Politiebericht Venlo 9-10-2001
Mediaberichten 9 oktober / (laatste berichten)

KESSEL-EIK Diefstal kweekduiven

KESSEL-EIK In de nacht van zaterdag op zondag zijn 23 kweekduiven ontvreemd uit een duivenhok aan de Lanterdweg. De eigenaar sloot zaterdag na het voeren de hokken af en bemerkte zondagmorgen dat de 23 kweekduiven weg waren. Op dit moment is nog niet duidelijk of het slot is geforceerd danwel op een andere manier is geopend. De waarde van de duiven is eveneens nog niet bekend.

SWALMEN / ROERMOND Bromfietscontrole

SWALMEN Dinsdagmorgen controleerde de politie het verkeersgedrag van met name schoolgaande jeugd op brom- en snorfietsen. In totaal werden 69 processen verbaal opgemaakt. Met name voor een te hoog vermogen, maar ook voor het niet dragen van de helm en het niet hebben van een bromfietscertificaat. Een bromfiets is in beslag genomen. De gecontroleerde automobilisten zijn met name bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

De politie controleerde met behulp van motorsurveillances en twee vaste controleplaatsen. Een controlegroep stond op de Kerkeveldlaan in Roermond en de andere stond op de Peelveldlaan in Swalmen. In de ochtend lag de nadruk op de brom- en snorfietsers en in de middag werd met name gecontroleerd op de draagplicht autogordel en veiligheid/zitplaatsen van kinderen. Dit laatste werd met name gedaan in de buurt van de basisscholen in Leeuwen en Reuver.

Tijdens de controle werd een 19-jarige Reuvernaar gecontroleerd. Hij reed met hoge snelheid en zonder helm de controleplaats voorbij. Tijdens de controle bleek dat de Reuvernaar nog tien dagen vonnis had openstaan. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

HEEL Snelheidscontrole Samen Minder

De politie controleerde dinsdag de snelheid van 2835 bestuurders die over de Napoleonsweg reden. Van deze groep reden er 24 harder dan de maximale limiet van 80 km per uur. De controle werd uitgevoerd in het kader van het project samen minder. Op dit moment is niet bekend wat de hoogstgemeten snelheid was.

VENLO Snelheidscontrole

VENLO Dinsdagmorgen controleerde de politie de snelheid van het verkeer op de Weselseweg. Van de 70 gecontroleerden reden er vier harder dan de maximale limiet van 60 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 80 km per uur.

BERGEN/SIEBENGEWALD/GENNEP/OTTERSUM Snelheidscontroles

NOORD-LIMBURG Bij diverse snelheidscontroles in het noorden van de provincie Limburg werden dinsdag 9 oktober in totaal 53 automobilisten bekeurd.

Op de Siebengewaldseweg in Bergen overschreden 2 van de 47 passanten de maximale limiet van 50 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg hier 70 km per uur. Op de Nieuweweg in Siebengewald overschreden 6 van de 65 passanten de maximale limiet van 80 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg hier 103 km per uur. Op de Stiemensweg in Gennep overschreden 19 van de 176 passanten de maximale limiet van 50 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg hier 72 km per uur. Op de Heijenseweg, eveneens in Gennep overschreden 22 van de 346 passanten de maximale limiet van 50 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg hier 78 km per uur. Op de St. Jansstraat in Ottersum overschreden 4 van de 57 passanten de maximale limiet van 50 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg ook hier 78 km per uur.

Deel: ' Politiebericht regio Venlo '
Lees ook