12 januari 1999

Hennepkwekerij ontmanteld
SCHIEDAM -- Naar aanleiding van een tip stelden politiemensen van het district Schiedam in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks kwart over drie een onderzoek in een pand aan, de Couwenhovenstraat in. In het pand bleek een hennepkwekerij te zijn gevestigd. In totaal werden 452
planten, 15 lampen en diverse andere groeiapparatuur in beslag genomen.
Naar de eigenaar van het pand wordt een nader onderzoek ingesteld.

Man komt met de schrik vrij na aanrijding
SCHIEDAM -- Maandagochtend omstreeks halfnegen vond er een aanrijding plaats op de 's-Gravelandseweg.
Een 18 jarige Schiedammer, die de tram wilde halen, negeerde een rood voetgangerslicht en stak plotseling de weg over. Een 64-jarige automobilist die net groen licht had, kon de man niet meer ontwijken. Het slachtoffer belandde op de motorkap van de auto en werd ruim 20 meter meegenomen. Daarop belandde hij op de weg. De man werd voor onderzoek overgebracht naar het Schieland ziekenhuis , waar bleek dat hij geen letsel had.

Fietser gewond na aanrijding
SCHIEDAM -- Maandagmiddag omstreeks een uur raakte een 49-jarige Schiedamse op de kruising van de Willem de Zwijgerlaan met de Stadhouderslaan gewond na een aanrijding.
De vrouw reed op de fiets over de Willem de Zwijgerlaan in de richting van de Westfrankelandse-dijk, toen ze werd aangereden door een 24-jarige Schiedamse automobiliste, die vanaf de Stadhouderslaan in de richting van de Westerkade reed. De automobiliste verleende daarbij geen voorrang aan de fietster die ten val kwam. De vrouw is met verwondingen aan het hoofd overgebracht naar het Schieland Ziekenhuis.

Asbest vrijgekomen bij brand in tuinhuisje
SCHIEDAM -- Maandagmiddag omstreeks vijf uur brak brand uit in een tuinhuisje aan het Bijdorpplein.
Bij de brand is asbest, afkomstig van het dak van het huisje, vrijgekomen. De brandweer had het vuur snel onder controle en sluit brandstichting niet uit. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

Man drie keer bekeurd
SCHIEDAM -- Maandagmiddag omstreeks zes uur zagen politiemensen van het district Schiedam op de Nieuwe Damlaan een automobilist door het rode licht rijden.
De man, een 27-jarige Schiedammer, bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Bovendien reed de man in een onverzekerd voertuig. Hij werd bekeurd. Ook zijn 26-jarige vrouw, eigenaar van de auto, kreeg een bekeuring voor het laten rijden in een onverzekerd voertuig.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook