Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Divers 09/27/99

Persberichten regio Groningen/
Maandag, 27 september 1999

Dagelijkse persberichten districten Noord, Midden, Oost en West

Siddeburen Twee mannen aangehouden
De politie heeft twee mannen van 25 en 29 jaar uit Hoogezand aangehouden voor poging tot diefstal van een aanhanger. De twee waren zondagmiddag bezig met het aankoppelen van een aanhanger op een parkeerplaats langs de Oudeweg. De 46-jarige eigenaar uit Siddeburen liep toevallig langs en probeerde de diefstal te voorkomen. De twee dieven raakten in paniek toen zij de man zagen, ontkoppelden de aanhanger en probeerden weg te rijden. De eigenaar dook half in de auto om de contactsleutels te pakken, maar de auto reed weg. De eigenaar hield zich vast aan het stuur en sleepte met zijn benen buiten de auto over het wegdek, terwijl de 29-jarige man hem van het stuur probeerde te slaan. De 25-jarige bestuurder kon echter geen bocht maken en kwam tegen de stoeprand tot stilstand. De eigenaar pakte vervolgens de contactsleutels. De 25-jarige man gaf zich direct over, maar de 29-jarige man maakte zich uit de voeten. De politie hield de man vervolgens in Hellum aan. Beide mannen zijn ingesloten.

Musselkanaal: mannen aangehouden
De politie heeft zondag een 28-jarige man uit Nieuw Weerdinge en een 37-jarige man uit Coevorden aangehouden in verband met hun betrokkenheid bij de vernieling van een woning aan de A.H.V. Swinderenstraat en bedreiging van de 26-jarige bewoner. Aanleiding was volgens de verdachten dat hun zender en die van de 22-jarige vrouw uit Valthermond, die zaterdagnacht al aangehouden werd, door de 26-jarige man van de band was gedrukt. Na verhoor is de 37-jarige man heengezonden.

Ter Apel: Man loopt oogwond op
Een man uit Musselkanaal is zondag opgenomen in een ziekenhuis in Stadskanaal toen hij door een man in zijn gezicht werd geslagen en glas van zijn bril in zijn oog kwam. De man haalde zijn 14-jarige zoontje op van de kermis in Ter Apel. Deze werd getreiterd door een groep jongens en achterna gezeten. Toen de jongen bij zijn vader in de auto zat reden de jongens op bromfietsen achter hen aan. Op de Nederveen Cappelstraat stopte de man en pakte een 16-jarige jongen beet en vroeg wat de bedoeling was. Een andere jongen gaf de man vervolgens plotseling een klap in zijn gezicht, waardoor de bril sprong en de man oogletsel opliep. De politie stelt een onderzoek in.

Garnwerd: Man en vrouw onderuit
Een 33-jarige man en zijn 27-jarige vrouw uit Apeldoorn zijn zondagmorgen op de Antumerweg met hun motor onderuit gegaan. De man wilde rechtsaf, maar kwam in de berm tot stilstand. Ambulancepersoneel onderzocht de twee, waarvan de man alleen kneuzingen aan zijn been had. Na behandeling konden zij hun weg met een motorclubje uit Apeldoorn vervolgen.

Hoogezand: Misbruik handelaarskenteken
De politie heeft zondagmiddag een 50-jarige man uit Opdam aangehouden op de Kielsterachterweg. De man voerde onterecht een handelaarskenteken op zijn auto. De man kreeg een boete van 300 gulden.

Voor nadere informatie via bureau Voorlichting, tel 050 599 5010

Deel: ' Politiebericht regio Groningen '
Lees ook