Politie Rotterdam Rijnmond

SCHOUDERTAS WEGGERUKT

Een 33-jarige vrouw uit Rotterdam is zondagavond omstreeks tien uur op de Dordtsestraatweg beroofd van haar schoudertas.

Aangeefster liep ter hoogte van de splitsing met de Ploegstraat toen een fietser haar tegmoet reed. Tijdens het passeren rukte de verdachte de schoudertas weg. In de zwarte tas zaten een portemonnee met 120 gulden, een bankpas, ziekenfondskaart, bibliotheekpas en cosmetica. De verdachte een ongeveer 30 à 35 jaar oude man met donkerblond haar droeg een donkerkleurige muts met oorkleppen en reed op een fiets zonder verlichting.

PIZZABEZORGER BEROOFD

Een 18-jarige pizzabezorger uit Rotterdam werd zondagavond, omstreeks zeven uur, in de Van de Sluysstraat het slachtoffer van een gewelddadige beroving.

Aangever had in de Van de Sluysstraat een pizza bezorgd en toen hij weer buiten kwam werd hij opgewacht door drie jongens. Door één van de drie werd hij om z'n nek vastgepakt en een tweede hield een hand in zijn jaszak alsof hij een wapen bij zich had. Hij moest z'n geld afgeven terwijl de derde verdachte op de uitkijk stond. Met een briefje van honderd en één van vijftig gulden ging het drietal er vandoor in de richting van de Schiekade. Een direct ingesteld onderzoek in de omgeving had geen resultaat.

Getuigen van deze overval worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district De Noordhoek, tel. nr. 010 - 27 40 572.

MAN TEN VAL GEBRACHT EN BEROOFD

VLAARDINGEN - Op de Sportlaan vond zondagavond een beroving plaats op een 69-jarige man uit Vlaardingen.

Aangever werd met fiets en al ten val gebracht door vier knapen. Zijn portemonnee werd uit z'n broekzak gehaald en z'n bril weggegooid, waarna de daders wegrenden in de richting van de Van Hogendorplaan.

NAAR DE WEG VRAGENDE AUTOMOBILISTE VAN TAS BEROOFD

SCHIEDAM - Zaterdagavond rond half negen vroeg een 61-jarige vrouw uit Vlissingen, met haar auto rijdend op de P.J. Troelstralaan in Schiedam, aan drie daar lopende jongens de weg naar de snelweg. Zeer bereidwillig stapten de drie knapen bij de vrouw in de auto en gidsten haar naar de Rijksweg A20.

Bij een sporthal en een benzinestation, even voor de oprit, stopte de vrouw om onder dankzegging de drie jongens uit haar auto te laten stappen. Bij het uitstappen leidde één van hen haar echter af, waarna door een andere knaap de tas van het slachtoffer werd weggegrist. In de tas zaten enkele persoonlijke bescheiden en een nog onbekend geldbedrag.

IN ZIEKENHUIS OPGENOMEN SLACHTOFFER STEEKPARTIJ OPNIEUW MET MES GESTOKEN

Zaterdagmiddag rond half vijf werd in het Sint Franciscus Gasthuis door ziekenhuispersoneel een 32-jarige Rotterdammer aangehouden, die op de intensive care-afdeling een daar liggend 33-jarige vrouwelijk slachtoffer van een vrijdagnacht plaatsgevonden steekpartij, met een mes in de hartstreek had gestoken. De Rotterdammer werd even later door gealarmeerd politiepersoneel van het ziekenhuispersoneel overgenomen en op een politiebureau ingesloten.

De Rotterdammer was zaterdagmiddag door zich uit te geven als broer van het slachtoffer bij de vrouw op bezoek gekomen. In werkelijkheid was hij de broer van de man, die de vrouw vrijdagnacht rond half vier na een echtelijke twist in een woning in de Christiaan de Wetstraat meerdere malen met een mes had gestoken. Het slachtoffer, dat steekwonden in haar benen, rug en in de borststreek opliep, werd die nacht ernstig gewond naar het Sint Franciscus Gasthuis overgebracht.

