18 augustus 1999

Straatmuzikant aangehouden
SCHIEDAM -- Surveillerende politiemensen van het district Schiedam controleerden dinsdagmiddag rond twee uur in de Hoogstraat, bij de ingang van winkelcentrum De Nieuwe Passage, een straatmuzikant. De 29-jarige man bleek niet in het bezit van een ontheffing om als straatmuzikant te mogen optreden en werd daarom op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) verwijderd. Ook kon de man geen identiteitspapieren overleggen waaruit bleek dat hij legaal in ons land verbleef. Hij werd daarom aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, ter controle van zijn identiteit. Daar bleek dat de man in het bezit was van een Israëlisch paspoort en dat hij tijdelijk bij zijn moeder in Vlaardingen verbleef. De man werd later op de middag heengezonden.

Bromfietser onder invloed
SCHIEDAM -- In de nacht van dinsdag op woensdag rond half twee controleerden politiemensen van het district Schiedam op de Strickledeweg (Spaanse Polder) een 18-jarige bromfietser uit Rotterdam.
Omdat de man onvast ter been was en bloeddoorlopen ogen had, namen de politiemensen hem een ademanalyse af. Deze test was negatief. De man verklaarde wel twee joints te hebben gerookt, waarop hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een bloedonderzoek. De uitslag van dit onderzoek is nog niet bekend. De man kreeg een rijverbod van zes uur opgelegd en moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook