Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Divers 10/29/99

Persberichten regio Groningen/
Vrijdag, 29 oktober 1999

Dagelijkse persberichten districten Noord, Miden, West en Oost

Muntendam, Bromfietsers op elkaar gebotst
Een 17-jarige jongen uit Veendam en een 20-jarige plaatsgenoot zijn donderdagochtend op de kruising Zuiderstraat en de Bovenweg op elkaar gereden. De 17-jarige verleende op het kruispunt geen voorrang en werd na het ongeval met vermoedelijk een enkelbreuk overgebracht naar een ziekenhuis in Winschoten.

Veendam, Bromfietser gecontroleerd
De politie heeft donderdagmiddag een 19-jarige man uit Veendam op het Beneden Oosterdiep staande gehouden voor een controle aan zijn scooter. Op de rollerbank aan het bureau bleek dat de bromfiets te hard reed. De man is met een bon weggestuurd.

Hoogezand, bestuurder onder invloed
Een 50-jarige man uit Hoogezand is donderdagmiddag op de Talmastraat aangehouden voor het rijden onder invloed (1,9 promille). Het rijbewijs van de man is ingevorderd, waarna hij het bureau met een dagvaarding mocht verlaten.

Hoogezand, Voetganger gewond
Een 39-jarige man uit Sappemeer is donderdagmiddag op de Noorderstraat geschept door een 52-jarige automobiliste uit Sappemeer. De voetganger zag een bekende aan de overkant staan en liep over, maar zag de auto niet. Hij is met schouder en enkelletsel overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen.

Veendam, Valse naam
De politie heeft donderdagmiddag een 14-jarige jongen aangehouden voor het opgeven van een valse naam. De jongen werd samen met een vijftal andere jongens op de bon geslingerd in het Julianapark voor het veroorzaken van overlast. Daarbij gaf hij in eerste instantie een andere naam op. De jongen is na verhoor heengezonden.

Termunterzijl, Snelheidscontrole
De politie heeft donderdagochtend een snelheidscontrole gehouden op de Schepperbuurt. Van de 104 bestuurders reden er 21 te snel. De hoogst gemeten snelheid op de 50 km/u. weg bedroeg 88 km/u.

Noordhorn, Onverzekerde auto
De politie heeft donderdagavond de auto van een 54-jarige vrouw uit Zuidhorn aan het bureau gezet, omdat deze onverzekerd rondreed. De vrouw viel op door haar zeer voorzichtige rijgedrag op de Noorderweg. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Eenrum, Wasdrogerbrand
De brandweer heeft donderdagmiddag in een schuur aan De Vennen een wasdrogerbrand geblust die te heet was geworden, waardoor deze in brand vloog. Een ter hulp geschoten buurman probeerde de brand te blussen, maar liep lichte brandwonden op aan zijn handen. Het schuurtje liep roet en waterschade op. De was ging volledig verloren.

Leek, Inbrekers aangehouden
De politie heeft donderdagavond twee mannen van 20 (Lutjegast) en 18 jaar (Leek) aangehouden voor het inbreken in een clubhuis aan de Oude Zuiderweg. De politie trof de twee achter de bar aan met lege frisdrankflessen en zijn ingesloten voor verhoor.

Leek, Stacaravanbrand
Op een camping aan de Midwolderweg is vannacht een stacaravan uitgebrand. In de caravan was niemand meer aanwezig. Aangezien er gasflessen bij de caravan stonden, werden nieuwsgierigen op afstand gehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Stadskanaal, Belediging
De politie heeft donderdagavond op de kermis in Stadkanaal een 35-jarige Stadskanaalster aangehouden voor het beledigen van een agent. De man is na verhoor heengezonden.

Stadskanaal, Bromfietsster gewond
Een 28-jarige bromfietsster uit Stadskanaal is donderdagmiddag gewond geraakt toen zij op de parkeerplaats van de Oude Markt niet werd gezien door een 21-jarige automobilist uit Stadskanaal. De vrouw is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal.

Oude Pekela, Vier jongens aangehouden
De politie heeft donderdagavond op de Raadhuislaan vier jongens van 12, 14, 15 en 17 jaar uit Oude Pekela, aangehouden voor vernieling. Het groepje stond verdacht bij een auto, waarop de politie hen aansprak. Daarbij zag zij dat de banden van de auto lekgestoken waren. Aan het bureau bleek dat de 17-jarige jongen de dader was. Na verhoor is de groep heengezonden.

Stadskanaal, Gewonden bij verkeersongeval
Bij een verkeerongeval op de kruising A.G. Wildervanckweg en de Nautilusweg zijn donderdagavond vier gewonden gevallen. Een 22-jarige vrouw uit Vlagtwedde wilde de Wildervanckweg oprijden richting Onstwedde, maar zag daarbij niet op tijd een tegemoet rijdende auto. De vrouw werd met borst en ademhalingsklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal. Ook het gezin uit Ter Apel, dat in de andere auto zat, werd naar het ziekenhuis gebracht. De ouders werden met dezelfde klachten als de vrouw uit Vlagtwedde in het ziekenhuis opgenomen. Een tweejarig jongetje kwam met de schrik vrij. Zijn vier jarig zusje werd met borst, nek en rugklachten naar het ziekenhuis gebracht. De auto's moesten worden afgesleept.

Voor nadere informatie afdeling Voorlichting, 050 599 5010

Deel: ' Politiebericht regio Groningen '
Lees ook