Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse 09/05/99

Persberichten provincie Groningen/
Zondag 5 september 1999

Dagelijkse berichten districten West, Noord, Midden en Oost

Harkstede: jeugdige automobilist
Agenten kwamen zaterdagnacht op de Hoofdweg in Harkstede een auto tegen die niet alleen gebruikt maakte van de rijbaan maar ook meerdere keren van de berm. De bestuurder van de auto bleek een 16-jarige jongen uit Groningen die de kunst van het autorijden nog niet helemaal meester was. Hij bleek de auto ongevraagd van een tante te hebben meegenomen. Hij krijgt een bekeuring.

Hoogezand: man slaat vrouw en raam in
Een 29-jarige vrouw die een man zaterdagavond aansprak op het lawaai dat hij maakte in een trappenhuis aan de Gabriel Metsusstraat in Hoogezand kreeg een klap in het gezicht. Toen de vrouw zich terugtrok in haar woning sloeg de man het raam van haar voordeur in en maakte zich uit de voeten. Onderzoek in de omgeving naar de man leverde geen resultaat op.

Sappemeer: bewoner ziet autokraker in zijn wagen Een 29-jarige man uit Sappemeer zag zaterdagnacht in de Wilhelminastraat een jongeman in zijn personenwagen zitten. Toen de man erop af ging en het portier los trok maakte de autokraker zich uit de voeten. Uit de auto wordt voor enkele tientjes aan kleingeld vermist.

Pieterburen / Winsum: rijden onder invloed
Op de Hoofdstraat in Pieterburen is een 45-jarige automobilist uit Mensingeweer gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij blies 1.55 promille en kreeg een rijverbod en een dagvaarding. Zijn rijbewijs is ook ingevorderd.
Op de Garnwerderweg in Winsum viel een 19-jarige automobilist uit Harkema op omdat hij met groot licht bleef rijden. Hij bleek gedronken te hebben en had 1.25 promille in zijn bloed. Met een dagvaarding en een rijverbod kon de man weer gaan.

Doezum: bromfietser gewond bij ongeval
Een 48-jarige bromfietser uit Kornhorn keek zaterdagmiddag bij een inhaalactie op de Provincialeweg 46 te Doezum om een tractor voorbij te rijden niet voldoende uit. Daardoor zag hij de eveneens inhalende 39-jarige automobilist uit Marum over het hoofd. Een botsing was het gevolg waarbij de man uit Kornhorn met schouderletsel naar het ziekenhuis is gebracht.

Baflo: jongen deelt kopstoten uit
Tijdens een drive-in-show op de Tinallingerweg in Baflo heeft een 17-jarige jongen uit Pieterburen zaterdagavond om nog onduidelijke redenen een aantal mensen kopstoten gegeven. Een 20-jarige man uit Warffum moest bij de dokter een hoofdwond laten hechten. De jongen, die onder invloed verkeerde, kwam er zelf niet zonder kleerscheuren vanaf. Hij liep twee sneetjes op het hoofd op. De politie onderzoekt de zaak.

Leek: inbraak in caravan
Twee jongens van 20 jaar (Delfzijl en Leek) zijn zaterdagnacht op de Borgdomein aangehouden voor een inbraak in een caravan. Uit de caravan hadden de jongen kleding weggenomen. De politie was naar de Wolveschansdreef gereden in verband met baldadige jeugd toen zij een knal hoorden en later bleek dat de jongens de inbraak hadden gepleegd. De jongens zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Oude Pekela: aanhouding voor bedreiging met vuurwapen Op de Ericalaan te Oude Pekela is een 23-jarige man uit Oude Pekela zaterdagavond aangehouden omdat hij een 27-jarige plaatsgenoot had bedreigd met een vuurwapen. De 27-jarige kon de man, die in een auto zat, het vuurwapen afnemen en de toevallig passerende politie kon de man aanhouden. De man is in verzekering gesteld en er wordt nader onderzoek gedaan.

Oude Pekela: auto gestolen
Vanaf de Hugo de Grootstraat in Oude Pekela is zaterdag tussen 18.00 uur en 21.00 uur een groene Opel Kadett, type Hatchback weggenomen. Van de dader(s) ontbreekt nog elk spoor.

Ter Apel: man loopt over auto
Een 30-jarige man zonder vaste woonplaats en een 30-jarige man uit Haarlem zijn zaterdagavond aangehouden voor vernieling en bedreiging omdat er in de Vogelheem te Ter Apel over een auto heen was gelopen en de 28-jarige eigenaar bedreigd was. Een getuige waarschuwde de eigenaar van de auto dat en een man over zijn auto was gelopen. Toen hij mannen aansprak werd hij bedreigd. De mannen zijn aangehouden en ingesloten.

Winschoten: jongen steelt telefoons en portemonnee uit jassen In een discotheek aan de Torenstraat in Winschoten is een 18-jarige jongen uit Nieuwe Pekela door personeelsleden aangehouden omdat hij in de garderobe in jassen zat te voelen. Hij had twee mobiele telefoons en een portemonnee bij zich. De jongen is overgedragen aan de politie en ingesloten voor nader verhoor.

Winschoten: container in brand bij meubelhuis
Twee mannen zagen zaterdagnacht dat er een container in de brand stond op de Beersterstraat en een hoeveelheid tapijt aan de achterzijde van een meubelhuis aan de Blijhamsterstraat in Winschoten. Bij de meubelzaak sloegen de vlammen tot aan de eerste verdieping omhoog. De brandweer bluste de branden.

Voor nadere informatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010

Deel: ' Politiebericht provincie Groningen '
Lees ook