Politie Rotterdam Rijnmond

Persberichten

Maandag 18 januari

MAN MET PISTOOL AANGEHOUDEN

Zondagmorgen vroeg kreeg de politie een melding, dat er tijdens een onenigheid bij een discotheek aan de Wijnhaven een man met een pistool had lopen zwaaien. Na onderzoek bleek er een 34-jarige Amsterdammer in het bezit van een geladen pistool. Het vuurwapen werd inbeslaggenomen en de verdachte werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.

STEEKPARTIJ

Zondagmorgen vond er bij de nachtopvang aan de Carnissesingel een steekpartij plaats, waarbij een 24-jarige Rotterdammer in de borst werd gestoken. Hij werd met een ingeklapte long opgenomen in het Zuiderziekenhuis. Het slachtoffer had vóór de nachtopvang met twee mannen gevochten. De vechtpartij verplaatste zich naar binnen. Eén van de mannen, een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, stak het slachtoffer vervolgens met een mes. De andere man, een 25-jarige Rotterdammer pakte het mes af en stak vervolgens de messentrekker in zijn knie. Omstanders konden vervolgens de mannen in bedwang houden, waarna de politie en ggd werden gewaarschuwd. De man die in zijn knie was gestoken werd ter plaatse behandeld. Hierna werd hij aangehouden, evenals de andere verdachte. Beide mannen werden overgebracht naar het bureau en ingesloten.

STRAATROOF

In de nacht van zondag op maandag omstreeks half twee is een 28-jarige Rotterdammer op de Veerlaan beroofd van zijn geld en een gouden halsketting. Een nog onbekend gebleven man belaagde hem en pakte zijn geld en ketting af. Hierna ging hij er vandoor. Het slachtoffer ging achter hem aan, waarna er een worsteling ontstond. De man was echter sterker dan het slachtoffer en kon zich losrukken.

SPEELHAL OVERVALLEN

Drie gemaskerde mannen hebben zondagavond een speelhal aan de Krabbendijkehof overvallen. De drie mannen bedreigden met een vuurwapen het personeel en eisten geld. Nadat zij het geld hadden gekregen verlieten zij de zaak. Met een nog onbekend geldbedrag aan buit gingen zij er te voet vandoor. De recherche van het district Zuid stelt een onderzoek in.

BENZINESTATION OVERVALLEN

Voor de derde maal binnen tien dagen werd zondagavond het benzinestation aan de Groeninx van Zoelenlaan overvallen. Een onbekende man, die een parka-achtige jas met een capuchon droeg, bedreigde met een vuurwapen en een mes een 26-jarige vrouwelijke klant. Op deze manier dwong hij de pompbediende geld af te geven. Met een paar honderd gulden aan buit, vluchtte de overvaller. Hij ging er te voet vandoor. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in.

PIZZABEZORGER BEROOFD

Zondagavond omstreeks tien over zeven is in de Josephstraat een 17-jarige pizzabezorger uit Rotterdam door een grote groep jongeren mishandeld en beroofd van zijn portemonnee. De jongen reed naar de Josephstraat om een pizza te bezorgen. Nadat hij die had bezorgd en terugkwam bij zijn brommer, werd hij ingesloten door de groep jongeren. Een aantal jongeren gooide hem op de grond en nam zijn portemonnee af. Vervolgens gingen zij er met een nog onbekend geldbedrag vandoor. De politie van het district Rotterdam-Centrum stelt een onderzoek in.

MAN AANGEHOUDEN NA HET KRAKEN KERKKLUIS

In de nacht van zondag op maandag omstreeks half een werd op het Grote Kerkplein een 31-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van het kraken van de geldkluis in de Laurenskerk. De man had zich de toegang tot de kerk verschaft door over een hek te klimmen en een ruit in te slaan. Vervolgens wist hij de kluis te vinden en deze te openen. De man ging er hierna met een bedrag aan kleingeld vandoor. Hij had echter niet op het inbraakalarm gerekend. Buiten gekomen werd hij door politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum ingerekend.

MAN AANGEHOUDEN NA BEROVING

Maandagmorgen vroeg omstreeks twee uur is op de Westersingel een 30-jarige Rotterdammer aangehouden, nadat hij een gouden halsketting van een 30-jarige Rotterdamse had geroofd. De vrouw wist echter samen met een andere vrouw de man vast te grijpen en de aandacht te trekken van surveillerende politiemensen. De halsketting werd in de omgeving teruggevonden. De man werd aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het bureau.

VROUW BEROOFD

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een 43-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel werd vrijdagavond, omstreeks tien over acht, op de Haagwinde het slachtoffer van een gewelddadige beroving. Aangeefster kwam uit de richting van het metrostation Schenkel. Vlakbij haar woning aan de Haagwinde sloeg iemand plotseling een arm voor haar ogen. In eerste instantie dacht ze dat het een bekende was en vroeg 'wie is dit?'. Toen er echter om haar pinpas en geld werd gevraagd begreep ze dat het om een beroving moest gaan. Er werd een mes op haar keel gezet en ze kwam ten val. Toen er een getuige aankwam gingen de daders er vandoor met de giropas en pincode van aangeefster. De verdachten, drie mannen, liepen weg in de richting van de Wingerd/Bongerd. De politie stelde direct een onderzoek in de omgeving in, helaas zonder resultaat. Getuigen van dit misdrijf worden verzocht contact op te nemen met de recherche van de politie Capelle aan den IJssel op tel. nr. 010 - 27 40 772.

SNELHEIDSCONTROLES

De Verkeerspolitie heeft zaterdag twee snelheidscontroles gehouden in Rotterdam. Op de Groene Kruisweg passeerden in een uur tijd 605 auto's, waarvan er 230 de maximumsnelheid van 50 km per uur overschreden. De snelste reed 100 km per uur. Op de Doenkade, waar een een snelheidslimiet geldt van 80 km per uur controleerde men 1187 voertuigen, waarvan er 320 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 124 km per uur.

INBREKER AANGEHOUDEN

Een 31-jarige Rotterdammer is zaterdagavond omstreeks half tien als verdacht van diefstal en inbraak aangehouden. Een getuige had de man een ruit zien vernielen en naar binnen zien klimmen. Hierop waarschuwde hij de politie. De verdachte kon in de woning worden aangehouden. In zijn fouillering werd een bankpas aangetroffen. Nader onderzoek wees uit dat de man voor meerdere strafbare feiten werd gezocht. Hij is ingesloten.

BEROVING 's-GRAVENDIJKWAL

Zondagochtend omstreeks half één zijn een 22-jarige vrouw en een 22- jarige man, beiden afkomstig uit Rotterdam, door twee onbekende mannen beroofd op de 's-Gravendijkwal. De verdachten bedreigden de slachtoffers met een mes waarop de man zijn portemonnee afstond. Een getuige die alles zag gebeuren probeerde in te grijpen, maar werd daarbij in zijn bovenarm gestoken. De overvallers ontkwamen en de slachtoffers brachten de getuige naar het Dijkzigt Ziekenhuis ter behandeling.

BRAND EN VERNIELINGEN BIJ GARAGEBEDRIJF

SCHIEDAM-Bij een garagebedrijf aan de Lange Nieuwstraat zijn zondagochtend 20 personenauto's beschadigd en twee in brand gestoken door nog onbekende vandalen. De brandweer kon niet voorkomen dat tevens een deel van het dak van de garage afbrandde. De totale schade is nog onbekend, de technische recherche is een onderzoek gestart.

VERDACHTE AUTODIEFSTAL

Politiemensen van het district West zagen vrijdagavond, rond twaalf uur, een auto rijden over het trottoir naar de Mathenesserdijk-beneden. Men wilde de wagen staande houden, maar de bestuurder ging er vandoor met een snelheid van rond de 100 km per uur in de richting van het PC Hooftplein. Daar stopte hij en rende weg. Na een korte achtervolging te voet kon de verdachte in de Bellamystraat worden aangehouden. Bij onderzoek bleek de auto te zijn doorverbonden. De 39-jarige verdachte uit Rotterdam en de Volkswagen Jetta werden overgebracht naar een politiebureau. De verdachte die ook niet in het bezit was van een rijbewijs is ingesloten als verdacht van diefstal auto.

BRAND IN KELDERBOX

SCHIEDAM - Zaterdagmorgen vroeg, om even na één uur, brak er brand uit in een kelderbox aan de Professor Treublaan. De rook was via een portiek diverse woningen binnengedrongen. De bewoners van twee woningen, zeven mensen, werden met een ladderwagen van de brandweer van hun balkons gehaald. Bewoners van andere woningen kwamen via het trappenhuis naar buiten. Drie volwassenen en twee kinderen zijn met ademhalingsproblemen naar het Schielandziekenhuis gebracht. Na onderzoek zijn ze naar een politiebureau gebracht. De brandweer heeft een aantal dieren, vogels en cavia's uit de woningen gehaald en ondergebracht bij omwonenden. Om even na half twee werd het sein brand meester gegeven. Bewoners die niet naar hun woningen konden terugkeren zijn bij familie of in een hotel ondergebracht. Een onderzoek naar de oorzaak van de brand wordt ingesteld.

BROODJESZAAK OVERVALLEN

VLAARDINGEN - Vrijdagavond, omstreeks vijf over acht, is de broodjeszaak in een warenhuis aan het Veerplein overvallen. Er verscheen een ongeveer 25-jarige man aan het buitenloket in een oude leren jas. Hij had iets in een hand, die hij verstopt hield in de rechtermouw van z'n jas. Voor zijn mond droeg hij een muts en een sjaal. De overvaller eiste geld en de medewerkster van de zaak voelde zich bedreigd, waarop zij de man enkele honderden guldens gaf. Met de buit maakte de overvaller zich uit de voeten.

Deel: ' Politiebericht Rotterdam Rijnmond - 9312 '
Lees ook