberichten districten Oost, Noord, West en Midden

Musselkanaal: Man bedreigd en ramen vernield
Een 26-jarige man is vannacht in zijn woning aan de A.H.V. Swinderenstraat bedreigd door een man met een schop. De man lag op de bank in de woonkamer te slapen, toen hij wakker werd van glasgerinkel. De man stond op en liep van de bank weg, waarop vervolgens een trottoirtegel belandde. In totaal werden acht ramen van de woning vernield. Een dag eerder waren de ruiten van de voordeur al ingegooid. Het slachtoffer werd vervolgens bedreigd door een man met een schop die via de keuken de woning was binnengedrongen. De belaagde raakte niet gewond en wilde achter zijn belager aan. Deze verdween met nog drie anderen in een taxi. De politie achterhaalde de taxi in Nieuw Weerdinge. Uit een gesprek met de chauffeur bleek dat hij mensen had afgezet bij een woning aan de Wijken. Toen de politie arriveerde verlieten een aantal personen via de achterzijde van de woning het pand. Alleen een 22-jarige vrouw uit Valthermond kon worden aangehouden. Zij is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Wildervank: Motorrijder over de kop
Een 47-jarige man uit Meeden is zaterdagavond op de N33 ter hoogte van Wildervank over de kop gevlogen met zijn motor. Voor de afslag haalde de man een politieauto in en begon na de kruising te slingeren. Na de val belandde de motorrijder in de berm. Hij is met beenletsel overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. Van de man zal een bloedproef worden afgenomen, omdat hij op straat 1,5 promille blies. De motor wordt onderzocht.

Ter Apel: Bestuurder onder invloed
De politie heeft vannacht op de Moersloot een 54-jarige man aangehouden voor het rijden onder invloed (1,8 promille). De man is met een schikkingsvoorstel van fl. 2500,-- weggestuurd, omdat hij naar het buitenland wil.

Westerlee, Midwolda, Oostwold: Snelheidscontrole De politie heeft zaterdag in de bebouwde kom van Westerlee, Midwolda en Oostwold een snelheidscontrole gehouden. In totaal krijgen 31 bestuurders binnenkort thuis bericht. De hoogst gemeten snelheid was 87 km./uur.

Nieuwe Pekela: Man valt van ladder
Een 42-jarige man is bij werkzaamheden aan zijn huis aan de A. Westerstraat van zijn ladder gevallen. De man maakte een val van drie meter en is met voetletsel overgebracht naar een ziekenhuis in Winschoten.

Oostereinde: Snelheidscontrole
De politie heeft zaterdagmiddag op de Hooilandseweg een snelheidscontrole gehouden, waarbij 192 voertuigen werden gecontroleerd. Binnenkort ontvangen 31 bestuurders een bekeuring thuis. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/uur terwijl 50 is toegestaan.

Uithuizermeeden: Snelrijder
De politie heeft vannacht op de Hoofdstraat een proces-verbaal aangezegd tegen een 29-jarige man uit Groningen. Hij reed in Uithuizen op de Departmentstraat in Uithuizen bijna twee jongeren aan en ging over de N363 met hoge snelheid richting Uithuizermeeden, waar hij met 94 geijkte km./uur werd geklokt en op de Hoofdstraat aan de kant werd gezet.

Alcoholcontrole
In District Noord werd zaterdagnacht een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden er 289 blaasproeven afgenomen en liep een 32-jarige man uit Groningen tegen de lamp. Op de Eemsweg werd de man gecontroleerd. Hij bleek met een alcoholpromillage van 1,65 achter het stuur te zitten. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de man mocht zijn auto bij het bureau laten staan. Met een dagvaarding en een rijverbod van acht uur is hij weggestuurd.

Oosteinde: Man in de sloot
Een 49-jarige man uit Niekerk is zaterdagavond op de Hooilandseweg in de sloot geraakt met zijn auto. De man botste tegen de vluchtheuvel aan en reageerde daarop met een ruk aan het stuur, waadoor hij in de sloot belandde. De man is met been- en armbreuken opgenomen in een ziekenhuis in Groningen.

Woldendorp: Ongeval
Een 78-jarige man uit Woldendorp is zaterdagmorgen gewond geraakt toen hij met zijn auto op de Klapsterweg tegen 50-jarige plaatsgenoot botste. De bestuurders hielden onvoldoende rechts. Het slachtoffer is met hoofdletsel opgenomen in een ziekenhuis in Delfzijl.

Ten Boer: Mannen aangehouden
De politie heeft zaterdagavond twee mannen van 17 en 21 jaar uit Ten Boer aangehouden voor bedreiging en vernieling. Een inwoner van Ten Boer zag in de Burgemeester Treizenbergstraat dat de twee tegen een bestelauto stonden te plassen en een spiegel verbogen. Toen hij daarop de twee aansprak, begonnen ze hem uit te schelden en kwamen volgens het slachtoffer op hem af. De man vluchtte zijn woning in, maar kon niet voorkomen dat zijn voordeurruit even later werd ingegooid. Op diverse aanwijzingen kon de politie de twee aanhouden in een woning aan de Blinkerdlaan. De mannen zijn ingesloten.

Alcoholcontrole
In District West werd zaterdagnacht een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 572 blaastesten afgenomen en moesten zes mensen mee naar het bureau voor nader onderzoek. Tegen vijf personen is proces-verbaal opgemaakt. Een 29-jarige man uit Nieuw Roden ging er na de blaastest op de Oude Postweg in Midwolde vandoor. Hij had te veel gedronken (1,5 promille) en moest uitstappen. Hij zou zijn auto nog even in de berm parkeren, maar in plaats daarvan ging hij er vandoor. Na een achtervolging werd de verdachte klemgereden op de Parallelweg (Mienscheer) onder Oostwolde en aangehouden. Hij kreeg een proces verbaal.

Noordwijk: Ongeval door alcohol
De politie heeft een 30-jarige man uit Boerakker aangehouden voor het rijden onder invloed (1 promille). De man reed zijn auto op de Beldam in de prak. De auto werd afgevoerd en de man mocht het bureau verlaten met een dagvaarding.

Marum: Auto in de sloot
Een 20-jarige man uit Noordbroek is vannacht met een auto in de sloot naast de A7 beland toen hij een cd wilde wisselen en daarbij niet meer naar de weg keek. De auto moest worden getakeld.

Muntendam: Bromfietser onder invloed
De politie heeft vannacht een 44-jarige man uit Muntendam aangehouden voor het rijden onder invloed (1,2 promille). De man reed op zijn bromfiets zonder verlichting op de Middenweg en trok zo de aandacht van de politie. De man is met een dagvaarding weggestuurd.

Veendam: Automobilist onder invloed
De politie heeft vannacht op het Boven Oosterdiep een 22-jarige man uit Noordbroek aangehouden voor het rijden onder invloed (0,8 promille). Hij is met een boete van 390 gulden en een dagvaarding weggestuurd.

Muntendam: Alcomobilist rijdt door na ongeval
De politie heeft zaterdagavond een 36-jarige man uit Muntendam aangehouden voor het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van het ongeval. De man was op de Domela Nieuwenhuisweg tegen de auto van een 61-jarige man uit Veendam gereden en doorgereden. De man verklaarde inmiddels een paar borrels te hebben gedronken tegen de schrik. De blaastest wees een promillage uit van 1,4. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Voor nadere informatie via afdeling Voorlichting, tel 050 599 5010

Deel: ' Politiebericht provincie Groningen '
Lees ook