Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 23-01-2000

Persberichten regiopolitie Groningen/
Dagelijkse berichten

Zondag, 23 januari 2000

Groningen: bedelaar opgepakt
Gistermiddag heeft de politie in de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen een 42-jarige Stadjer aangehouden, die in deze straat aan het bedelen was. De man gedroeg zich ten opzichte van het winkelend publiek zeer opdringerig. Nadat de politie de verdachte op het politiebureau had verhoord en hem een proces-verbaal had uitgereikt, is hij in vrijheid gesteld.

Groningen: rijden onder invloed van alcohol
Vannacht heeft de politie in de Nieuwstad in Groningen een 29-jarige bestuurder van een personenauto uit Groningen voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank aangehouden. De politie kreeg de automobilist in de gaten, doordat hij met een lekke uitlaat reed. Na onderzoek bleek verder, dat de auto niet APK was gekeurd en dat deze ook niet tegen wettelijke aansprakelijkheid was verzekerd. De politie constateerde eveneens, dat de adem van de verdachte naar het gebruik van alcoholhoudende drank rook. Bij onderzoek op het politiebureau bleek, dat de aangehouden automobilist te veel alcohol had gedronken; hij kreeg een boete van negenhonderd gulden.

Groningen: autokraker bij heterdaad aangehouden Gisternacht is een 29-jarige autokraker uit Groningen in de Akkerstraat in zijn woonplaats voor het plegen van een auto-inbraak bij heterdaad door de politie aangehouden. Na aanhouding en overbrenging naar het politiebureau verklaarde de Stadjer, dat hij de afgelopen twee dagen nog een viertal auto-inbraken in de Bedummerstraat, de Tuinbouwstraat en de Noorderbuitensingel had gepleegd. Na verhoor is de verdachte heengezonden.

Groningen: drugsgebruiker aangehouden
Gistermiddag heeft de politie in de Grote Kruisstraat in Groningen een 42-jarige inwoner van deze plaats aangehouden, die in een aan deze weg staande telefooncel drugs gebruikte. Na verhoor van de verdachte op het politiebureau kreeg hij een boete van tachtig gulden en is vervolgens in vrijheid gesteld.

Groningen: straatroof
Gisteravond is een 72-jarige inwoonster van Groningen in de Populierenlaan in haar woonplaats van haar tas beroofd. De vrouw die met haar rollator in de straat wandelde, had de tas waarin een portemonnee met een paar honderd gulden zat,in het mandje van de rollator liggen. Een tot nu toe nog onbekende jongen heeft de tas uit het mandje gegrist en is vervolgens gevlucht.

Groningen: hennepkwekerij
Gisteravond heeft de politie aan de hand van een melding 'wateroverlast' aan de Kajuit in Groningen een hennepkwekerij ontdekt. Een 30-jarige Stadjer hield in zijn woning aan de Kajuit een hennepkwekerij en bezorgde zijn 'onderburen' daardoor wateroverlast. In totaal trof de politie in een slaapkamer 64 nagenoeg oogstrijpe hennepplanten aan met daarnaast een hoeveelheid goederen die voor het kweken van de hennepplanten benodigd zijn, zoals lampen, koolstoffilter, ventilatoren. De verdachte is verhoord, proces-verbaal aangezegd en is daarna in vrijheid gesteld.

Appingedam: winkeldiefstal
Gistermiddag heeft de politie op het Prof. R.P. Cleveringaplein in Appingedam een 43-jarige inwoner van Appingedam aangehouden. De verdachte had even van te voren in een winkel die aan de voornoemde straat is gevestigd, een tweetal portemonnees gestolen. Op het politiebureau bekende de verdachte de diefstal van de twee portemonnees met een gezamenlijk waarde van f 34,90, waarna hij een boete kreeg van driehonderd gulden. Na betaling van deze boete, is de man in vrijheid gesteld.

Warffum: diefstal aanhangwagen
Gisteren heeft men vanaf een parkeerterrein gelegen in de nabijheid van een 'rommelmarkt' aan de Oostervalge in Warffum een eenassige aanhangwagen gestolen. De eigenaar die 's morgens de aanhangwagen daar had geparkeerd, constateerde 's middags om 16.00 uur, dat de aanhanger was verdwenen.

Sappemeer: inbraak in auto
Gisternacht is in een in de Scheepstimmerman in Sappemeer geparkeerde personenauto ingebroken. Door het slot van het portier te vernielen is men in de auto kunnen komen. Er zijn 40 CD's uit de auto weggenomen.

Veendam: ongeval met letsel
Gistermiddag is een 27-jarige inwoner van Wildervank op het Boven Oosterdiep in Veendam tijdens het rijden in haar personenauto onwel geworden en kwam met haar auto op het weggedeelte terecht, dat bestemd was voor het tegemoetkomend verkeer. Op dat moment naderde uit tegengestelde richting een 43-jarige Veendammer automobilist met wie zij in botsing kwam. Een tweede automobilist kon ternauwernood een aanrijding voorkomen. De 27-jarige Wildervankster is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Aduard: controle veiligheidgordels
Gistermiddag heeft de politie in de Burgemeester Seinenstraat in Aduard een controle op het dragen van veiligheidgordels gehouden. Van de zes gecontroleerde bestuurders, droegen twee geen veiligheidsgordel. Het tweetal kreeg ieder een boete van negentig gulden.

Winsum: inbraak in school
Gisternacht is in de christelijke basisschool aan de Borgweg in Winsum ingebroken. Door een ruit van het schoolgebouw te vernielen kon men vanuit het klaslokaal de computer wegnemen.

Oude Pekela: bromfietser ten val
Gistermiddag, omstreeks 14.00 uur is een 72-jarige bromfietser uit Oude Pekela in de Hugo de Grootstraat in Oude Pekela met zijn bromfiets ten val gekomen. De bromfietser werd door een bestuurster van een personenauto, die de ventweg opreed -langs Schlecker- gesneden. De bromfietser moest tengevolge van dat verkeersgedrag hard remmen, waardoor hij ten val kwam. De bestuurster van een rode auto met kofferbak liet de bromfietser -gewond aan knie en handen- alleen achter.
De politie vraagt getuigen die informatie kunnen geven over de identiteit van de automobiliste en de aanrijding. Telefoon: 050-5996500.

Voor nadere informatie voorlichting regiopolitie Groningen, telefoon: 050-5995010.

Deel: ' Politiebericht regio Groningen '
Lees ook