Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 01-04-99

Persberichten districten Noord, West, Oost en Midden/ Dagelijkse berichten regio Groningen

Delfzijl: Snelheidscontrole

Woensdagmiddag is snelheidscontrole gehouden op de Hogelandsterweg in Delfzijl. Zoals bekend worden de controles op deze weg gehouden in het kader van een verkeersproject om het aantal ongevallen met letsel te verminderen door de gemiddelde snelheid naar beneden te brengen. Van de 810 gecontroleerde voertuigen reden 42 te snel. De hoogst gemeten snelheid is nog niet bekend, de toegestane snelheid is 50 km/h. De overtreders krijgen bericht thuisgestuurd.

Usquert: Snelheidscontrole
Woensdagmiddag is snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg N363 in Usquert. Van de 150 gecontroleerde voertuigen reden 8 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 102 km/h, waar 80 km/h is toegestaan. De overtreders krijgen bericht thuisgestuurd.

Zuidwolde: Bekeuringen op Eemshavenweg
De politie heeft woensdag de hele dag in een onopvallende auto controle uitgeoefend op de Eemshavenweg ter hoogte van Zuidwolde. De volgende bekeuringen zijn opgemaakt: 1 keer ter zake het keren op de weg, 1 keer ter zake overschrijding van de maximum snelheid met meer da 30 kilometer per uur, 2 keer ter zake overschrijding van de snelheid tussen 20 en 25 kilometer per uur, 3 keer ter zake het niet dragen van een autogordel en 1 keer ter zake het rijden met een personenauto met daarachter een aanhangwagen terwijl beide banden van de aanhanger waren versleten. Zoals bekend houdt de politie in projectvorm extra toezicht op de Eemshavenweg met het doel om de gemiddelde snelheid terug te dringen om het aantal letselongevallen te laten afnemen.

Leek: vrachtwagen beland in de sloot
Een vrachtauto, beladen met zand, met een totaal gewicht van ongeveer 14 ton, is woensdagmiddag in de sloot beland langs De Holm in Tolbert. Terwijl een motoragent van de politie achter de vrachtauto reed, kwam de chauffeur met het rechtervoorwiel in de zachte berm terecht en kon de auto toen niet meer houden. Voor de ogen van de agent reed de vrachtauto vervolgens de sloot in. De chauffeur, een 20 jarige man uit Assen, raakte niet gewond en kon door de agent uit de cabine worden gehaald. In verband met het takelen is de weg enige tijd afgesloten geweest . De man werkte nog maar een week als chauffeur op de vrachtauto.

Leek/Zevenhuizen/Niebert: snelheidscontrole
Woensdagavond is een snelheidscontrole gehouden op de Auwemalaan in Leek. Van de 721 gecontroleerde voertuigen reden 90 te snel. De overtreders reden tussen 61 en 88 km/h waar 50 is toegestaan. Op het Hoofddiep in Zevenhuizen is een snelheidscontrole gehouden. Van de 500 gecontroleerde voertuigen reden 49 te snel. De hoogst gemeten snelheid is nog niet bekend, de toegestane snelheid bedraagt ter plaatse 80 km/h. alle overtreders krijgen bericht thuisgestuurd. Ook op de Molenweg in Niebert is een snelheidscontrole gehouden. Van de 356 gecontroleerde voertuigen reden 24 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/h waar 50 is toegestaan.

Westerlee: Oprollen hennepkwekerij
De politie van de basiseenheid Winschoten heeft gistermiddag een hennepkwekerij opgerold, die was ondergebracht in een woning aan de Essenlaan in Westerlee. Naar aanleiding van onderzoeksinformatie brachten agenten gistermiddag een bezoek aan het pand en troffen op de zolderverdieping een in werking zijnde plantage aan. De in totaal 230 oogstrijpe planten werden in beslag genomen, alsmede 8 assimilatie lampen en overige benodigdheden, zoals transformatoren en filters. Tegen de eigenaar, een 45-jarige man uit Westerlee, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nieuweschans: controle alcohol
De politie heeft woensdagmorgen alcohol controle gehouden op de A7 tussen Nieuweschans en Heiligerlee. Hierbij moesten 6 bestuurders een alcoholtest ondergaan. Niemand bleek in overtreding te zijn.

Scheemda: controle snelheid
Woensdagmiddag is snelheidscontrole gehouden op de Oosterstraat in Scheemda. Een nog onbekend aantal voertuigen werd hierbij gecontroleerd. In totaal 8 bestuurders reden sneller dan 50 kilometer per uur en de wettelijke marge. De overtreders reden namelijk tussen 58 en 74 km/h.

Oude Pekela: In beslag nemen clandestiene zender In samenwerking met de radiocontroledienst heeft de politie woensdagavond een clandestiene zender onder de naam 'Stuntman' uit de lucht gehaald. Zowel de zender, de voeding als een Cd-speler zijn in beslag genomen. Tegen de verdachte, een 21-jarige man uit Oude Pekela, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winschoten: inbraak in computer winkel
Bij een inbraak, in de nacht van dinsdag op woensdag, in een computer winkel aan de Nassaustraat in Winschoten, is voor ruim tienduizend gulden aan goederen buitgemaakt. Na verbreking van een raam werd uit het pand geld en een Cd-rom weggenomen. De dader(s) zijn onbekend.

Nieuwolda: verkeersongeval letsel
Woensdagavond is een verkeersongeval letsel ontstaan op de Hoofdstraat in Nieuwolda. Een 16-jarige jongen uit Nieuwolda reed op een fiets over de Hoofdstraat in Nieuwolda. Hij kwam uit de richting Termunterzijldiep. Ter hoogte van het dorpshuis sloeg hij linksaf om de straat over te steken. Hierbij verleende hij een 47-jarige bestuurder van een personenauto uit Woldendorp geen vrije doorgang waarna hij door de auto werd aangereden. Door de botsing liep de jongen schaafwonden en kneuzingen op aan zijn rug. De fiets werd helemaal vernield en van de auto werden de voorruit en het dak beschadigd.

Veendam: rijden onder invloed
Woensdagavond heeft de politie een 36-jarige man uit Veendam bekeurd in verband met rijden onder invloed. De man reed in een auto over het Skagerrak in Veendam en werd daar door een motoragent van de politie aangehouden. Bij controle bleek dat de man sterk naar alcohol rook, waarna hij een blaasproef moest ondergaan. Omdat de test positief was werd hij aangehouden om op het politiebureau een ademanalyse te ondergaan. De uitslag van deze test was ongeveer 2.4 promille. Verder bleek dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Aan de man is een rijverbod opgelegd en hem is een dagvaarding uitgereikt.

Veendam: controle drugs
In de nacht van woensdag op donderdag controleerden surveillerende agenten een personenauto op de Provincialeweg tussen Veendam en de Pekela's. Bij onderzoek in het voertuig, die werd bestuurd door een 36-jarige man uit Vledderveen, troffen de agenten verboden goederen aan. Het ging om een viertal joints, een vijftal zakjes weed, een geladen revolver met zes scherpe patronen, alsmede een traangasbusje. Verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten..

Hoogezand: rijden onder invloed
Afgelopen nacht is een personenauto van de weg geraakt in een bocht op de Kielsterachterweg ter hoogte van de Wildervanksterweg. De bestuurder was een 39-jarige man uit Mertloch (Duitsland). Omdat de man er van wordt verdacht alcohol te hebben gebruikt werd hij aangehouden . De verdachte stribbelde hierbij nogal wat tegen. Hij had een snijwond aan een arm, maar weigerde elke behandeling door een arts. Tevens weigerde hij mee te werken aan een ademtest. De man is voor nader onderzoek ingesloten.. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegens weigering ademtest en het veroorzaken van een ongeval.

Voor nadere informatie afdeling voorlichting tel. 050-5996326

Deel: ' Politiebericht regio Groningen '
Lees ook