Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 06-02-2000

Persbericht regio Groningen/
Zondagochtend 6 februari 2000

Dagelijkse persinformatie districten West, Noord, Midden en Oost

District West:
Zuidhorn: diefstal aanhangwagen
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd vanaf de Thorbeckestraat een enkelassige aanhangwagen met blauwe huif weggenomen. De wagen was door de eigenaar met een ketting vastgeklonken aan een rioolput. De ketting bleek te zijn doorgeknipt.

Leek e.o.: Snelheidcontrole
Op de Auwemalaan werd zaterdag een snelheidcontrole gehouden. Ruim 700 voertuigen gecontroleerd. Er reden 29 bestuurders te hard. Ook op de Provincialeweg in Adorp werd gecontroleerd. Hier passeerden 260 voertuigen, waarvan door 14 bestuurders te hard werd gereden. In Doezum gingen 12 automobilisten in de fout. De hoogst gemeten snelheid was 114 km per uur.

Lauwerzijl: alcohol
Op de Stadsweg in Lauwerzijl werd een 31-jarige man uit Zoutkamp bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder bleek bij controle bijna 1.7 promille in zijn bloed te hebben. Zij rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een dagvaarding.

Baflo: Inbraak VVV kantoor
Vrijdagnacht werd er ingebroken in het VVV kantoor te Baflo. De daders zagen kans het gebouw binnen te komen door een raam te vernielen. In het pand bleek een kluis te zijn ontmanteld, deze stond inmiddels bij de uitgang. Vermoedelijk zijn de verdachten gestoord, waarna ze zijn gevlucht. In de omgeving van het VVV gebouw trof de politie een vermoedelijk onbekende auto aan. Deze werd naar het bureau gebracht. Een onderzoek met hond leverde nog geen verdachten op. Wel bleek dat in Den Andel en Warffum tot vier keer toe gepoogd was een auto weg te nemen. Mogelijk dat de verdachten geprobeerd hebben daar een auto te stelen om te vluchten. De politie stelt een nader onderzoek in.

District Noord:
Ten Boer: vernieling ruiten
Bij een jeugdsoos van de gereformeerde kerk aan de Stadsweg zijn vrijdagnacht twee ruiten ingegooid. De verdachten vernielden de ramen door twee grote straatklinkers naar binnen te gooien. Omwonende hoorden omstreeks 05.00 uur glasgerinkel. De daders zijn nog niet achterhaald.

District Midden:
Hoogezand: inbraak in auto's
Op de Molendijk werden vrijdagnacht twee auto's opengebroken. De verdachten zagen kans de ruiten in te slaan. Uit de auto's werden cd-plaatjes weggenomen. Op de Van Hogendorpstraat bleek het gehele slot van een auto te zijn verwijderd. Hier werd niets vermist.

Veendam: alcohol
Op de Lloydsweg is een 36-jarige man uit De Blesse bekeurd. De man reed onder invloed van alcohol in zijn auto. Bij de blaastest bleek hij ruim 1.5 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd ingenomen en met een dagvaarding heengezonden.

Hoogezand: overval videotheek
Bij een gewapende overval op een videotheek aan de Meint Veningastraat maakte een overvaller een paar honderd gulden buit. Een 27-jarige medewerker werd door een man met een bivakmuts in de winkel bedreigd met een mes. De verdachte eiste geld en ging er met een deel van het kasgeld vandoor. Ondanks snelle aanwezigheid van de politie en een buurtonderzoek kon de verdachte niet worden gevonden.

Hoogezand: ongeval politiemotor
Een 46-jarige motoragent raakte zaterdagavond op de Gorechtlaan gewond bij een botsing met de auto van een 24-jarige inwoner van Groningen. De automobilist verleende bij het afslaan geen voorrang aan de motoragent. Deze botste vervolgens tegen de auto en kwam gewond op straat terecht. De motor raakte zwaar beschadigd ook de auto moest worden afgesleept. De agent kon na een kort onderzoek in het ziekenhuis met een hersenschudding huiswaarts keren.

District Oost:
Stadskanaal: telefooncel vernield
Op de Drentselaan bleek zaterdagochtend een telefooncel te zijn vernield. De daders gooiden met een putdeksel de ruiten van de celdeur kapot. De schade is aanzienlijk.

Westerlee: bromfiets tegen boom
Een 17-jarige jongen uit Veendam botste zaterdagochtend met zijn bromfiets tegen een boom. Door nog onbekende oorzaak verloor de jongen de macht over het stuur en kwam hij in de berm terecht. Daar botste de jongen tegen een boom. Hij moest met een hersenschudding en vermoedelijk polsbreuk naar een ziekenhuis.

Stadskanaal: inbraak in restaurant
Dieven braken vrijdagnacht bij een restaurant aan de Handelsstraat in. De verdachten kwamen het pand binnen door een deur te forceren. Via een zolderruimte kon men het restaurant betreden. Daar werd een gokkast opengebroken en een videocamera en mobieltje weggenomen.

Alteveer: Brand op zolder
De woning van een 72-jarige vrouw aan de Iepenlaan liep zaterdagmiddag schade op. De vrouw hoorde plotseling geknisper. Toen zij op de zolder ging kijken zagen zij allemaal rook. Zij waarschuwde bij de buren de brandweer. Deze constateerde dat er brand in een ketel was ontstaan. Na het blussen van de beginnende brand bleek de schade aanzienlijk.

Mussel: met borrel op in de sloot
Een 62-jarige man uit Mussel raakte zaterdagavond met zijn auto op de Musselweg in de sloot. De man wilde op de weg keren, maar reed bij het achteruit steken de sloot in. De man had ook alcohol gebruikt. Een onderzoek gaf aan dat hij bijna 1.8 promille in zijn bloed had. Hij kreeg een proces verbaal.

Ter Apel: inbreker betrapt
In een school aan de Vijverstraat werd zaterdagavond een 18-jarige Ter Apeler ontdekt. De man was de school binnen geklommen door eerst een ruit te vernielen. Bij onderzoek van de gewaarschuwde politie werd de man achter een kast ontdekt. Hij had reeds een videorecorder klaar gezet om mee te nemen. In zijn kleding trof de politie nog enkele tinnen asbakken, een calculator en afstandsbediening aan. De man is ingesloten.

Oude Pekela: vervelend gedrag
Een 19-jarige man uit Oude Pekela is afgelopen nacht door de politie opgepakt. Hij bleek zich met enkele kornuiten vervelend te gedragen bij een jeugdsoos aan de Hugo de Groothstraat. Nadat de politie de groep verzocht te vertrekken sloeg de man tegen de ruit van de politieauto. Hij werd aan het bureau gehoord en kreeg een prent voor baldadigheid.

Winschoten: diefstal fiets
Op de Torenstraat heeft de politie zondagochtend een 32-jarige man en een 21-jarige vrouw uit Winschoten aan gehouden. De verdachten probeerden een fiets te ontdoen van het slot door deze door te zagen. Toen de eigenaar ter plaatse kwam gaf de verdachte aan dat het zijn fiets betrof. In het bijzijn van agenten kon de eigenaar een sleutel tonen. De verdachten werden daarop naar het bureau gebracht.

Voor nadere informatie afdeling communicatie tel.

Deel: ' Politiebericht regio Groningen '
Lees ook