Politiebericht Eindhoven e.o. 2-10-2001
2e Persbericht 2 oktober 2001

Persberichten uit de regio :

Eindhoven: Winkeliers vinden gestolen kleding terug tijdens kijkdag De politie van de afdeling Gestel heeft op vrijdagochtend 14 september jl. in een woning aan de Kasteellaan een grote partij kleding aangetroffen en in beslag genomen. Een 50-jarige Eindhovenaar is die ochtend aangehouden op verdenking van heling van de goederen. De verdachte zit in voorlopige hechtenis. De totale waarde van de partij wordt geschat op een half miljoen gulden.

Het kledingassortiment is zeer divers en afkomstig uit verschillende winkels. Voor het herleiden van de herkomst van de goederen heeft de politie dinsdagochtend tussen 9.30 en 12.00 uur in een loods op de Hurksestraat een kijkdag georganiseerd voor 23 vertegenwoordigers van landelijke grootwinkelbedrijven. 17 vertegenwoordigers herkenden kleding die afkomstig is uit een van hun filialen en deden aangifte. De kleding is per organisatie gesorteerd. In de komende weken wordt uitgezocht van welke filialen de goederen afkomstig zijn. Zodra dit bekend is wordt de kleding aan de rechtmatige eigenaar overhandigd. In totaal beschikt de politie nu over 20 aangiftes die betrekking hebben op de gestolen partij kleding.

Naar aanleiding van de kijkdag is de herkomst van ongeveer 25% van de in beslag genomen kleding vastgesteld. Ook herkenden de genodigden kleding van winkeliers die niet aanwezig waren op de kijkdag. Deze tips leiden mogelijk weer tot nieuwe aangiftes gedurende de loop van het onderzoek.

Asten: Lichtgewonden bij busongeluk op de A67
Op de A67, ter hoogte van hectometerpaal 43.8, rijrichting Eindhoven, is dinsdagochtend rond 4.15 uur een Duitse bus met in totaal 50 inzittenden in de sloot beland. De bus was vanuit Hannover op weg naar Parijs. Direct na het ongeval schoten diverse vrachtwagenchauffeurs te hulp. Zij sloegen de voorruit van de bus in en hielpen de passagiers, die in eerste instantie in paniek waren, om uit het voertuig te komen. De inzittenden werden overgebracht naar een hotel in Asten waar zij opgevangen werden door hulpverleners van de GGD, de brandweer en de politie. Vijf Duitse passagiers, waaronder ook de buschauffeur, zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Zij werden na behandeling ook overgebracht naar de opvangplaats. De 30-jarige bestuurder uit Garbsen is mogelijk verblind en hierdoor met de bus van de weg geraakt. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Deel: ' Politiebericht regio Eindhoven '
Lees ook