Politiebericht Eindhoven 17-09-2001
2e Persbericht 17 september 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte moord aangehouden
Donderdag 13 september is in Paramaribo een 44-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van de moord op een 48-jarige Eindhovenaar. Het slachtoffer werd op woensdag 5 april 2000 rond 13.45 uur in het Catharinaziekenhuis in Eindhoven vermoord. De uitlevering van de 44-jarige Eindhovenaar is verzocht.

Eindhoven: Mannen schieten met speelgoedpistolen In een woning aan de Prins Hendrikstraat zijn zondagmiddag om 17.00 uur twee Eindhovenaren van 24 en 26 jaar oud aangehouden. De politie had een melding gekregen dat vanuit de zolderramen van de woning geschoten werd op autos. Na onderzoek werden de twee mannen in de woning aangetroffen. Ieder was in het bezit van twee, op echte vuurwapens gelijkende, speelgoedpistolen. De pistolen, die onder de Wapenwetgeving vallen, zijn in beslag genomen. De twee verdachten zijn op het politiebureau verhoord. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Na het verhoor konden ze naar huis.

Eindhoven: Man gewond na val met fiets
Een 43-jarige Eindhovenaar is zondagavond om 21.05 uur gewond geraakt toen hij op de Hoogstraat met zijn fiets ten val kwam. Hij reed daar met zijn fiets naast een vriend. Op een gegeven moment bleef hij met de trapper van zijn fiets in de fiets van zijn vriend hangen. Hierdoor kwam hij ten val. De man bleef liggen. Hij is met de ambulance naar het St. Josephziekenhuis gebracht. Hij had een bloedende hoofdwond.

Eindhoven: Verkeerscontrole
Op de Heezerweg is zondagavond een verkeerscontrole gehouden. Er zijn 13 bekeuringen uitgeschreven. Tweemaal voor het niet hebben van een bromfietscertificaat, vijf voor het niet dragen van de helm, twee voor onjuist kenteken, een voor het negeren van het rode licht, een voor het niet dragen van de gordel, een voor het rijden zonder rijbewijs en een voor het rijden zonder verzekering.

Eindhoven: Geluidsoverlast
In zijn woning op de Petrus Dondersstraat is maandagochtend rond 2.30 uur een 41-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van geluidsoverlast door muziek. Toen de politie de man hierop aansprak was hij niet voor rede vatbaar en lukte het niet om in het bezit van zijn personalia te komen. Hierop is hij aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: gestolen auto
Vanaf de Frans van Bommelstraat is tussen zaterdag 21.00 uur en maandag 7.00 uur een grijze Ford Escort met het kenteken XL-20-LK gestolen.

Helmond: Jongen met vlindermes
Op het Distelveld is zondag om 18.25 uur een 15-jarige Helmondse jongen aangehouden. De politie was ter plaatse gegaan na een melding over overlast door jeugd. De jongen gaf een valse naam op. In zijn broekzak bleek hij een (verboden) vlindermes te hebben. Het mes is ingenomen en tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Auto gestolen
Vanaf de Kijkduinstraat is tussen zondagavond 17.30 uur en maandagochtend 8.00 uur een blauwe Opel Kadett met het kenteken TX-61-DT gestolen.

Asten: Aanrijding met drank
Op de Floralaan is zondag om 20.30 uur een 41-jarige Deurnese automobilist aangehouden. De man was met zijn auto tegen een verkeerspaal en een lichtmast gereden. Hij bleek gedronken te hebben. De man verzette zich tegen zijn aanhouding, maar kon toch overgebracht worden naar het politiebureau. Daar blies hij bijna 2,3 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Asten: Verkeerscontrole
Op de Markt en de Tuinstraat zijn maandag 11 bekeuringen uitgedeeld. Zes voor de verkeerde tijd op de parkeerschjif en vijf voor het parkeren zonder parkeerschijf.

Best: Verdachten inbraak aangehouden
Maandagmorgen zijn door de politie een 19-jarige en een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. Zij worden er van verdacht dat zij in de nacht van 16 op 17 juni van dit jaar drie BMWs hebben gestolen bij een bedrijf op bedrijventerrein Ekkersrijt. Een derde verdachte, een 17-jarige Eindhovenaar wordt ook in verband met deze diefstallen gehoord. Hij zat al voor een ander feit gedetineerd. De autos werden gestolen nadat er in het bedrijf werd ingebroken en de autosleutels werden gestolen. De verdachten konden na een onderzoek worden aangehouden. De op maandag aangehouden verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Deurne: Woninginbraak
Zondag tussen 14.30 en 22.30 uur is ingebroken in een woning aan de Stationsstraat. De garagedeur is opengebroken. Uit de woning zijn twee gouden schakelarmbanden en een gouden collier gestolen. De waarde hiervan is onbekend. De inbreker heeft ook een grijze Gazelle damesfiets meegenomen.

Nuenen: Inbraak in woning
In het afgelopen weekend is ingebroken in een woning aan de Beekstraat. Men kwam binnen door een ruit van de garage te vernielen. Via een tussendeur kon men in de woning komen. De bewoonster mist een kleurentelevisie, een stereo-installatie, een dekbed, een laptop, een kleurenprinter en een hobbelpaard.

Nuenen: Gereedschap uit auto gestolen
Op de Draviklaan is maandagochtend een haakse slijper uit een bestelauto weggenomen. De bestelauto stond geparkeerd voor de deur van de woning waar de bestuurder van het voertuig aan het werk was. De deur van de auto was niet op slot.

Oirschot: Vrouw mishandeld
In een horecagelegenheid aan de Oude Grintweg is zondagavond rond 21.45 uur een 24-jarige vrouw uit Oirschot mishandeld door een onbekende man. De man probeerde de vrouw steeds aan te raken. Toen zij aangaf dat hij daar mee op moest houden gaf hij haar met zijn vuist een klap in zijn gezicht. De vrouw liep een beschadiging van het hoornvlies van haar oog op en een hersenschudding.

Valkenswaard: Vrouw onder invloed
Op de Tienendreef is maandag om 0.05 uur een 27-jarige Valkenswaardse vrouw aangehouden. De vrouw reed met haar auto links van de weg. De verlichting van de auto brandde niet. De vrouw was slecht aanspreekbaar. Op het politiebureau is een bloedproef genomen.

Deel: ' Politiebericht regio Eindhoven '
Lees ook