Politiebericht Eindhoven 9-10-2001
Persbericht 9 oktober 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Inbreker gepakt
Dinsdagmorgen rond 4.00 uur is in de Firmamentlaan een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt toen hij bezig was met een inbraak in een bestelauto. Hij ging er in een auto vandoor toen hij de politie op zich af zag komen. Na een korte achtervolging reed hij zich vast in de Plutostraat. Na een korte achtervolging te voet werd de man aangehouden. In zijn auto lagen 6 boormachines die van diefstal afkomstig waren. Ze bleken niet uit de auto van de Firmamentlaan te komen. Het gereedschap dat uit die auto was gestolen vonden de agenten in de buurt terug. Ze zijn aan de eigenaar van de auto teruggeven. De Eindhovenaar is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte brandstichting aangehouden Maandagavond rond 23.55 uur is op het Hosingenhof een 49-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt er van verdacht kort daarvoor een bestelauto op het Hosingenhof in brand te hebben gestoken. De brandweer bluste de brand maar kon niet meer voorkomen dat de auto aan de voorzijde zware brandschade opliep. De aangehouden man had aanmaakblokjes en een aansteker op zak. Hij had al enige tijd ruzie met de eigenaar van de auto. De Eindhovenaar is voor verder onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Diefstal auto
In de nacht van maandag op dinsdag is in de Bosstraat in Valkenswaard een zilverkleurige Mercedes Benz Vito met het Belgische kenteken DSJ-399 gestolen.

Son en Breugel: Verkeersongeval
Een 73-jarige Eindhovenaar is dinsdagmorgen rond 8.20 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de 2000 in Son en Breugel. Een 35-jarige Helmonder, reed met zijn auto bij een bedrijf de weg op en zag daarbij de van rechts komende fietser over het hoofd. De Eindhovenaar liep een hoofdwond op en is naar het Catharina ziekenhuis gebracht.

Hoogeloon: Diefstal auto
In de nacht van maandag op dinsdag is in Hoogeloon op De Tollande een paarse Volkswagen Golf met het kenteken LV-HN-69 gestolen.

Asten: Inbraak
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken bij een bedrijf op het Vostermansplein in Asten. De sloten van een kantoordeur en een tussendeur werden kapotgebroken. De dieven gingen aan de haal met een computer, een printer en een airconditioner.

Valkenswaard: Inbraak
Dinsdagmorgen rond 4.45 uur is ingebroken bij een bedrijf aan De Vest in Valkenswaard. Een ruit van het bedrijf werd ingeslagen en de inbreker ging aan de haal met laserprinter ter waarde van ruim f. 3500,-.

Asten: Ramkraak
Dinsdagmorgen rond 5.15 uur hebben inbrekers met een auto de winkelpui geramd van een witgoedwinkel aan de Emmastraat in Asten. De eigenaren, die boven de zaak wonen, hoorden de klap en zagen dat een auto hun zaak was binnengereden. De dieven maakten zich snel uit de voeten met slechts twee scheerapparaten. Op hun vluchtweg kwamen ze de gewaarschuwde politie tegen. Na een achtervolging wisten de drie inbrekers te ontkomen in de buurt van de bossen aan de Beukelsdijk in Deurne. Daar lieten zij de gebruikte auto achter. Uit een gevonden bloedspoor bleek dat een van de daders gewond was. Kort daarop kregen agenten de melding dat een krantenbezorger op het Rijtven van zijn fiets was beroofd. De agenten vonden even later de fietstassen, besmeurd met bloed, terug op de Bruggenseweg in Deurne. De politie is met een onderzoek gestart en eventuele getuigen worden verzocht zich te melden. Tel. 0900 8844.

Deurne: Snelheidscontroles
Maandagmiddag tussen 15.15 en 17.30 uur heeft de politie op de Lagebrugweg in Deurne een snelheidscontrole uitgevoerd. Van de 351 gecontroleerde autos reden er 16 te snel. Er is 80 km/u toegestaan maar de snelste reed 102 km/u. Op de Langstraat controleerde de politie tussen 19.00 en 21.30 uur. Daar reden 146 van de 841 gecontroleerde voertuigen te snel. Op de Langstraat is 80 km/u de maximum snelheid maar de snelste zette 144 km/u op de klok.

Best: Inbrekers op heterdaad aangehouden
Dinsdagmorgen rond 1.30 uur zijn in een bedrijf aan de Boterhoek in Best een 39-jarige en een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een oplettende getuige had de twee mannen door een vernield raam het bedrijf binnen zien gaan. Hij waarschuwde de politie. De agenten troffen de twee in het pand aan. Het duo is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Schennispleger
Een 17-jarig meisje uit Eindhoven is maandagavond rond 20.00 uur op de Sonseweg lastig gevallen door een schennispleger. De man liet het meisje zijn geslachtsdeel zien en liep haar vanaf het voetbalveld richting Mirabelweg even achterna. Het gaat om een ongeveer 40 jaar oude man met een normaal postuur en ongeveer 1.70 tot 1.75 meter groot. Hij droeg een zwarte bivakmuts en een blauwe jas.

Eindhoven: Beroving
Een 18-jarige man uit Londen is maandagavond rond 23.30 uur bij de Stationshal Zuid beroofd van zijn gsm en portemonnee. Op de trap bij de Stationhal werd hij aangesproken door een groepje van 4 of vijf jongens. Een van hen vroeg het slachtoffer om zijn portemonnee. Toen hij die niet gaf werd hij in zijn nek geslagen waarop het slachtoffer zijn portemonnee( met een nog onbekend geldbedrag) en gsm afgaf.

Eindhoven: Man betaalt rekening niet
Bij een horecazaak aan de Dommelstraat is maandagavond rond 22.30 uur een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij had in het restaurant gegeten en gedronken voor een bedrag van f. 64,- maar kon de rekening niet betalen. De gewaarschuwde politieagenten kenden de man. In Eindhoven en Valkenswaard had hij dit soort feit al verschillende malen gepleegd. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven / Oirschot: Drugs en gestolen spullen Maandagavond rond 20.00 uur zijn in de Petrus Dondersstraat een 37-jarige en een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden. Tijdens een controle vonden agenten in de auto van de twee een eerder die dag in Oirschot gestolen laptop. De 38-jarige had tevens 5 gram heroïne bij zich. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten. In Oirschot werd maandagmiddag ingebroken in een woning aan de Bestseweg. Daar werden de laptop, een videorecorder, gsm en sieraden gestolen. Van de andere spullen is nog niets teruggevonden.

Eindhoven: Man met gestolen bestelbus aangehouden Maandagmiddag rond 15.15 uur is in de Hendrik Staetslaan een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Agenten zagen een gestolen bestelbus staan. De aangehouden verdachte zat achter het stuur. De bus was medio augustus op de Diamantring in Eindhoven gestolen. In de bus stond nog een vrij nieuwe damesfiets met doorgezaagd slot. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Meisje mishandeld en aangerand
Dinsdagmorgen rond 11.50 uur is op de Houthalenlaan een 14-jarig meisje uit Eindhoven mishandeld en aangerand. Zij fietste via het Henri Dunantpark richting Houthalenlaan. Vanaf daar werd ze gevolgd door een jongen op een fiets. De jongen liet het meisje met haar fiets vallen. Hij schopte haar tegen haar lichaam en betastte haar. Toen het meisje bleef liggen en gilde is de jongen weggefietst. Het gaat om een jongen van ongeveer15 tot 16 jaar oud. Hij is ongeveer 1.65 tot 1.70 meter groot. Hij heeft donker middellang haar met kleine blonde plukken.

Eindhoven: Twaalf hennepkwekerijen ontmanteld
Dinsdagmorgen zijn bij woningen aan de Heezerweg twaalf hennepkwekerijen ontmanteld. De hennepkwekerijen bevonden zich in bergingen en schuurtjes bij de woningen. In elf gevallen stonden er planten in de kwekerijen. In een geval was er alleen apparatuur. De planten, in totaal 1650, waren in allerlei stadia van groei. Er was jonge aanplant en er waren volgroeide planten. Van alle kwekerijen zijn monsters genomen, de rest van de planten wordt vernietigd. Van alle kwekerijen is de apparatuur in beslag genomen. Het gaat hierbij om lampen, irrigatiesystemen, pompen, ventilatoren, tijdklokken, maar ook meststoffen. Deze zaken zijn nog niet geïnventariseerd. Aantallen zijn daarom nog niet bekend. De politie ging dinsdagmorgen om 9.00 uur de bergingen van de woningen binnen. Het onderzoek naar de hennepkwekerijen was gestart nadat het energiebedrijf een zeer hoog stroomverbruik had waargenomen. Elektriciteitsmeters bleken bewerkt te zijn. Daarna heeft de politie nader onderzoek gedaan waarna het vermoeden bestond dat er hennepkwekerijen waren. Het energiebedrijf deed aangifte van de diefstal van de elektriciteit. Er deden ongeveer 65 politiemensen mee aan de actie. Hiervan waren 25 ME-ers voor beveiliging en afzetting van het gebied. Er zijn geen mensen aangehouden voor de hennepkwekerijen. De bewoners van de woningen waarbij een kwekerij is aangetroffen zijn gehoord en hen is een dagvaarding uitgereikt.

