Regio Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van zaterdag 4 maart
12:16 zaterdag 4 maart 2000

Dirk Neef 06 - 51 557 950

Paard overleden na aanrijding met auto

NIEUW SCHOONEBEEK. Vrijdagmiddag moest een merrie van een bewoonster van de Europaweg in Nieuw Schoonebeek worden afgemaakt omdat het door een aanrijding met een auto ernstig gewond was geraakt. Het dier zou met nog een paard naar de stal worden gebracht maar sprong over de afrastering en liep de Europaweg op. De eigenaresse probeerde met behulp van buren het dier te vangen. Een 20 jr. automobilist uit Veenoord had, ondanks het zwaaien van de mensen op de weg, te laat in de gaten dat er een paard los liep. Toen hij het dier voor zich op de rijbaan zag was het te laat. Ondanks remmen en uitwijken raakte zijn auto het dier aan de achterkant. Het zwaar gewonde dier bleef op de rijbaan liggen en werd even later afgemaakt. Omdat het vermoeden bestaat dat de automobilist harder heeft gereden dan de daar toegestane snelheid van 80 km/u, stelt de technische verkeersdienst een nader onderzoek in.


*
Bromfietser botst tegen vrachtauto

BOVENSMILDE. Een 31 jr. man uit Smilde raakte vrijdagavond gewond bij een verkeersongeval op de kruising van de Kanaalweg met de Grietmanswijk tussen Smilde en Bovensmilde. De man reed op zijn bromfiets over de Kanaalweg. Vanaf de Grietmanswijk reed een vrachtauto met aanhanger, bestuurd door een 38 jr. man uit Beilen, via de Kanaalweg de Grietmansbrug op. De bestuurder heeft de bromfiets niet zien naderen. Deze botste tegen de zijkant van de aanhanger. Met ernstige verwondingen aan een been werd hij per ambulance naar het A.Z. Groningen vervoerd.


*
Bromfietspassagiere zonder helm met hoofdletsel naar ziekenhuis
EMMEN. Een 14 jr. meisje uit Emmen raakte bij een verkeersongeval op de Boermarkeweg in haar woonplaats gewond aan haar hoofd en een been. Ze zat achter op de bromfiets bij een 16 jr. plaatsgenoot. Beiden droegen geen helm. Bij een oversteekplaats met verkeerslichten reed de bromfietser door rood licht en werd aangereden door een 41 jr. automobilist uit Emmen. Het meisje werd overgebracht naar het ziekenhuis. De jongen raakte slechts lichtgewond aan zijn handen.


*
Alcohol in het verkeer

HOOGEVEEN. Een 29 jr. bromfietser uit Hoogeveen kwam vrijdagmiddag op het fietspad langs de Melkweg in zijn woonplaats te vallen. Omdat hij gedronken had, werd hij na behandeling in het ziekenhuis aan verwondingen in het gezicht, door de politie aangehouden. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 2,2 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

EMMEN. Op de Oosterveldsestraat in Emmen hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 53 jr. automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van bijna 1 promille.

COEVORDEN. Een 27 jr. man uit Coevorden werd in de nacht van vrijdag op zaterdag door de politie aangehouden omdat hij op de Wethouder J B Hemelweg in zijn woonplaats onder invloed in een auto reed. Bij deze man werd een alcoholgehalte vastgesteld van iets meer dan 1 promille.

ERICA. Op de Pannekoekendijk in Erica hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 27 jr. man uit die plaats aan. Hij reed onder invloed in een auto. Bovendien heeft hij een ontzegging van de rijbevoegdheid tot 2012. Omdat hij niet mee wilde werken werd hij geboeid overgebracht naar het politiebureau. Een blaastest lukte niet waarna een arts een bloedproef nam.

ROLDE. Bij een verkeerscontrole op de Grolloerstraat in Rolde liet de politie vrijdagavond 20 automobilisten blazen. Geen van hen had teveel gedronken. Wel kreeg één automobilist een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel.


*
Diefstallen uit autos

ASSEN. Vrijdagavond werd uit een op het parkeerterrein bij het Wilhelmina ziekenhuis in Assen geparkeerde personenauto een radardetector gestolen. Om dit inmiddels zeer geliefde apparaat te kunnen pakken werd een ruitje van de auto ingeslagen.

NIEUW AMSTERDAM. Vrijdagavond werd uit een aan de Zijtak in Nieuw Amsterdam geparkeerde personenauto een portefeuille met papieren en cheques gestolen. Ook van deze auto werd een ruit vernield.


*
Branden

ASSEN. Vrijdagavond brandde achter een woning aan de Pijlkruidstraat in Assen een schuurtje af. De 23 jr. bewoner was in het schuurtje aan het slijpen. Waarschijnlijk zijn er vonken in een kast met verfartikelen terechtgekomen en is daardoor brand ontstaan. De gewaarschuwde brandweer kon het schuurtje niet meer redden. Wel kon worden voorkomen dat het schuurtje en een volière met vogels van een buurman in brand vlogen. Een schadebedrag is niet bekend.

RODEN. Wat in de nacht van vrijdag op zaterdag eerst een uitslaande brand in een schuur leek te zijn, bleek toch erger dan het zich eerst liet aanzien. De schuur achter een boerderij aan de Kaatsweg in Roden, bleek namelijk omgebouwd tot een noodwoning welke werd bewoond door een 61 jr. man. Tegen 05.45 uur werd hij wakker omdat hij het benauwd kreeg. Hij ontdekte dat het in zijn woonkamer brandde. Het lukte hem niet deze brand met water te blussen waarop hij zijn verhuurder waarschuwde. De vlammen sloegen toen echter al uit het dak en de brandweer kon niet meer doen dan blussen. De gehele noodwoning met volledige inboedel ging verloren. De bewoner is verzekerd. Een schadebedrag is niet bekend. De technische recherche zal een nader onderzoek instellen naar de oorzaak van de brand.

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Regio Drenthe - 5627 '
Lees ook