16 augustus 1999

Man dreigt met mes, politieman lost schot
SCHIEDAM -- Een politieman van het district Schiedam heeft zaterdagmorgen vroeg, omstreeks tien over twee, in een woning aan de Lange Achterweg een gericht schot afgevuurd op een man die dreigde met een mes te gooien.
Politiemensen reden naar de woning aan de Lange Achterweg in verband met een melding geluidshinder. Volgens de melder was er al sinds tien uur vrijdagavond een ruzie aan de gang. Na aanbellen deed een vrouw open. Zij vertelde dat haar 34-jarige partner onder de pillen zat, volledig door het lint ging en de woning aan het 'verbouwen' was. Later bleek dat hij ook alcohol had gebruikt. De man kwam ook naar de voordeur en stelde zich uiterst agressief op, maakte een verwarde indruk en had moeite om op de been te blijven. Op een gegeven moment liep de man weer weg om kort daarna terug te keren met een groot keukenmes. Hij naderde de politiemensen die in de gang stonden met het mes, waarop één van hen z'n vuurwapen ter hand nam. De man werd diverse keren gesommeerd het mes te laten vallen, waaraan hij niet voldeed. Toen hij aanstalten maakte om het mes in de richting van de politiemensen te gooien werd er een gericht schot op zijn benen afgevuurd. Op het moment van het schot werd het mes inderdaad gegooid, maar raakte de politiemensen niet. Ook de verdachte werd niet door de kogel geraakt. Hij vluchtte de woning in, waar hij met assistentie even later kon worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Een politiearts heeft over de verdachte een gedragsbeïnvloedingsformulier opgemaakt.

Geramd en bestolen
SCHIEDAM -- Een 59-jarige Schiedammer reed zaterdagavond om even voor negen uur op het Jacques Urlusplein.
Daar werd hij ingehaald door een zwarte bromscooter met twee mannen erop. Hij werd geramd, waardoor hij ten val kwam. Vervolgens pakte de bijrijder de Schiedammer bij de keel, stapte hierna op de bromscooter en reed ermee weg. Er werd geen woord gesproken. Het slachtoffer liep behoorlijke schaafwonden op.

Drie jongeren aangehouden na inbraak in bestelbus SCHIEDAM -- In de nacht van zondag op maandag omstreeks één uur kwam bij de politie van het district Schiedam de melding binnen van een inbraak in een bestelbus die geparkeerd stond op de Mgr. Nolenslaan. Politiemensen die een onderzoek in de omgeving instelden, troffen even later op de Parkweg drie verdachten aan, die aan het opgegeven signalement voldeden. De drie, een 19-jarige Schiedammer, een 17-jarige Schiedammer en een 15-jarig meisje uit Schiedam werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De drie zijn voorgeleid en ingesloten, een nader onderzoek wordt ingesteld.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook