Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Divers
Persberichten regio Groningen van 24 februari/

Woensdag 24 februari 1999

Wie heeft gezien dat in Sappemeer een zware brievenbus werd ontvreemd? Bij een woning aan De Vosholen in Sappemeer is tussen maandagavond en dinsdagmorgen een zware roestvrijstalen groene brievenbus gestolen. De voet van de bus was ingegraven. Vermoedelijk heeft men de bus vervoerd met een auto. Eventuele getuigen worden ver-zocht contact op te nemen met de politie in Hoogezand tel. 050-5996400.

Warffum- man voor diefstal aangehouden

Een 55-jarige inwoner van Warffum is dinsdagnacht in zijn woning aangehouden nadat hij kort daarvoor in een horecagelegenheid in zijn woonplaats ruim duizend gulden had gestolen uit een portemonnee achter de bar, hetgeen op video was vastgelegd. Daarmee geconfronteerd overhandigde hij het verdwenen geldbedrag. De man is voor nader verhoor ingesloten.

Garsthuizen- brand in schuur

Dinsdagavond ontstond er door onbekende oorzaak brand in de schuur naast de molen aan de Smydingheweg in Garsthuizen. De brandweer kon voorkomen dat de gehele schuur uitbrandde.

Snelheidscontroles

Dinsdag zijn op enkele plaatsen in de regio snelheidscontroles gehouden. In totaal werden 2837 auto's gecontroleerd. Hiervan reden 275 te hard:
In Bedum werden op Boterdiep OZ tussen 11.45 en 12.15 uur 168 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 30 te hard. Ter plaatse was maximaal 50 km/u toegestaan.
In Ten Boer werden tussen 12.30 en 14.30 op de Provincialeweg 1125 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 180 te hard. De hoogst genoteerde reed 79 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. Op de Rijksweg 33 bij Veendam werden tussen 12.00 en 13.00 uur 651 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 12 te hard. Ter plaatse was maximaal 100 km/u toegestaan.
Op dezelfde weg ter hoogte van Wildervank werden tussen 13.30 en 15.00 uur 893 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 53 te hard. De hoogst genoteerde reed hier 138 km/u.

Veendam- winkeldief vlucht uit bouwmarkt na bedreiging personeel

Bij een bouwmarkt aan de Molenstreek in Veendam is dinsdag het personeel door een man bedreigd die voor ongeveer driehonderd gulden aan gereedschappen had meegenomen zonder deze te betalen. De man werd in eerste instantie met zachte drang door personeelsleden de zaak weer ingepraat nadat de diefstal was ontdekt. Het was de bedoeling de man over te dragen aan de politie die reeds was gewaarschuwd. Plotseling pakte de man echter een stanleymes dat was gebruikt bij het uitpakken van goederen en bedreigde het personeel daarmee. Vervolgens vluchtte hij de zaak uit, achterna gezeten door enkele personeelsleden. Even later verdween de man achter een gebouw, waarna de achtervolging werd gestaakt. De politie heeft een signalement van de man opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Stadskanaal- chauffeur onwel botst tegen lichtmast

Een 60 jarige automobilist uit Stadskanaal botste dinsdagavond op de Atlantislaan in zijn woonplaats tegen een lantaarnpaal, nadat hij onwel was geworden achter het stuur van zijn personenauto. Een achter hem rijdende getuige zag het ongeval en verleende direct eerste hulp. De 60-jarige man was toen inmiddels weer aanspreekbaar en werd per ambulance overgebracht naar het Refajaziekenhuis. Hoe zijn toestand is, is niet bekend. Hij liep tengevolge van de botsing geen noemenswaardige verwondingen op.

Afdeling Voorlichting, telefoon 050-5995010

Deel: ' Politiebericht regio Groningen '
Lees ook