Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Divers 09/23/99

Persberichten regio Groningen/
Donderdag, 23 september 1999

Dagelijkse persberichten districten Noord, Midden, Oost en West

Sappemeer/Hoogezand/Wehe den Hoorn: Te snel rijden Woensdagmorgen van 09.00 tot 09.30 uur, is snelheidscontrole gehouden op de Middenstraat in Sappemeer. Van de 30 gecontroleerde voertuigen reden 2 te snel. (6,7%). De hoogst gemeten snelheid was 59 km/h, waar 50 km/h is toegestaan.
Woensdagmorgen van 09.45 tot 11.00 uur, is snelheidscontrole gehouden op de Noorderstraat in Sappemeer. Van de 660 gecontroleerde voertuigen reden 23 te snel (3,5%). De hoogst gemeten snelheid was 75 km/h. Woensdagmorgen van 13.45 tot 14.00 uur is snelheidscontrole gehouden op de Meint Veningastraat in Hoogezand. Van de 10 gecontroleerde voertuigen reed 1 te snel.
Woensdagmorgen van 08.45 tot 10.15 uur is snelheidscontrole gehouden op de N361 in Wehe den Hoorn. Van de 302 gecontroleerde voertuigen reden 29 te snel. De overtreders reden tussen 87 en 109 km/h. Woensdagmorgen van 11.00 tot 12.10 uur is snelheidscontrole gehouden op de Hoofdstraat in Mensingeweer. Van de 264 gecontroleerde voertuigen reden 18 te snel. De overtreders reden tussen 57 en 88 km/h, waar 50 km/h is toegestaan.

Winsum: Controle autogordels
Woensdagmorgen van 10.45 tot 12.15 uur is autogordelcontrole gehouden op de Provincialeweg S2 te Winsum. Van de 30 gecontroleerde voertuigen droegen 9 inzittenden geen autogordel. De overtreders kregen een boete uitgereikt.

Oproep getuigen
Aduard: Aangifte mishandeling
Een 12-jarige jongen en zijn ouders uit Zuidhorn hebben woensdagmiddag aangifte gedaan ter zake mishandeling. De jongen reed gistermiddag samen met een vriendje over het fietspad langs de Friesestraatweg ter hoogte van Aduard. De jongens kwamen uit de richting Groningen en reden richting Zuidhorn. Op de brug over het Aduarderdiep naderde hen een bromfietser uit de tegengestelde richting. Om elkaar goed te kunnen passeren gingen beide jongens achter elkaar rijden. Op het moment dat de bromfietser de jongens dicht was genaderd, reed hij plotseling richting de voorste fietser. Vervolgens gaf hij de jongen zonder reden zomaar een klap in het gezicht. Als gevolg daarvan sloeg het hoofd van de jongen achterover en liep hij nekletsel op. Hij moest hiervoor door een arts worden behandeld. De jongen is niet komen te vallen. De onbekende bestuurder van de bromfiets is zonder te stoppen doorgereden. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiebureau in Zuidhorn, tel. 050-5996200.

Appingedam: Rijden onder invloed
Woensdagavond is een 32-jarige man uit Garrelsweer bekeurd wegens het rijden onder invloed. De man reed met zijn auto over de Westersingel in Appingedam en werd daar door de politie aangehouden. De uitslag van de blaastest was 0,55 promille. Aan verdachte is een boete uitgereikt van fl. 390,-- en een rijverbod van 1 uur.

Eemshaven: Motorijder onderuit
Een 42-jarige man uit Appingedam is woensdagavond met zijn motor onderuit gegaan tijdens een rit over de Middenweg in de Eemshaven. In een slingerbochtje net voor een lus naar de Kwelderweg reed hij rechtdoor, kwam in de berm terecht en ging onderuit. Als gevolg hiervan liep de man rugklachten op. Hij is met een ambulance overgebracht naar het AZG te Groningen.

Stadskanaal: Verdachte betaalt boete
Een 33-jarige man uit Jurbarkas (Litouwen) heeft woensdagmiddag een boete betaald van fl. 2000,--. De boete was hem opgelegd door de officier van justitie, wegens het feit dat de man dinsdagnacht onder invloed in een auto had gereden over de Nautilusweg in Stadskanaal. De uitslag van de ademtest was 745 ugl. Aanvankelijk vond de man ? die wel geld genoeg bij zich had ? de boete te hoog en weigerde te betalen. Vervolgens is zijn auto op grond van een wettelijk voorschrift bij het politiebureau gestald. Later kwam de man alsnog de boete voldoen aan het politiebureau. Vervolgens is hem de auto weer ter beschikking gesteld.

Stadskanaal: Verkeersongeval letsel
Woensdagmorgen is een verkeersongeval letsel gebeurd op de Azielaan in Stadskanaal. Een 53-jarige bestuurster van een personenauto uit Beilen, sloeg rechtsaf om de Wiekedreef in te rijden. Daarbij zag ze een 16-jarige bromfietser uit Veendam over het hoofd, die op parallel aan de Azielaan liggend fietspad reed. Als gevolg daarvan ontstond een botsing waarbij de bromfietser een pijnlijke heup op liep. Hij is voor behandeling overgebracht naar het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal.

Winschoten: Drie jongens verdacht betrokkenheid diefstal fiets Drie jongens van 14, 15 en 16 jaar uit Winschoten, zijn woensdag door de politie verhoord wegens betrokkenheid bij de fietstal van een fiets op de Bovenburen in Winschoten. Aan de hand van een getuigeverklaring kon de politie de verdachten opsporen. Bleek dat de jongens de fiets hadden weggenomen om onderdelen te gebruiken om de eigen fiets op te knappen. Aan het bureau bekenden de jongens hun aandeel in het verhaal. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld. De politie zoekt nog uit of de zaak afgedaan zal worden middels HALT of een gewoon proces-verbaal. De benadeelde heeft de fiets - waarvan een aantal onderdelen ontbrak - terug ontvangen. De jongens zullen de schade vergoeden.

Nadere informatie via bureau Voorlichting, tel. 050 599 5010

Deel: ' Politiebericht regio Groningen '
Lees ook