Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse 09/30/99

Persberichten provincie Groningen/
Persberichten districten Noord, Midden, West en Oost

Donderdag, 30 september 1999

Delfzijl: brand door laswerkzaamheden
Gistermiddag heeft een dieseltank van een coaster die op de helling van een scheepswerf aan de Venjelaan in Delfzijl lag, vlam gevat. Tijdens laswerkzaamheden ontstond er een gat in de dieseltank, waardoor een hevige brand aan de buitenkant van het schip uitbrak. De brandweer was de brand binnen een half uur meester.

Steendam: verkeersonveilig gedrag
Gistermiddag heeft de politie een 19-jarige automobilist op de Rijksweg 33 Noord in Steendam voor verkeersonveilig gedrag bekeurd. De verdachte veroorzaakte een 'bijna frontale aanrijding' door een foutieve inhaalmanoeuvre. De tegenligger kon door krachtig remmen en uitwijken een aanrijding voorkomen.

Hoogezand: rijden onder invloed
Vannacht heeft de politie een 33-jarige automobilist uit Hoogezand in de Gorechtlaan in zijn woonplaats geverbaliseerd voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Bij onderzoek op het politiebureau bleek, dat de verdachte 1.1 promille alcohol in zijn bloed had. De Hoogezandster kreeg een rijverbod tot vanochtend 08.30 uur.

Sappemeer: tanken zonder te betalen
Gisterochtend heeft een tot nu toe nog onbekende automobilist bij een tankstation in Sappemeer voor f 4,29 dieselolie getankt, waarna hij zonder te betalen is weggereden. Het kenteken van de personenauto is bekend; de politie stelt een onderzoek in.

Hoogezand: aanhouding inbreker op heterdaad
Gistermiddag heeft de politie aan de achterzijde van een woning in de Limburg van Stirumlaan in Veendam een 31-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Volgens een getuige stond de verdachte met een breekijzer bij de achterdeur van het pand. Toen de politie arriveerde zag zij de 31-jarige met de breekijzer bezig om deze deur te forceren. De verdachte is voor verhoor in verzekering gesteld.

Voor nadere informatie voorlichting regiopolitie Groningen, telefoon: 050-5995010.

Deel: ' Politiebericht provincie Groningen '
Lees ook