27 januari 1999

Man bekneld na aanrijding
SCHIEDAM -- Dinsdagmiddag omstreeks twee uur raakte op de Lorentzlaan een 43-jarige Schiedammer na een aanrijding bekneld in zijn auto. De man wilde vanuit een parkeerplaats de rijbaan van de Lorentzlaan opdraaien. Een 25-jarige Schiedammer die op dat moment passeerde, kon hem niet meer ontwijken en raakte met zijn auto het voertuig van het slachtoffer. De auto van het slachtoffer draaide om zijn as en kwam op de andere weghelft terecht, waar hij tegen een geparkeerd staande auto botste. Vervolgens draaide de auto weer om zijn as en kwam uiteindelijk tegen de auto van de 25-jarige Schiedammer tot stilstand.

De 43-jarige Schiedammer werd daarbij van de bestuurdersstoel op de bijrijdersstoel geslingerd en raakte bekneld. De brandweer moest eraan te pas komen om de man uit zijn benaderde situatie, te bevrijden. De man is overgebracht naar het Schieland ziekenhuis.

Man overloopt inbreker
SCHIEDAM -- Dinsdagochtend deed een 43-jarige bewoner van de Van Leeuwenhoeckstraat aangifte van inbraak in zijn woning. De man werd maandagnacht omstreeks half vier wakker en zag licht branden in zijn woning. Toen hij polshoogte ging nemen, betrapte hij een inbreker, die daarop meteen de benen nam. Uit de woning werden onder meer een fototoestel, een paspoort en een bankpas ontvreemd. De politie van het district Schiedam stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woning
SCHIEDAM -- Dinsdagavond werd ingebroken in een woning aan het Akkerpad.
De bewoners hadden de woning rond zeven uur 's avonds verlaten en toen zij twee uur later terugkwamen, bleek hun woning te zijn doorzocht. De dader(s) zijn de woning vermoedelijk binnengekomen door aan de achterzijde van de woning een raam te forceren. Uit de woning werden onder meer een televisie en een videorecorder weggenomen. De politie van het district Schiedam stelt een nader onderzoek in.

Snelheidscontrole met behulp van laser patrol
SCHIEDAM -- Maandagochtend tussen kwart over tien en kwart voor twaalf hielden politiemensen van het district Schiedam op de Slimme Watering een snelheidscontrote met behulp van de laser patrol. Dertien hardrijders gingen op de bon. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur is toegestaan.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook