Politie Rotterdam Rijnmond

Persberichten

BRAND IN HORECAGELEGENHEID

Woensdagmorgen vroeg, omstreeks half één, brak er brand uit in de keuken van een horecagelegenheid aan de 's-Gravendijkwal. Een 30-jarige medewerkster stond in de keuken toen de vlam in de pan sloeg. De eigenaar en andere werknemers hebben nog geprobeerd het vuur te blussen, helaas zonder resultaat. Na drie kwartier had de brandweer het vuur geblust. De schade is aanzienlijk.

VERDACHTE VAN DRIE OVERVALLEN BINNEN TIEN DAGEN OP HETZELFDE TANKSTATION AANGEHOUDEN

De recherche van het district Feijenoord-Ridderster hield woensdagmorgen vroeg een 32-jarige Rotterdammer aan, die ervan wordt verdacht driemaal binnen tien dagen een gewapende overval te hebben gepleegd op een benzinestation aan de Groeninx van Zoelenlaan. De verdachte kon, na onderzoek door de rechercheurs, worden aangehouden in een woning in de wijk Beverwaard en werd vervolgens voor nader verhoor ingesloten. Bij de overvallen op het benzinestation, die plaatsvonden op 7, 14 en 17 januari j.l., werd door de Rotterdammer in totaal zo'n tweeduizend gulden buitgemaakt.

BRAND IN KEUKEN

In de keuken van een woning aan de Rozemarijnstraat brak woensdagmorgen, om even voor half drie, brand uit als gevolg van een pannetje op het vuur. De woning werd door rook- en waterschade onbewoonbaar, de vijf bewoners zijn dan ook elders ondergebracht.

MEDEDELING VOOR DE REDACTIES

In verband met een storing in de computerapparatuur konden woensdagmorgen geen persberichten worden gemaakt. Rond twaalf uur was de storing verholpen met als logisch gevolg bijgaande berichten. Excuses voor het ongemak.

RIJBEWIJS INGEVORDERD NA TA HARD RIJDEN, KLEVEN EN RIJDEN MET GROOT LICHT

Een 34-jarige Rotterdamse automobilist kon dinsdagmiddag kort voor drie uur zijn rijbewijs aan personeel van de Verkeerspolitie inleveren, nadat hij op de zuidbaan van de Rijksweg A15 57 kilometer (100 km/uur is daar toegestaan) te hard reed, kleefde op voor hem rijdende automobilisten en met groot licht aan reed. De Rotterdammer stuurde zijn auto, nadat hij de politiemensen, die in een onopvallende auto surveilleerden, ontwaardde direct naar de vluchtstrook en wendde daar een motorgebrek voor dat de reden van zijn rijgedrag zou zijn. Om dat verhaal te verifiëren werd zijn auto bij het politiebureau in Ridderkerk gecontroleerd, maar van een technisch gebrek bleek geen sprake. Het rijbewijs van de Rotterdammer werd ingevorderd en tevens kreeg hij een proces-verbaal voor het kleven.

SCHILDER MAAKT VAL VAN LADDER NA ZWARE WINDSTOOT

Dinsdagmiddag rond half twee verloor een 64-jarige Rotterdammer, die op een ladder stond te schilderen bij een woning aan de Pendrechtseweg, door een zware windstoot zijn evenwicht. De man greep zich nog vast aan een regenpijp, maar die begaf het, waardoor het slachtoffer een val maakte van ongeveer 2½ meter. Met een bovenbeenfractuur werd het slachtoffer naar het Zuiderziekenhuis vervoerd.

MAN IN RUG GESTOKEN

Dinsdagavond om acht uur vroeg een 23-jarige Rotterdamse automobilist bij een tankstation aan de 's-Gravendijkwal het personeel om politie- en ambulancepersoneel te bellen, omdat hij bij een onenigheid in de wijk het Nieuwe Westen in zijn rug was gestoken. Ondanks zijn letsel was het slachtoffer na de steekpartij in zijn auto gestapt en was weggereden, waarbij hij het tankstation aandeed, omdat hij last kreeg van de hem toegebrachte verwonding. Het slachtoffer werd voor behandeling naar het Dijkzigtziekenhuis vervoerd. Door politiepersoneel van het district West werden rond negen uur maandagavond in een woning in de Doedestraat twee verdachten aangehouden, die voor nader onderzoek naar de steekpartij werden ingesloten.

STRAATROOF

Dinsdagmorgen rond half acht kreeg een op de Aelbrechtskade lopende 26-jarige Rotterdamse plotseling een trap in haar rug van een onbekende knaap, die achterop een bromscooter zat. Het slachtoffer viel en werd door de van de bromscooter afgestapte knaap vervolgens beroofd van haar handtas, waarin diverse persoonlijke bescheiden en een nog onbekend geldbedrag. Daarna rende de knaap naar de berijder van de scooter, sprong achterop, waarna beiden verdwenen. Het slachtoffer moest zich als gevolg van de valpartij onder doktersbehandeling stellen.

ARRESTANT ONTSNAPT UIT POLITIEBUREAU

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Dinsdagmiddag tussen tien voor drie en tien voor half vier zag een 23-jarige Rotterdammer, als arrestant ingesloten in het politiebureau in Capelle aan den IJssel, kans ongezien weer op vrije voeten te komen. De man was na een toiletbezoek weer in een Voorlopig Arrestanten Verblijf (VAV) geplaatst. Toen de politiemensen hem rond tien voor half vier voor verhoor wilden ophalen, bleek hij te zijn verdwenen. Ondanks een grote zoekactie, zowel in als buiten het politiebureau, werd de Rotterdammer niet meer gesignaleerd. De man was maandagnacht rond kwart voor vier na een achtervolging in een maandagavond in Capelle aan den IJssel gestolen auto op de kruising Akkeroord-Krommenoord tegen een lichtmast gereden. Na uit de vernielde auto te zijn gekropen vluchtte hij in enkele achtertuinen van de Frankenoord, waar hij door politiemensen kon worden aangehouden. Voor nader onderzoek en verhoor werd hij later ingesloten in het politiebureau van Capelle aan den IJssel.

SNELHEIDSCONTROLES

Personeel van de Verkeerspolitie (Bureau Projectmatige Verkeerscontroles) hield dinsdagmorgen radarsnelheidscontroles op de Groene Kruisweg (Geervliet) en op de Aveling (Hoogvliet). Tussen kwart over acht en half tien lapten op de Groene Kruisweg 205 van de 1330 passerende automobilisten de 80 km-limiet aan hun laars. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 124 km/uur. Op de Aveling, waar tussen kwart voor tien en elf uur werd gecontroleerd, namen 183 van de 749 passerende automobilisten het niet zo nauw met de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogste score bedroeg hier 88 km/uur.

TANDARTS GEGIJZELD IN PSYCHIATRISCHE INRICHTING

CAPELLE A/D IJSSEL -Dinsdagmorgen omstreeks elf uur heeft een 41-jarige patiënt in de psychiatrische inrichting BAVO aan de Poortmolen een tandarts bedreigd en vastgehouden. Zij sloten zich op in een kleine ruimte in de kliniek. De patiënt was in het bezit van een mes. Na urenlange onderhandelingen, kon de politie de man uiteindelijk omstreeks vier uur in de middag overmeesteren. Er raakte niemand gewond. De patiënt werd aangehouden en zal worden overgebracht naar een speciale kliniek.

Deel: ' Politiebericht Rotterdam Rijnmond - 6597 '
Lees ook