30 augustus 1999

Rijden onder invloed
SCHIEDAM -- Zondag rond 05.45 uur reed een 36-jarige Vlaardinger behoorlijk onder invloed van alcohol over het Broersvest. Hij blies ruim 2,10 promille. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Imitatie-wapen en twee verdachten
SCHIEDAM -- Vrijdag rond 15.30 uur zag de politie tijdens de surveillance dat op het Dr. Wibautplein een 15-jarige Schiedammer met een imitatie-vuurwapen bij een groepje jongeren staan. De politie eiste dat het wapen aan de politie overgedragen werd. De jongen deed dat ook. Hij verklaarde niet de eigenaar van het wapen te zijn. Een 17-jarige Schiedammer uit de groep meldde zich als eigenaar van het imitatie-wapen. Beide Schiedammers zijn door de politie aangehouden. Het wapen is inbeslaggenomen. Het gaat om een Smith & Wesson P398, zilvergrijs met uitneembare houder en open loop.

Vier schiedammers aangehouden met luchtdrukwapens SCHIEDAM -- Zaterdag rond 20.00 uur arresteerde de politie op het Hazepad vier Schiedammers in de leeftijd van gemiddeld 13 jaar, omdat zij met drie luchtdrukwapens over de Schiedamseweg liepen. De politie zag dat de verdachten goederen in de bosjes gooiden. De vier jongens zijn aangehouden. Naast de drie luchtdrukwapens, een hoeveelheid kogeltjes, haalde de politie ook een mes en een zwarte bivakmuts uit de bosjes. De verdachten verklaarden dat zij oorlogje wilden spelen. De spullen zijn inbeslaggenomen. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Geweld in het verkeer
SCHIEDAM -- Zaterdag rond 17.00 uur hebben onbekende mannen, vermoedelijk door een verkeersgedrag, op de kruising Bm. van Haarenlaan en de Piersonstraat een 31-jarige Schiedammer geslagen. Het slachtoffer zat als passagier in een auto en de auto stond voor het verkeerslicht op de Laan van Bol'Es. Een andere automobilist ergerde zich, omdat de auto vermoedelijk niet goed in het rijvak stond. Er werd wat vanuit de auto geroepen. De auto's reden verder, maar op de genoemde kruising ontmoette men elkaar weer voor een rood verkeerslicht. Het slachtoffer stapte uit en stond op de trambaan. De woedende automobilist reed tegen hem aan waardoor het slachtoffer viel. Hij liep schaafwonden op. Daarna stapten echter meerdere mannen uit twee auto's en sloegen het slachtoffer in zijn gezicht. Daardoor liep hij een wondje en een opgezette plek aan zijn hoofd op. De andere inzittende uit de auto waarin het slachtoffer zat, schoten te hulp. De daders zijn daarop gevlucht.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook