Politie Rotterdam Rijnmond

Persberichten

Vrijdag 15 januari

OVERVAL BENZINESTATION

Donderdagavond rond kwart voor negen vond er een gewapende overval plaats op een benzinestation aan de Groeninx van Zoelenlaan. Een onbekende man bedreigde een personeelslid met een vuurwapen en maakte zich even later met een nog onbekend geldbedrag uit de voeten. Precies een week geleden werd het benzinestation eveneens overvallen. Toen, op donderdagmiddag rond twee uur, door een man met een parka-achtige jas, die de capuchon van de jas strak om zijn gezicht had gesnoerd. De overvaller bedreigde toen een personeelslid met een zwartkleurig vuurwapen en ging er lopend met z'n buit vandoor.

BEROVING

RIDDERKERK - Donderdagavond kort na acht uur werd een 42-jarige man uit Ridderkerk, na het verlaten van een supermarkt in de Vechtstraat, door twee onbekenden onder bedreiging van een mes gesommeerd zijn geld af te geven. Het slachtoffer overhandigde hen een bedrag van acht gulden. Omdat de straatrovers dat te weinig vonden, liepen zij met het slachtoffer mee naar zijn woning aan het Haringvliethof. Daar pakte het slachtoffer in zijn woning een bedrag van vijftig gulden en overhandigde dat aan hen.

STRAATROOF

Donderdagavond omstreeks half tien werd een 25-jarige vrouw uit Oud-Beijerland, die samen met haar vriend op de Veerkade liep, ingesloten door vier knapen. Terwijl één van hen de vrouw en haar vriend bedreigde met een vuurwapen, sommeerden de anderen hen hun portemonnee af te geven. De vrouw gaf hen daarop haar portemonnee, waarin een aanzienlijk geldbedrag en enkele pasjes zaten, waarna het viertal zich uit de voeten maakte.

BEROOFD NA BEZOEK AAN BANK

Kort nadat een 84-jarige vrouw bij een bank aan de Heemraadssingel een geldbedrag van haar rekening had opgenomen, werd zij in de Vierambachtsstraat door een haar onbekende man beetgepakt en bedreigd met een mes. Met het mes sneed de man de zijkant van de tas van het slachtoffer open, haalde daaruit de portemonnee van de vrouw, waarin het juist opgenomen bedrag (enkele honderden guldens) zat en ging er vervolgens vandoor.

OVERVAL JUWELIER

Donderdagmorgen rond kwart over elf werd door een nog onbekende man een gewapende overval gepleegd op een juwelier aan de Hillevliet. Nadat de man na aanbellen door een medewerkster van de met een elektronische deur afgesloten winkel was binnengelaten, bedreigde hij haar met een vuurwapen. Met een aantal tableaux met ringen in zijn bezit baande hij zich daarna een weg naar buiten, waarbij de ruit van de elektronische deur werd vernield. Vervolgens ging de overvaller er met zijn buit op een fiets vandoor. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster is op zoek naar getuigen van de overval. Op het moment dat de man werd binnengelaten en even later via de vernielde deur met zijn buit weer naar buiten kwam, stonden er mensen te wachten bij de tramhalte op de hoek van de Hillevliet met de Putsebocht tegenover de juwelierszaak. Het signalement van de overvaller luidt: lengte tussen 1.75 en 1.80 meter, lichtgetinte huidskleur, leeftijd tussen de 20 en 25 jaar, tenger postuur, bruin kroeshaar en een kleune neus. De man, die een grijze muts met een ingeweven motief droeg, was gekleed in een zwarte jas, een lichtkleurige broek en sportschoenen. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Feijenoord-Ridderster, 010-2740972.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD

Politiepersoneel van het district Zuid stelde donderdagmorgen kort na tien uur een onderzoek in een woning in de Slotboomstraat in, nadat personeel van Eneco had geconstateerd, na klachten van buren, dat de elektriciteitsleidingen tikten en warm aanvoelden, dat er illegaal stroom werd afgetapt. Bij een onderzoek in de betreffende woning werd door de politiemensen een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal 879 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, werden inbeslaggenomen en later vernietigd. Tegen de 40-jarige bewoner, die niet thuis bleek, zal op grond van de Opiumwet proces-verbaal worden opgemaakt. Tevens kan de man rekenen op een boete en navordering van Eneco voor het illegaal aftappen van de stroom.

VROUW VAN TAS BEROOFD

Donderdagmiddag rond vier uur werd op de Groenix van Zoelenlaan een 64-jarige vrouw op de fiets door een man op een bromfiets, die haar vermoedelijk al vanaf het winkelcentrum Keizerswaard had gevolgd, tot stoppen gedwongen. Onder bedreiging werd het slachtoffer gesommeerd haar beugeltas, met daarin diverse persoonlijke bescheiden en een onbekend geldbedrag, aan de man af te geven, die er vervolgens volgas op zijn brommer vandoor ging.

PORTEMONNEE VAN BEJAARDE MAN UIT DIENS HANDEN GETROKKEN

SCHIEDAM - Donderdagmiddag rond drie uur gaf een ongeveer zestienjarige knaap, toen hij bij een 82-jarige bewoner van de P.J. Troelstralaan in Schiedam geld kwam ophalen voor het schoonmaken van het portiek, plotseling de bejaarde man een klap tegen zijn hoofd en griste diens portemonnee uit zijn hand. Nadat de knaap uit de portemonnee enkele bankbiljetten had gepakt en in zijn zak had gestopt, rende hij weg. Ondanks een speurtocht door politiepersoneel van het district Schiedam naar de knaap werd deze niet meer aangetroffen.

Deel: ' Politiebericht Rotterdam Rijnmond - 5334 '
Lees ook