Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse 09/16/99

Persberichten provincie Groningen/
Donderdag 16 september 1999

Dagelijkse berichten districten West, Noord, Midden en Oost

Veendam: getuigenoproep, ongeval Wiemers
De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van een ongeval op zaterdag 11 september op de Wiemers in Veendam. Omstreeks 10.30 uur kwam een 6-jarige jongen uit Veendam met zijn fiets te vallen en liep daar buikletsel en een gebroken rib bij op. De jongen ligt nog in het ziekenhuis. De jongen is mogelijk geschrokken van een tegemoet komende bestelbus met aanhanger. Eventuele getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de basiseenheid Veendam 050 - 5997400.

Korpswolde: diefstal buitenboordmotoren
Uit de haven aan de Meerweg te Kropswolde en vanaf een parkeerplaats van de jachthaven zijn twaalf buitenboordmotoren van boten afgenomen. De daders hebben de afrastering van het hekwerk kapot geknipt. Het wegnemen van de motoren ging op een grove wijze; kabels en benzineleidingen zijn doorgeknipt. De politie stelt een nader onderzoek in.

Pieterburen: brand in schuurtje
Een in brand staand schuurtje bij een vrijstaande woning aan de Wierhuisterweg in Pieterburen is woensdagochtend door de brandweer van Eenrum geblust. Een voorbijganger die rook zag heeft de brand gemeld. Gezien het aantal brandhaarden wordt brandstichting vermoed.

Delfzijl: automobilist zwaar onder invloed
Op het verkeersplein Zwet / Zeel in Delfzijl troffen omstanders woensdagmiddag een zwaar onder invloed verkerende automobilist aan. De 49-jarige man uit Appingedam lag in de auto en kon niet meer op zijn benen staan. Hij is naar het politiebureau gebracht. Daar blies hij een percentage van 3.15 promille. De man zijn rijbewijs is ingevorderd en aan hem is een dagvaarding uitgereikt.

Loppersum: flessentrekker aangehouden
Een 28-jarige man zonder vaste woonplaats is woensdagavond in een kroeg aan de Molenweg te Loppersum aangehouden voor flessentrekkerij. De man had in de zaak gegeten en gedronken en bleek geen geld bij zich te hebben. Voor hetzelfde feit was hij de dag ervoor ook al in aanraking met de politie geweest in Delfzijl. De man is aangehouden en ingesloten. De vreemdelingendienst gaat de status van de man onderzoeken.

Blijham / Nieuwe Pekela: brievenbussen gestolen Bij twee adressen in Blijham en Nieuwe Pekela zijn dinsdagnacht brievenbussen weggenomen. De bewoners aan de Winschoterweg in Blijham en de Holland Marsh in Nieuwe Pekela misten woensdagochtend hun gietijzeren brievenbus. Beide bussen zijn met betonnen voet en al weggenomen en zijn respectievelijk 1 meter en 1.5 meter hoog.

Stadskanaal: Twistende partners slaags
Een 38-jarige automobiliste uit Oude Pekela reed woensdagmiddag tot twee keer toe tegen de auto van haar 25-jarige ex-vriend uit Stadskanaal aan. Bij de tweede opzettelijke aanrijding op de Buinerweg te Stadskanaal stapte de man uit en gaf de vrouw een klap in het gezicht. Het twistende paar reed daarop naar het politiebureau waar de man werd aangehouden voor mishandeling en de vrouw voor poging tot zware mishandeling. Na verhoor zijn beide heengezonden.

Voor nadere informatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010

Deel: ' Politiebericht provincie Groningen '
Lees ook