Politie Rotterdam Rijnmond

Persberichten

Dinsdag 05 januari 1999

KELDERBOXEN OPENGEBROKEN EN BRANDSTICHTING

In de nacht van maandag op dinsdag, omstreeks tien voor één, ontstond er brand in een aantal kelderboxen aan de Van Adrichemweg. Bij onderzoek bleek dat in twee flatgebouwen (Zeeland- en Gelderlandflat) een groot aantal kelderboxen waren opengebroken en dat in een paar brand was gesticht. De brandweer had het vuur snel onder controle. Of en hoeveel spullen er zijn weggenomen is nog niet bekend. De politie van het district West stelt een onderzoek in naar de verantwoordelijken.

BEROVING MISLUKT

Een 42-jarige vrouw uit Rotterdam werd maandagavond, omstreeks kwart over elf, op de Slinge door twee onbekende mannen van achteren benaderd. Ze werd onderuit geschopt en haar belagers probeerden de schoudertas van aangeefster weg te rukken. Dit lukte niet waarop men haar begon te schoppen en te slaan. Het slachtoffer gilde en riep om hulp. Dat werd gehoord door een 37-jarige Rotterdammer, die met z'n vriendin bij de bushalte op de bus stond te wachten. Hij rende naar haar toe, waarop de daders zonder buit de benen namen. Hij achtervolgde ze nog maar raakte hen ter hoogte van de Sliedrechtstraat kwijt. Aangeefster is voor onderzoek naar het Zuiderziekenhuis gebracht.

POSTAGENTSCHAP OVERVALLEN

Maandagmiddag heeft een nog onbekende man een postagentschap in een winkel aan de Kerstendijk overvallen. De man bedreigde met vermoedelijk een vuurwapen een medewerkster achter de bali en eiste geld. De overvaller deed hierna zelf een greep in de geldlade en ging er vervolgens met een paar honderd gulden aan buit vandoor. Van hem ontbreekt tot nu ieder spoor. Tijdens de overval waren er nog twee klanten in de winkel.

DUITSERS MET VUURWAPEN IN GESTOLEN AUTO

De Verkeerspolitie controleerde maandagmorgen op rijksweg A20 de inzittenden van een Duitse personenauto. Het bleek dat onder de bestuurdersstoel een pistool lag en op de achterbank een nieuwe videorecorder. Ook was de auto voorzien van valse kentekenplaten. Na onderzoek werd duidelijk, dat de auto in Duitsland als gestolen was opgegeven. De twee inzittenden, 26- en 30 jaar oud en afkomstig uit Bochum werden aangehouden en overgebracht naar het bureau.

BEWONERS IN WONING BEDREIGD EN BEROOFD

Vier nog onbekend gebleven mannen hebben maandagmorgen vroeg de bewoners van een woning aan de Van Lennepstraat beroofd van enkele duizenden guldens en sieraden. Toen de 45-jarige bewoner thuiskwam, werd hij voor de deur van zijn woning door vier mannen bedreigd met een vuurwapen en een mes. De mannen drongen met hem de woning binnen. Vervolgens werd de vrouw van het slachtoffer uit haar bed gehaald. De man werd op een stoel vastgebonden en de vrouw kreeg een mes op haar keel gezet. Zij moest geld of sieraden aanwijzen. De mannen hebben de gehele woning doorzocht en uiteindelijk het geld en de sieraden meegenomen. Voordat zij de woning verlieten, maakten zij de telefoon onklaar. Zij namen de huissleutels mee en sloten de woning bij het verlaten af en verwijderden de deurknop. Na enige tijd kon de vrouw haar man bevrijden en werd de politie gewaarschuwd. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een nader onderzoek in.

MAN EN VROUW AANGEHOUDEN NA BEDREIGING MET HOND

Maandagavond omstreeks half zeven zijn op de Lijnbaan een 30-jarige man afkomstig uit Papendrecht en zijn 33-jarige vriendin uit Rotterdam na een onenigheid aangehouden. De twee verdachten hadden onenigheid met een andere man en vrouw. De aanleiding van deze onenigheid is nog onduidelijk. Tijdens de ruzie hitsten de verdachten hun hond, een staffordshire-terrier op tegen de man en de vrouw. De gewaarschuwde politie hield vervolgens de twee verdachten ter zake van bedreiging aan. Collega's van de Hondenbrigade hebben met gebruikmaking van een vangstok de hond vastgenomen. De hond werd inbeslaggenomen. De twee verdachten, waarvan de man ook nog in het bezit was van een busje CS-gas, werden overgebracht naar het bureau en zullen inverzekering worden gesteld.

BENZINESTATION / GARAGE OVERVALLEN

SPIJKENISSE -Een nog onbekend gebleven man heeft maandagavond omstreeks half negen een benzinestation aan de Beukenlaan overvallen. De man bedreigde met een vuurwapen een medewerkster achter de kassa. Met een klein bedrag aan geld ging de overvaller er vandoor. Een onderzoek in de omgeving naar de overvaller leverde vooralsnog niets op. De recherche van het district De Eilanden stelt een nader onderzoek in.

Deel: ' Politiebericht Rotterdam Rijnmond - 4595 '
Lees ook