Woensdag, 25 juli 2001

* Dagoverzicht

Politie houdt verdachte van beroving aan
ZEVENAAR - Afgelopen nacht, 25 juli, kwam om 00.25 uur de melding binnen dat op het Raadhuisplein in Zevenaar een man beroofd werd van het geld dat hij daar zojuist gepind had. Ter plaatse werd door het slachtoffer, een 15-jarige inwoner van Gouda, het signalement van de verdachte aan de politie doorgegeven. Na een zoektocht kon de verdachte, een 17-jarige inwoner van Aerdt, uiteindelijk in de buurt van het gemeentehuis in Zevenaar worden aangehouden. Hij bekende de beroving. Op zijn aanwijzingen werd ook de buit van f25,-, achtergelaten in de struiken, teruggevonden. De jongen is aangehouden.
Gratis treinreisje leidt tot aanhouding

ZEVENAAR - Dinsdagavond 24 juli, rond 21.00 uur, werd bij het treinstation in Zevenaar een 32-jarige man uit deze plaats aangehouden. De verdachte zat in de trein van Arnhem naar Zevenaar. Tijdens de rit bleek bij de kaartcontrole door de conducteur dat de man geen kaartje had. Hij werd daarop door de conducteur gesommeerd in Duiven de trein te verlaten. De man weigerde. Besloten werd door te rijden naar Zevenaar en hem daar over te dragen aan de politie. In Zevenaar aangekomen sprong de man echter uit de nog rijdende trein en ging er van door. Twee conducteurs zetten de achtervolging in en werden daarop door de verdachte met stenen bekogeld. De conducteurs bleven ongedeerd, de trein werd geraakt en liep lakschade op, het glazen hokje van een kaartautomaat sneuvelde. Uiteindelijk slaagden de conducteurs erin de man vast te pakken en te houden tot de politie arriveerde. De man is aangehouden en voorgeleid. De zaak is voor nader onderzoek overgedragen aan de spoorwegpolitie.
Bromfietser rijdt tegen boom

DODEWAARD - Op de Gesperdensestraat in Dodewaard vond gisteravond omstreeks 21.45 uur een verkeersongeval plaats. Een 36-jarige bromfietsbestuurder uit Arnhem bleek tegen een boom te zijn gereden. Mogelijke oorzaak is, dat de bromfietser in aanraking is gekomen met een tegemoetkomende trekker, waardoor hij uit balans is geraakt met vorenstaand gevolg. Het slachtoffer is met hoofdletsel overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Door de verkeersongevallendienst wordt nader onderzoek verricht. Drie jongens aangehouden wegens oplichting

ELST - Gistermiddag rond 14.15 uur kreeg de politie in Elst melding van het feit dat een drietal jongens langs de deur ging in Elst en van de bewoners probeerden geld te krijgen voor een sponsorloop. Dit geld diende vooraf te worden betaald. Omdat een bewoner dit verdacht vond schakelde hij de politie in. Aan de hand van het door de melder opgegeven signalement, konden vervolgens drie jongens worden aangehouden. Het gaat om twee jongen van 15 en 16 jaar uit Andelst en een 16-jarige jongen uit Herveld. Zij collecteerden voor een sponsorloop voor een verzonnen club. Tegen de drie is proces-verbaal opgemaakt. Twee van hen blijken vorige week in Wageningen voor hetzelfde feit door de politie te zijn opgepakt.

Deel: ' Politiebericht Rivierenland '
Lees ook