Korps: Groningen, plaats: Diverse 29-08-2001
Politiebericht Groningen
Woensdag 29 augustus 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen: hennepkwekerij
De politie heeft dinsdagmiddag in een woning aan de Hamburgerstraat in Groningen een hennepkwekerij ontmanteld. Op de zolderverdieping werd een professionele kwekerij aangetroffen met 78 planten en ven zoveel stekjes. De planten en de apparatuur, bestaande uit filters, lampen, een pomp en enkele trafos werden meegenomen en vernietigd. De bewoner was niet thuis en wordt nog nader verhoord. De politie kwam de kwekerij op het spoor vanwege klachten van de benedenburen die constateerden dat er water vanaf de trap naar beneden stroomde. Kennelijk was de afvoer van het water verstopt. Hierdoor ontstond er veel waterschade, zowel in de woning van de verdachte als van de buren.

Haren: automobilist rijdt door na botsing
De auto van een 42-jarige inwoner van Wijster is dinsdag vroeg in de morgen zwaar beschadigd en de bestuurder gewond geraakt, na een botsing met een onbekende automobilist, die daarna wegreed. Het ongeval gebeurde op de Emmalaan in Haren waarbij beide voertuigen frontaal op elkaar botsten. De auto van de man uit Wijster raakte daardoor zodanig geforceerd, dat hij de portieren niet meer los kon krijgen. Hij reed door naar het politiebureau waar de politie ervoor zorgde dat de brandweer hem uit zijn benarde positie kon bevrijden. Hij is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht waar bleek dat hij onder meer enkele gekneusde ribben had. Hij kon in de loop van de dag het ziekenhuis weer verlaten. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd De politie heeft de zaak in onderzoek.

Winschoten: dronken automobilist tegen paaltje
Op de kruising St Vitusholt met de Burg. Engelkenslaan reed dinsdagavond een zwaar onder invloed verkerende 45-jarige automobilist uit Winschoten tegen een paaltje aan. De man blies op het bureau een promillage van 2.0. verder bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs. Zijn auto was in een dermate slechte staat dat deze naar de sloop wordt gebracht. De man kreeg een dagvaarding om zich voor de rechter te verantwoorden.

Winschoten: aangereden op eigen brug
Een 32-jarige brugwachter die dinsdagmiddag met zijn auto op de Beersterbrug stil stond om naar het brugwachtershuisje te gaan werd aangereden door een 62-jarige automobilist uit Winschoten. Beide autos raakten licht beschadigd bij de botsing en de aangereden brugwachter werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Winschoten: rijden onder invloed
Een 34-jarige automobilist uit Oldenburg (Duitsland) werd dinsdagnacht op de Noordereinde in Winschoten gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 1.15 en kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Winschoten: verkeerscontrole
Op de Grintweg en de UD Stikkerlaan in Winschoten werd een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden twaalf bekeuringen uitgedeeld. Zes maal voor het niet dragen van de autogordel, drie maal voor het niet stoppen voor een zebrapad en nog bonnen voor onjuiste markeringsborden en ontbrekende kentekenplaten.

Garmerwolde: glaasje op
Op de N306 bij Garmerwolde werd dinsdagnacht een 29-jarige automobilist uit Delfzijl betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 1.05 en kreeg een dagvaarding en een rijverbod.

Musselkanaal: dronken achter het stuur in het kanaal Een 44-jarige man uit Musselkanaal reed dinsdagnacht met zijn auto vanaf de Kruisstraat het kanaal in zijn woonplaats in. De man werd van een mogelijke verdrinkingsdood gered door twee mannen uit Musselkanaal die het water insprongen en hem uit de auto haalden. De man bleek uit een horecagelegenheid in Musselkanaal te zijn gekomen en ondanks waarschuwingen toch in zijn auto gestapt te zijn. Na een korte rit met een aantal bijna aanrijding reed hij rechtdoor het kanaal in. De man werd ter observatie naar het ziekenhuis gebracht en er werd een bloedproef afgenomen. Hij bleek zonder rijbewijs te rijden en de auto bleek onverzekerd en niet APK gekeurd. De wagen is in beslag genomen.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (30 ct/min)

Deel: ' Politiebericht regio Groningen '
Lees ook