Door politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster werd toen even later de 36-jarige verdachte in de woning in de Christiaan de Wetstraat aangehouden. De man werd vervolgens ingesloten.

Ook de nu aangehouden 33-jarige broer van de verdachte werd ingesloten wegens poging doodslag. Het 33-jarige vrouwelijk slachtoffer is inmiddels naar een ander ziekenhuis in de regio overgebracht. Haar toestand is stabiel.

JE MOET WAT VERZINNEN ALS JE ALS TWAALFJARIGE TE LAAT THUISKOMT

Zaterdagavond rond tien uur werd door politiepersoneel van het district Centrum een onderzoek ingesteld in het Sophiakinderziekenhuis. Daar werd een 12-jarige jongen uit de wijk Het Nieuwe Westen behandeld aan verwondingen aan één van zijn benen en armen. Het slachtoffer vertelde de dienstdoende arts, dat hij de verwondingen had opgelopen tijdens een ontvoering, waarvan hij het slachtoffer was geworden. Omdat het verhaal van de knaap bij het ziekenhuispersoneel geloofwaardig overkwam, werd de politie gealarmeerd.

Na een halfuurtje praten met het jeugdige ontvoeringsslachtoffer - hij zou zaterdagmiddag op weg van een voetbalwedstrijd op de Aelbrechtskade in een auto zijn gesleurd en zijn meegenomen - kreeg het verhaal toch een compleet andere wending.

De twaalfjarige had 's middags geen zin om naar huis te gaan omdat er visite was, reed op de Aelbrechtskade met zijn fiets tegen een auto, waardoor hij gewond raakte, en bleef buiten spelen.

Toen het later en later werd, moest hij toch voor zijn ouders een goed verhaal hebben en dus verzon hij - met een bezoek aan het Sophiakinderziekenhuis om zijn verwondingen te laten behandelen - de ontvoering. De twaalfjarige knaap heeft het inmiddels zelf aan zijn ouders verteld.

AANRIJDING MET DODELIJKE AFLOOP

HELLEVOETSLUIS - Zaterdagmiddag rond half vijf kwamen op de N57, ter hoogte van het duingebied Quackjeswater bij Hellevoetsluis, twee auto's met elkaar frontaal in botsing. Een 26-jarige automobiliste uit 's-Gravenzande kwam door nog onbekende oorzaak op de andere weghelft terecht en reed frontaal in op een haar tegemoetkomende auto, bestuurd door een 33-jarige automobilist uit Ouddorp.

De 26-jarige automobiliste kwam als gevolg van de aanrijding in haar auto bekneld te zitten en moest door brandweerlieden uit haar zwaar beschadigde auto worden bevrijd. In zorgwekkende toestand werd zij naar het Dijkzigtziekenhuis in Rotterdam vervoerd, waar zij later aan haar verwondingen overleed.

Een bij het slachtoffer in de auto zittende 24-jarige passagier raakte eveneens ernstig gewond. Ook de 33-jarige automobilist uit Ouddorp en drie mede-inzittenden, raakten gewond en werden voor observatie naar het Zuiderziekenhuis in Rotterdam vervoerd.

Door de Technische Ongevallendienst van de Verkeerspolitie wordt een onderzoek naar de toedracht van de frontale aanrijding ingesteld. Als gevolg van de aanrijding moest de N57 ruim drie uur worden afgesloten, waarbij het verkeer werd omgeleid over de parallelweg van de Haringvlietsluizen.

TWEE MANNEN MET VUURWAPENS AANGEHOUDEN

Zaterdagmiddag kort na vier uur wilde politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster op de Brielselaan drie inzittenden van een daar rijdende personenwagen controleren. Nadat de betrokken auto naar de kant was gedirigeerd, probeerden de drie mannen er rennend vandoor te gaan. Een 27-jarige Rotterdammer kon direct worden aangehouden, terwijl een tweede man, een 26-jarige Rotterdammer, die een trappenhuis was ingevlucht, eveneens kon worden aangehouden. De derde verdachte kon niet meer worden achterhaald.

In de auto van de mannen werden twee vuurwapens, met bijbehorende munitie, aangetroffen en inbeslaggenomen. De beide mannen werden

ingesloten.

AUTO MET HOGE SNELHEID TEGEN BOOM: VIJF INZITTENDEN GEWOND

Zaterdagnacht kort voor half twee verloor op het Maastunnelplein een 26-jarige Rotterdammer, toen hij met hoge snelheid in de richting van de Brielselaan reed, de macht over het stuur van zijn auto en botste tegen een boom. Alle vijf de inzittenden, drie mannen en twee vrouwen, raakten daarbij gewond. Drie van de vijf inzittenden kwamen bekneld te zitten en

moesten door brandweermensen uit hun benarde positie worden bevrijd. Twee andere inzittenden waren op eigen gelegenheid uit de auto kunnen komen.

De 26-jarige bestuurder liep diverse fracturen en bekken- en borstletsel op en werd naar het St. Claraziekenhuis vervoerd. Daar werd bloed van hem afgenomen, omdat hij naar het gebruik van alcohol rook. Zijn rijbewijs werd daarbij ingevorderd.

De overige vier mede-inzittenden, in leeftijd variërend van 24 tot 32 jaar, werden naar het Dijkzigt- en het Zuiderziekenhuis vervoerd. Drie van hen werden opgenomen met onder meer kaak- en heupletsel en een gebroken borstbeen. Een 27-jarige gewonde vrouw, die een gebroken neus opliep, kon na behandeling het ziekenhuis verlaten.

TWEE GEPARKEERDSTAANDE AUTO'S DOOR MOGELIJK EXPLOSIEF BESCHADIGD

Zaterdagnacht kort na drie uur werden van twee in de Buizerdstraat geparkeerdstaande auto's de ruiten vernield, vermoedelijk door een tot ontploffing gebracht explosief. Een derde auto raakte beschadigd door rondvliegend glas, terwijl een winkelruit van een pand eveneens door, vermoedelijk kleine kogeltjes, werd beschadigd.

Door de technische recherche wordt een onderzoek ingesteld.

JONGEN NA MISHANDELING BEROOFD VAN WALKMAN EN PAKJE SIGARETTEN

Vrijdagavond werd een vijftienjarige jongen, die samen met een evenoud vriendje het metrostation Zalmhaven verliet, daar plotseling ingesloten door een groep van zo'n tien leeftijdsgenoten. De vijftienjarige jongen werd daarbij bedreigd met een op een vuurwapengelijkend vuurwerp en een laserpen, waarbij hij tevens enkele klappen kreeg.

Het slachtoffer werd gesommeerd zijn walkman af te geven, terwijl hij ook een pakje sigaretten moest overhandigen. De groep jongelui liep vervolgens weg in de richting van de Meeuwenplaat.

STEEKPARTIJ

Vrijdagnacht rond half vier mondde een echtelijke twist in een woning in de Christiaan de Wetstraat uit in een steekpartij, waarbij een 33-jarige vrouw meerdere malen met een mes werd gestoken. Het slachtoffer, dat steekwonden in haar benen, rug en in de borststreek opliep, werd ernstig gewond overgebracht naar het Sint Franciscus Gasthuis.

Door politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster werd even later een 36-jarige man in de woning aangehouden als verdachte van de steekpartij. De man werd voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

STRAATROOF

Vrijdagnacht rond kwart voor één werd een op het Slepersvest lopende 22-jarige Rotterdammer door drie ongeveer twintigjarige negroïde mannen beroofd van zijn pinpas en -code en zijn handtelefoon. Tijdens de beroving kreeg het slachtoffer door één van de daders een mes tegen zijn keel gezet, terwijl de andere twee mannen zijn kleding doorzochten. Met hun buit liepen de drie mannen vervolgens weg in de richting van het Oostplein.

PERSONEEL BIJ VERLATEN EETCAFé OVERVALLEN EN BEROOFD VAN DAGOPBRENGST

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Vrijdagnacht rond kwart voor twee werden drie personeelsleden bij het verlaten van eetcafé aan de Korf in Krimpen aan den IJssel door twee gewapende en gemaskerde mannen overvallen en beroofd van de dagopbrengst.

Toen de drie mannen bij hun auto's stonden, sprongen uit de bosjes naast het eetcafé de twee overvallers te voorschijn.

Eén van de overvallers zette daarna een vuurwapen tegen het hoofd van een 38-jarig personeelslid, terwijl de ander hem een plastic etui, waarin de dagopbrengst van enkele duizenden guldens, uit diens hand griste. Vervolgens renden de beide overvallers met hun buit de bosjes weer in en verdwenen.

TWEE JEUGDIGE CARJACKERS AANGEHOUDEN

Vrijdagnacht rond tien voor half één werd een 56-jarige bewoonster van de Kralingse Kerklaan, toen zij thuiskwam en net haar auto in de garage had gezet, overvallen door twee knapen, waarvan er één was bewapend met een vuurwapen. De beide knapen gingen er vervolgens met haar auto vandoor. Doordat het slachtoffer nog een stukje achter haar auto aanrende en daarbij luid gilde, alarmeerden buurtbewoners de politie.

Naar aanleiding van de carjacking werd door de politiemeldkamer het kenteken, type en kleur van de auto aan alle politiewagens in de regio Rotterdam-Rijnmond doorgegeven. Kort na dit bericht zag de bemanning van een surveillancewagen de auto op het Eendrachtsplein rijden. Direct werd de achtervolging ingezet, die uiteindelijk eindigde in het Hollandiahof in Schiedam. Daar werd de auto door de beide carjackers verlaten. Na een zoekactie werden de twee knapen, 13 en 16 jaar en woonachtig in Rotterdam, in de omgeving aangehouden en vervolgens ingesloten.

DUITSE TANKWAGEN MET CHEMICALIëN GEKANTELD OP RIJKSWEG A15 BIJ RIDDERKERK

Zaterdagmorgen kort na half zes kantelde door nog onbekende oorzaak op de zuidbaan van de Rijksweg A15, bij Ridderkerk, een Duitse tankwagen, geladen met chemicaliën en belandde in het gras naast de vluchtstrook. De chauffeur kon daarbij ongedeerd uit zijn cabine komen. Omdat de gevarencode, die op de niet lekkende containerwagen was aangebracht, aangaf dat de tank was geladen met een zeer giftige vloeistof besloten politie en brandweer de Rijksweg A15 in beide richtingen af te sluiten. Ook een nabijgelegen benzinestation werd gesloten. Na bestudering van de vervoersdocumenten bleek dat de er in de tank natrium-di-chromaat zat, dat onder meer in de voedingsindustrie wordt gebruikt. Omdat deze chemicaliën bij het vrijkomen slechts wat irritatie kunnen opleveren en omdat de stof niet explosief is, werd na korte tijd besloten de Rijksweg A15 weer vrij te geven. Rond half elf zaterdagmorgen zetten twee ter plaatse gekomen kraanwagens de truck weer op zijn wielen, terwijl rond het middaguur ook de oplegger met daarop een containertank weer overeind werd getrokken.

JONGEN MISHANDELD EN BEROOFD VAN BROMSCOOTER

Donderdagavond rond acht uur werd een zestienjarige jongen in de Frederikstraat door twee knapen mishandeld en beroofd van zijn bromscooter. Het slachtoffer zat op zijn op de standaard geplaatste bromscooter en was in gesprek met een aantal leeftijdsgenoten, toen één van de twee knapen hem plotseling in zijn rug sprong, terwijl de ander aan de bromscooter trok. Daarbij viel de bromscooter om en kwam de erop zittende zestienjarige jongen eveneens op de grond terecht.

