Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Divers 04/11/99

Persberichten districten West, Noord, Midden en Oost/

Dagelijkse berichten districten West, Noord, Midden en Oost

Zevenhuizen / Leek - Snelheidscontrole

Zaterdag is zowel als in Zevenhuizen als in Leek op snelheid gecontroleerd. In Zevenhuizen reden op de Oudestreek 30 van de 480 gecontroleerde voertuigen te snel. De hoogst gemeten snelheid was 134 km/uur daar waar 80 km/uur het maximum is. Op de Diepswal te Leek werden 740 voertuigen gecontroleerd. 54 reden er te snel en de hoogst gemeten snelheid was 73 daar waar de toegestane snelheid 50 is.

Wehe den Hoorn - Vernielingen
Zaterdagochtend hebben nog vier bewoners van de Mernaweg te Wehe den Hoorn aangifte gedaan van vernieling. Bij twee woningen waren de buitenlampen vernield, bij een andere woning de brievenbus en bij een woning was een grote ruit van de woonkamer ingegooid. Onderzocht wordt of de drie 19-jarige jongens die vrijdagnacht wegens vernieling van een ruit van een woning aan de Mernaweg zijn aangehouden iets met deze vernielingen van doen hebben.

Wehe de Hoorn - Jongeren gooien met vuurwerk
Een 15-jarige jongen uit Kruisweg is zaterdagavond aangehouden omdat gezien werd dat hij op de Mernaweg met vuurwerk gooide. De jongen - die deel uit maakte van een groepje jongeren - had nog vuurwerk in zijn bezit. De jongen is verwezen naar het Halt-buro voor een werkstraf.

Zuidhorn - Steekpartij bij shoarmazaak
Een man uit Zuidhorn is zondagochtend rond 06.30 uur aan zijn hand gewond geraakt door een messteek. De man uit Zuidhorn had in de shoarmazaak aan de Overtuinen te Zuidhorn ruzie gekregen met een mede bezoeker. Toen de eigenaar van de zaak, een 22-jarige man uit Groningen, zich met de ruzie bemoeide is er buiten de zaak onenigheid tussen het slachtoffer en de eigenaar ontstaan waarbij de eigenaar met een mes gestoken heeft. De jongen is voor behandeling van zijn verwonding naar het AZG gebracht. De shoarmazaakhouder is met zijn auto naar Groningen gereden en daar enige tijd later in een café aan het Gedempte Zuiderdiep aangehouden en ingesloten.

Delfzijl - Dronken bromfietser
Op de Borgweg te Delfzijl is zaterdagavond een 49-jarige bromfietser uit Delfzijl op alcohol gecontroleerd. Hij blies een promillage van 1.25 wat hem een boete opleverde van f 585.- en een rijverbod van vijf uur.

Muntendam - Alcoholcontrole
Bij een alcoholcontrole op de Nieuweweg te Muntendam is een 43-jarige automobiliste uit Zuidbroek betrapt op het rijden onder invloed. Zij blies een promillage van 1.6. Dit betekende dat zij haar rijbewijs moet inleveren en een dagvaarding krijgt.

Hoogezand - Lastige ex-vriend aangehouden
Zaterdagnacht is voor de woning van zijn ex-vriendin aan Atlas in Hoogezand een 44-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De man die onder invloed van alcohol verkeerde stond voor de woning stennis te maken en uitte dreigementen. Toen hij zich niet wilde verwijderen is hij aangehouden en ingesloten.

Hoogezand - Man (37) aangehouden wegens ingooien ruit Op Venus te Hoogezand is zaterdagnacht rond 03.00 uur een 37-jarige man uit Hoogezand aangehouden omdat hij een ruit van een woning op Venus met een bloempot had ingegooid. De man had eerder in de nacht ook al voor problemen aan de Melkweg gezorgd. De man is ingesloten voor nader verhoor.

Hoogezand - Vrouw wegens dronkenschap opgepakt
Een 36-jarige vrouw die zondagochtend vroeg rond 06.00 uur haar relatieproblemen luidkeels voor de deur van haar partner aan de Brederolaan te Hoogezand uitschreeuwde is wegens openbare dronkenschap opgepakt. De vrouw weigerde weg te gaan en is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Blijham - Dronken automobilist belandt in sloot Omdat hij als gevolg van drankgebruik zijn auto niet onder controle had botste een 38-jarige man uit Nieuwe Pekela zaterdagochtend rond 11.30 uur op de Kentersweg te Blijham tegen een boom. Via de boom kwam hij in de naastgelegen sloot tot stilstand. De man kam er zonder kleerscheuren vanaf maar verkeerde duidelijk onder invloed van alcohol. Hij blies een promillage van 1.10. De man kreeg een boete van f 900.- en een dagvaarding. De auto is afgevoerd.

Stadskanaal - Gestoorde man bedreigt apotheekbediende De politie ging zaterdagmiddag naar een apotheek aan het Velingspad te Stadskanaal omdat daar een lastige man aanwezig was die de vrouwelijke bediende bedreigde. Terwijl de agenten op de Dwarssplitting reden kwam de 49-jarige man uit Drouwenermond op zijn fiets uit de richting van de apotheek. Hij gooide terstond zijn fiets voor de rijdende surveillancewagen. Met de nodige moeite kon de man die zich hevig verzette worden aangehouden en naar het bureau gebracht worden. De man is daar bekeken door een psychiater die het noodzakelijk achtte dat de man gedwongen werd opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.

Winschoten - Gestolen auto in tuin geparkeerd
Zaterdagnacht heeft een nog onbekende man een in Groningen gestolen auto in een tuin aan de St Vitusholt te Winschoten gereden. Getuigen zagen de bestuurder uit de auto kruipen en wegrennen in de richting van de Garst. De man is niet meer aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Voor nadere informatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010

Deel: ' Politiebericht regio Groningen '
Lees ook