Politie Rotterdam Rijnmond

Persberichten

SCHIETPARTIJ

Maandagavond omstreeks negen uur kreeg de politie een melding van een schietpartij op de Bergweg. Na onderzoek bleek dat een man en een vrouw, terwijl zij de hond uitlieten, belaagd werden door een groep jongeren. De groep was agressief en bedreigde de vrouw. Dit ging uiteindelijk zover, dat de man een vuurwapen pakte en ermee schoot om de groep te verdrijven. De man, een 50-jarige Rotterdammer werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Het vuurwapen is inbeslaggenomen. Ook werden er twee jongens, 16 en 18 jaar aangehouden.

TE SNEL – RIJBEWIJS INGEVORDERD

Maandagavond werd door de Verkeerspolitie een 31-jarige man uit Oostvoorne aangehouden. De man had op de rijkswegen A15 en A20 met zijn auto te hard gereden en diverse andere verkeersovertredingen gemaakt. Naast onder andere rechts inhalen, reed hij met een snelheid die boven de 170 kilometer per uur uitkwam. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en zijn auto aan het bureau geplaatst.

VERDOVENDE MIDDELEN - OVERLAST

Bij een onderzoek maandagavond in een woning aan de Schaepmanstraat trof de politie 10 gram cocaïne, 9 gram heroïne en zo'n 2 kilo hashish aan. Ook waren in de woning een 33-jarige Rotterdammer en een 13-jarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats (illegaal) aanwezig. Beiden werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. In een naastgelegen woning was niemand aanwezig. Wel werd er een vuurwapen, een grote hoeveel buitenlands geld en een ruime hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. Ook deze goederen zijn inbeslaggenomen. Beide woningen werden afgedicht.

INBESLAGGENOMEN AUTO GESTOLEN VAN POLITIEPARKEERTERREIN

Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag even na middernacht een door de politie inbeslaggenomen auto, die stond geparkeerd op een afgesloten terrein aan de Veilingweg, gestolen. Men heeft eerst het draad van het hekwerk achter de auto kapot geknipt en daarna ging men er met de auto vandoor.

VERDACHTE OVERVAL JUWELIER VOORGELEID AAN OFFICIER VAN JUSTITIE

Vandaag werd een 30-jarige Rotterdammer, die vorige week donderdagmorgen een overval pleegde op een juwelier aan de Hillevliet, voorgeleid aan de Officier van Justitie. Rechercheurs van het district Feijenoord-Ridderster hielden de man afgelopen vrijdagavond aan, nadat deze zich op een politiebureau meldde.De Rotterdammer bedreigde tijdens de overval een medewerkster van de juwelierszaak met een vuurwapen, nadat zij op zijn aanbellen de elektronische toegangsdeur voor hem had geopend. In de winkel bemachtigde hij een aantal tableaux met ringen en baande zich daarmee een weg naar buiten. Daarbij vernielde hij de ruit van de elektronische deur, die na zijn binnenkomst weer in het slot was gevallen. Van de buit is nog niets teruggevonden.

DERTIENJARIGE JONGEN BEROOFD VAN HANDTELEFOON

Maandagmiddag rond kwart voor drie werd een dertienjarige jongen op het schoolplein in de Simonstraat beroofd van zijn handtelefoon. Het slachtoffer werd benaderd door een hem onbekende knaap, die eerst diverse bedreigingen uitte en hem beetpakte. Vervolgens doorzocht de knaap de kleding van de jongen en pakte zijn telefoon, waarmee hij wegliep in de richting van de Schiekade.

STRAFREGELS

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Maandagmiddag rond kwart over drie werd in een sigarenzaak in de Nieuwe Passage een tienjarig Rotterdams knaapje in zijn kladden gegrepen, nadat hij snoep had gestolen. Een bij hem zijnd vriendje was daarbij weggerend. Politiemensen van het district Schiedam namen het ventje mee naar het bureau, zetten hem daar aan een bureau en lieten hem honderdmaal schrijven: 'Ik mag niet stelen uit een winkel'. Toen hij met het strafwerk klaar was, werd hij door zijn vader opgehaald. Ook zeven jongens uit Crooswijk, in leeftijd variërend van twaalf tot vijftien jaar, konden maandagmiddag 'pennen' op het politiebureau. Zij hadden maandagmiddag op de Linker Rottekade een daar lopende vrouw beledigd en in haar gezicht gespuwd. Nadat zij het strafwerk af hadden, werden zij door hun ouders van het bureau gehaald.

Deel: ' Politiebericht Rotterdam Rijnmond - 4196 '
Lees ook