Beek en Donk: Gewelddadige beroving
Een 21-jarige man uit Nuenen is maandagavond rond 23.30 uur op de Gemertseweg in Beek en Donk door een groep jongeren van zijn bromfiets, gsm en tas beroofd. De Nuenenaar reed met zijn bromfiets op het fietspad in de richting van Beek en Donk. Een stukje voorbij de kruising met de Peeleindseweg liepen vijf tot zes jongeren op het fietspad. Ze lieten het slachtoffer er niet door en een van hen pakte het slachtoffer bij zijn middel en trok hem van zijn bromfiets. De Nuenenaar viel. Hij werd door de groep geschopt en geslagen. Een van hen dreigde hem lek te steken. Het slachtoffer moest zijn gsm en zijn geld - ongeveer f. 30,- - afgeven. De daders gingen er met de bromfiets, een grijze Yamaha Neo, een gsm, het geld en zijn tas met studieboeken, vandoor in de richting van de rotonde van Beek en Donk. De Nuenenaar liep letsel op aan zijn oog, zijn hoofd en hij stond onder de blauwe plekken. Tijdens de beroving passeerden er verschillende autos. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van Gemert -Laarbeek tel 0900 8844.

Helmond: Inbraak
Maandag overdag is ingebroken in een woning aan het Korhoenderhof in Helmond. De dader wist naar de eerste etage te klimmen en door een openstaand raam naar binnen te komen. De bewoners missen een videocamera en acht Cds.

Helmond: Aanrijding
Een 75-jarige Helmonder is dinsdagmorgen rond 10.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Kasteel Traverse. De man reed met snorfiets richting Deurne en sloeg plotseling links af, juist toen hij werd ingehaald door een 27-jarige bromfietser uit Asten. De Helmonder is met een hoofdwond naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht.

Geldrop: Insluiping
Maandag overdag heeft een insluiper kans gezien een woning binnen te dringen aan het Emopad in Geldrop. De insluiper klom naar de eerste etage en kon naar binnen via een niet gesloten deur. Hij is er vandoor met een laptop, twee videocameras, geld en een paspoort.

Hapert: Diefstal auto
In de nacht van maandag op dinsdag is in Hapert op De Voren een rode Volkswagen Golf met het kenteken JJ-FJ-02 gestolen.

Best: Verdachte poging woninginbraak aangehouden Dinsdagmorgen rond 10.15 uur is in een weiland nabij de Vering in Oirschot een 35-jarige Tsjech aangehouden. De bewoner van een woning aan de Driehoekweg in Best werd via zijn alarminstallatie geattendeerd op een inbraak in zijn woning. Thuis zag hij dat men geprobeerd had in te breken. In de buurt zag de eigenaar de man lopen. Hij en enkele familieleden zijn de man achterna gegaan. Hij wist in eerste aanleg via een bosperceel te ontkomen. Met behulp van de inmiddels gewaarschuwde politie werd de man gelokaliseerd. De agenten konden hem aanhouden. Hij had een sporttas bij zich met daarin een grote hoeveelheid sieraden. Al bij het eerste politieonderzoek bleek een deel van de sieraden afkomstig was van een inbraak in Baarle Nassau. De Tsjech is in de loop van de middag voor verder onderzoek overgedragen aan de Politie Midden en West Brabant.

Riethoven: Snelheidscontrole
Dinsdagmorgen tussen 8.00 en 9.0 uur heeft de politie met behulp van een lasergun snelheidscontroles uitgevoerd op de Schoolstraat. Er geldt daar een maximum snelheid van 30 km/u. Zeven automobilisten en twee bromfietsers gingen op de bon. De hoogste snelheid werd door een bromfietser behaald; 52 km/u.

Bergeijk: Verkeerscontroles
Dinsdag heeft de politie tussen 7.00 en 15.00 uur verkeerscontroles uitgevoerd op de Mr Pankenstraat en de Kennedylaan in Bergeijk de Dorpstraat in Luyksgestel en de Weebosch in Weebosch. Ook hier werd de snelheid gecontroleerd met een lasergun. Vier automobilisten gingen hiervoor op de bon ( snelste 65 km/u). Veertien automobilisten kregen een bekeuring omdat ze geen autogordel droegen.

Deel: ' Politiebericht regio Eindhoven '
Lees ook