22 januari 1999

Agressieve man beschadigt auto's
SCHIEDAM -- Surveillerende politiemensen van het district Schiedam kregen donderdagavond rond tien uur de melding dat een onbekende man op de Marconiweg auto's aan het vernielen was.
Ter plekke troffen ze een auto aan met een deuk in het linkerportier en een auto met een voetafdruk op de raam. De verdachte werd ter hoogte van de Swammerdamsingel aangehouden. Zijn voetafdruk kwam overeen met de afdrukken op de beschadigde auto's. Later op de avond kwam een taxichauffeur aangifte doen van vernielingen aan zijn taxi, waarschijnlijk gepleegd door dezelfde verdachte. Het is goed mogelijk dat de man, een 28-jarige Rotterdammer die behoorlijk agressief was, nog meer auto's beschadigd heeft. Hiervan kan aangifte gedaan worden op het politiebureau, gevestigd aan het Bijdorpplein1 in Schiedam, telefoon 010-27 40205.

Dronken man aangehouden na verlaten plaats ongeval SCHIEDAM -- In de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks een uur hield de politie van het district Schiedam op de Groen van Prinstererlaan een 29-jarige Schiedammer aan.
De man was donderdagavond rond kwart over elf op de Lange Haven bij het wegrijden tegen een voor hem geparkeerd staande auto aangereden en vervolgens doorgereden. Uit onderzoek bleek dat de man behoorlijk had gedronken (promillage 2,00). Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Drie jongens voorgeleid wegens afpersing
SCHIEDAM -- Drie Schiedammers (twee van 14 jaar en een van 15 jaar oud) zijn donderdagochtend voorgeleid voor de officier van justitie in Rotterdam.
De drie worden ervan verdacht op 8 december 1998 twee 14-jarige jongens uit Vlaardingen onder bedreiging van een stok te hebben beroofd van twee gulden en een muts. De twee fietsten over de Sporthalstraat toen zij bij de tunnel onder rijksweg A20 door het drietal staande werden gehouden. Omdat een van de slachtoffers een van de verdachten herkende, werden de goederen weer teruggegeven met de opmerking dat het 'een geintje' was. De officier vond het echter niet grappig en stelde het drietal in bewaring.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook