Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse 07/25/99

Persberichten regio Groningen (voorlopige versie)/ Zondag 25 juli 1999

Dagelijkse berichten

Groningen: fietser krijgt trap tegen voorwiel
Een 37-jarige inwoonster van Groningen raakte zaterdagmiddag gewond toen ze op het Heerdenpad in haar woonplaats door een snorfietster een trap tegen haar voorwiel kreeg en daardoor hard onderuit ging. Wat de aanleiding daartoe was is niet bekend. De snorfietster verdween na het voorval uit het zicht. De vrouw is behandeld in het ziekenhuis voor schaafwonden en enkele kneuzingen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: dronken man aangehouden
Een 39-jarige inwoner van Groningen is zaterdagmiddag aangehouden nadat hij door zijn dronkentoestand overlast veroorzaakte in de buurt van de Winschoterkade. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: mannen aangehouden in verband met geweld

Een 27-jarige en een 20-jarige inwoner van Veendam zijn zaterdagnacht aangehouden in verband met geweldpleging. De 27-jarige man werd op de Kerkstraat gesignaleerd met een zogeheten stroomstootwapen in de hand. Hij was zwaar onder invloed van alcohol en agenten zagen, dat hij het ding voortdurend uitprobeerde zonder deze op mensen te richten. Omdat het bezit ervan verboden is, en de kans aanwezig was, dat hij het wapen wel zou gebruiken, wilden de agenten de man aanhouden en het wapen in beslag nemen. Dat leverde hevig verzet van de man op. Hierna ontstond er een schermutseling tussen de man en de politieagenten waarbij omstanders zich ook met de zaak gingen bemoeien, met name de 20-jarige inwoner die bovendien met de politiemensen op de vuist wilde. Beiden werden met gepast geweld aangehouden en afgevoerd naar het politiebureau. Ze zijn voor nader verhoor ingesloten.

Loppersum: man aangehouden bij inbraak in kerk
Een 49-jarige man zonder bekende verblijfplaats is zaterdagnacht aangehouden toen hij bezig was in te breken in de kerk (N.H.) in Loppersum. De politie werd getipt dat er werd ingebroken, waarna het gebouw werd afgegrendeld. Korte tijd later gaf de man aan zich over te geven, waarna de politie hem kon aanhouden. In het kerkgebouw waren verschillende vertrekken doorzocht en waren verschillende kasten opengebroken. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Inlichtingen, afdeling voorlichting telefoon 050 5995010 (S.Smedes)

Deel: ' Politiebericht regio Groningen '
Lees ook