Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Divers 11/09/99

Persberichten regio Groningen/
Dinsdag, 9 november 1999

Dagelijkse persberichten, districten Noord, Midden, Oost en West

Stadskanaal, Bestuurder onder invloed
De politie heeft maandagmiddag op de H.J. Kniggestraat een 25-jarige man uit Musselkanaal aangehouden voor het rijden onder invloed (1,8 promille). De man reed in een auto met valse kentekenplaten. Hij mocht het bureau verlaten met een dagvaarding. De auto is in beslag genomen.

Nieuweschans, Inbreker aangehouden
De politie heeft maandagnacht een 20-jarige inbreker uit Winschoten aangehouden voor het wegnemen van een zwaard uit een etalage van een winkel aan de Verlengde hoofdstraat. De 65-jarige eigenaar hoorde glasgerinkel en ging naar buiten. Daar zag hij de man weglopen, waarop zijn zonen de achtervolging inzetten. De verdachte zag echter kans om in zijn auto te stappen en weg te rijden. Echter het kenteken bracht de politie bij de man in zijn woning in Winschoten, waar hij van zijn bed werd gelicht. De man is ingesloten.

Appingedam, Bromfietser probeert te ontkomen
De politie heeft maandagavond een 17-jarige jongen uit 't Zandt in een brandgang in de Statenbuurt aangehouden. De jongen kreeg op de Westersingel een stopteken, omdat hij zonder verzekeringsplaatje op een bromfiets reed. De jongen stopte, maar toen de agenten uit de auto kwamen ging hij er vandoor. De achtervolging ging vervolgens via de Bosstraat en de Kruiperstraat naar de Hertoginnenstraat. In de laatste straat probeerde de politie naast de bromfietser te komen. Deze verhinderde dat door naar links uit te wijken. Daardoor kwam hij even in aanraking met de politiewagen en sloeg over de kop. Nog voordat de agenten de jongen konden pakken sprong hij weer op zijn brommer, startte deze en ging er vandoor. Een getuige zag de bromfietser, waardoor de politie de jongen alsnog kon aanhouden. Daarbij verzette de verdachte zich hevig en moest daarom geboeid worden overgebracht naar het bureau. Tegen de bromfietser is proces-verbaal opgemaakt.

Hoogezand, Bromfietser onder invloed
De politie heeft maandagmiddag in de Kerkstraat een 37-jarige bromfietser uit Hoogezand aangehouden voor het rijden onder invloed (0,7 promille). De man is met een boete van 190 gulden en een dagvaarding heengezonden.

Veendam, Bromfietscontrole
De politie heeft maandagmiddag een 16-jarige bromfietser uit Stadskanaal van het Beneden Oosterdiep naar het bureau geleid voor een onderzoek. Tegen de Stadskanaalster werd vervolgens proces-verbaal opgemaakt, omdat de bromfiets 61 km/u kon op de rollerbank.

Kropswolde, Gewonde bestuurder
Een 48-jarige inwoner van Assen is maandagmorgen gewond geraakt op de Woldweg toen hij door een 47-jarige vrouw uit Kropswolde van achteren werd aangereden. Beide voertuigen werden afgesleept. De Assenaar werd met nekletsel overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen.

Kolham, Man gewond
Een 29-jarige man uit Hoogezand heeft maandagmiddag op de Fokkerlaan ter hoogte van de kruising met de Rengerslaan de macht over het stuur verloren en raakte van de weg. De man reed met de auto een lantaarnpaal finaal doormidden en kwam tot stilstand in een grasstrook. De lantaarnpaal kwam op een vrachtwagen terecht, die daardoor beschadigd raakte. De man, die geen gordel droeg, is met nek- rugklachten overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen.

Sebaldeburen, Leek, Snelheidscontrole
Op de Provincialeweg in Sebaldeburen, op de splitsing met de Kerkweg, heeft de politie maandagavond 304 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Op de 50 km/u. weg reden 60 te snel, met als hoogstgemeten snelheid 89 km/u.
Op de Auwemalaan in Leek werden op de splitsing met de Boskamp 706 bestuurders gecontroleerd. Ook hier geld een maximumsnelheid van 50 km/u. Er werden 96 overtredingen geregistreerd met als hoogste snelheid 83 km/u.

Nadere informatie via Voorlichting, tel. 050 599 5010

Deel: ' Politiebericht regio Groningen '
Lees ook