Korps: Groningen, plaats: Diverse 14-07-2001
Politiebericht Groningen
zaterdag 14 juli 2001

Dagelijkse persinformatie

Leek: bromfietser met alcohol
Een 16-jarige jongen uit Leek werd afgelopen nacht op de Lindensteinlaan aangetroffen. Hij bleek met zijn bromfiets vanaf de rijbaan achter de bosjes te zijn beland. Toen agenten hem aanspraken rook hij naar alcoholgebruik. Na een blaastest werd 1 promille alcohol in zijn bloed aangetroffen. Na een proces verbaal werd hij weggestuurd.

Leens: ongeval met drie gewonden
Op de kruising Provincialeweg en Breekweg verleende een 48-jarige man uit Oldehove met zijn auto geen voorrang aan een 57-jarige mevrouw uit Amsterdam. De man uit Oldehove belandde na de aanrijding met zijn auto in de sloot, maar kon zelf op de wal klimmen. In de auto van de Amsterdamse raakte de bestuurster gewond en ook haar twee inzittenden van 54 en 86 jaar liepen letsel op. Alle drie moesten voor onderzoek naar een ziekenhuis. Beide autos moesten zwaar beschadigd worden weggehaald.

Scheemda: alcohol
Een 30-jarige man uit Muntendam werd afgelopen nacht op de Kolkenweg in Scheemda aangehouden. Agenten zagen de man al slingerend rijden. Toen zij hem aanhielden bleek hij nauwelijks op zijn benen te kunnen staan. Aan het bureau kon de man geen blaastest afleggen en werd een bloedproef genomen. De auto werd aan het bureau gestald en het rijbewijs werd ingenomen.

Ter Apel: na alcohol met auto in de sloot
Een 19-jarige man uit Sustrummoor Dld. raakte vannacht met zijn auto op de Nulweg in de sloot. Op een splitsing van de weg raakte de man de macht over het stuur van de auto kwijt en belandde hij naast de weg. Gelukkig liep de man geen letsel op, maar aan het bureau moest hij wel een blaastest afleggen. Hier bleek de man ruim 1.4 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een proces verbaal en rijverbod.

Groningen bijna 3 promille
Een 42-jarige Groninger is vrijdagavond op de Beneluxweg van de weg gehaald. De verdachte hield zich verdacht op bij het benzinestation aan de Ulgersmaweg. Toen hij in de gaten kreeg dat hij door agenten geobserveerd werd ging hij aan de rit. Op de Beneluxweg werd hij staande gehouden en bleek al snel dat hij teveel gedronken had. Aan het bureau werd bij een blaastest ruim 2.8 promille alcohol geconstateerd. Bovendien was de man niet in het bezit van een rijbewijs. De auto moest aan het bureau achterblijven. *Ook een 28-jarige Amsterdammer kreeg een proces verbaal voor het rijden onder invloed. Hij reed op het Damsterdiep waarbij bleek dat de man 1.5 promille in zijn bloed had.

Groningen: belediging van agenten
Een 26-jarige stadjer kreeg afgelopen nacht in de Herestraat een proces verbaal voor het beledigen van politiemensen. Bij het passeren van de agenten begon hij geruime tijd op luidkeelse wijze de agenten uit te maken voor Fucking Coppers. Nadat hij was aangehouden bekende hij op het bureau zijn schuld. Hij ging met een boete het bureau weer uit. *Dat overkwam ook een 21-jarige stadjer die zich op soortgelijke wijze uitte tegen politiemensen. Beiden hebben een boete van ruim boven de honderd gulden tegoed.

Groningen: files door aanrijdingen
Vrijdagmiddag ontstonden weer lange files op de ringweg rond de stad. Deze werden voor een groot deel veroorzaakt door enkele aanrijding op de zeer drukke ringweg. Op de Weg der Verenigde Naties ontstond bij een botsing schade aan zes voertuigen. Een 47-jarige man uit Groningen reed met zijn bestelauto achter op een stilstaande file. De auto van een 23-jarige man uit Nieuwe Pekela moest daardoor zwaar beschadigd worden weggesleept. Ook een tweede aanrijding met vijf autos op de zuidelijke ringweg verergerde de filevorming. Ruim na 19.00 uur keerde de rust weer enigszins terug.

Groningen: illegale zakkenroller opgepakt
In een café aan de Grote Markt werd afgelopen nacht een 32-jarige man zonder vaste woonplaats betrapt toen hij een portemonnee wegnam. Getuigen zagen dat de man de portemonnee in zijn kleding stak. Bij onderzoek door de gewaarschuwde politie werd de portemonnee ook bij de verdachte aangetroffen en kon deze weer aan de 25-jarige eigenaresse uit Leiden worden teruggegeven. De man is ingesloten in een politiecel. Hij blijkt illegaal in Nederland te zijn en zal worden overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Groningen: forse inbraak in fotozaak
Afgelopen nacht is er ingebroken in een groothandel voor fotoartikelen aan de Wismarweg. De daders kwamen het bedrijf binnen door een rolluik van de gevel te slopen. Vervolgens werd een grote thermopaneruit vernield, waarna men het bedrijf betrad. In het bedrijf werd meerdere glazen vitrines ingegooid en zijn de daarin aanwezige foto- en filmcameras weggenomen. De waarde van de cameras is zeker enkele tienduizenden guldens. Terwijl de schade ook zeer fors is.

Groningen: man valt vrouw lastig
Een 32-jarige man uit Drachten heeft afgelopen nacht voor veel overlast gezorgd bij een woning aan de Meerweg in Haren. De man bedreigde de bewoonster met een groot mes toen zij de man aansprak. De vrouw werkt als medewerkster van een psychiatrische instelling, terwijl de man met verlof was uit een instelling in Drachten. Nadat de politie was gewaarschuwd werd de man op een parkeerplaats aan de Emmalaan aangetroffen. Aan het politiebureau werd getracht de man onder te brengen in de instelling, maar de zorginstellingen wilden de man niet meer opnemen. Hierop werd de verdachte op grond van de bedreiging en uit veiligheidsoverwegingen ingesloten.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844 (30ct per minuut)

Deel: ' Politiebericht regio Groningen '
Lees ook