Nadat één van de knapen er met zijn bromscooter vandoor ging, kreeg het slachtoffer van de andere knaap nog een aantal stompen in zijn gezicht, voordat deze achter zijn al op de bromscooter weggereden maatje rende.

HETERDAAD VOOR VIER KELDERBOXINBREKERS

Vrijdagmorgen rond half vijf werden, nadat een getuige de politie had gealarmeerd, door politiepersoneel van het district Centrum in de Jacobusstraat vier jongens, in leeftijd variërend van veertien tot twintig jaar, aangehouden. De vier hadden gezamenlijk ingebroken in kelderboxen van woningen in de Jacobusstraat, waar zij onder meer diverse gereedschappen hadden buitgemaakt.

De vier werden voor nader onderzoek ingesloten.

TIJDENS POLITIE-ACTIE TEGEN STRAATDEALEN TIENDPLEIN DEALER EN VIJF GEBRUIKERS AANGEHOUDEN

Politiepersoneel van het district Centrum (Districts Ondersteuningsgroep) hield donderdagmiddag een gerichte actie tegen de overlastgevende drugsdealactiviteiten op het Tiendplein. Daarbij werden vijf klanten en een negentienjarige straatdealer aangehouden. De klanten, die in het bezit bleken van gebruikershoeveelheden cocaïne, werden na opgemaakt proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld, terwijl de negentienjarige straatdealer, die in het bezit bleek van aanzienlijke dealhoeveelheden cocaïne, inverzekering werd gesteld.

MET 120 KM/UUR EN DRONKEN ACHTER HET STUUR DOOR ROTTERDAM-WEST EN SCHIEDAM

Donderdagnacht even na één uur zag politiepersoneel van het district Westeen 21-jarige Schiedammer in zijn auto 'sportief' wegrijden vanaf de Keileweg, waarbij de snelheid flink werd opgevoerd. Op de Schiedamseweg, met de politiewagen achter zich, ging het ruim 120 km/uur, terwijl in Schiedam het centrum werd doorkruist met ruim 80 km/uur. Op de Willemskade in Schiedam werd de Schiedammer aan de kant gezet, waarbij direct zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens bleek de automobilist onder invloed van alcohol. Hij kreeg voor het alcoholgebruik achter het stuur een schikking van ƒ 390.-- aangeboden.

DOLLEMANSRIT VAN ROTTERDAMMER ONDER INVLOED VAN COCAïNE IN GESTOLEN AUTO

Donderdagavond kort na tien uur maakte een 39-jarige Rotterdammer, onder invloed van cocaïne, in een door hem gestolen auto een korte dollemansrit door de Provenierswijk en Blijdorp, waarbij twee politiewagens, twee geparkeerdstaande auto's en de gestolen auto schade opliepen.

De Rotterdammer had de auto donderdagavond in de Benthemstraat gestolen en werd door surveillerende politiemensen gesignaleerd op de Provenierssingel, waar hij volgas gaf en even uit het zicht verdween. Even later werd de auto leeg aangetroffen in de Schepenstraat, waarbij de Rotterdammer op een bankje bij het water zat. Toen politiemensen hem wilden aangespreken, spurtte hij naar de auto, sloot de portieren en reed met hoge snelheid weg. Na een achtervolging van zo'n tien minuten, waarbij niet alleen de gestolen auto, maar ook twee politiewagens en twee geparkeerdstaande auto's werden beschadigd, kon de Rotterdammer op de Statensingel worden klemgereden. Omdat de man weigerde uit de door hem afgesloten auto te komen, werd door politiemensen één van de ruiten van de auto ingeslagen, waarna de man werd aangehouden. Omdat hij onder invloed van cocaïne bleek, werd hem bloed en urine door een politie-arts afgenomen. De Rotterdammer werd vervolgens ingesloten.

Deel: ' Politiebericht Rotterdam Rijnmond - 17551 '
Lees ook