11 juni 1999

Politie schiedam houdt groep overlastgevende jongeren aan SCHIEDAM -- Naar aanleiding van herhaalde klachten van omwonenden over overlast veroorzaakt door een groep jongeren surveilleerde de politie van het district Schiedam donderdagavond in de omgeving van het Louis Zimmermanplein.
Omstreeks kwart over negen viel de groep een man lastig die zijn hond aan het uitlaten was. De man liep hierop naar de groep om verhaal te halen, waarop de jongeren er vandoor gingen. Toen de man zijn weg wilde vervolgen, ging de groep weer achter hem aan. Een van de jongeren gooien vervolgens een steen naar de man. Hierop besloot de politie, na overleg met het Openbaar Ministerie, de hele groep, bestaand uit twaalf jongens, in leeftijd variërend van 15 tot 18 jaar, aan te houden wegens openlijke geweldpleging. Een van de jongens, een 17-jarige Schiedammer, was eerder op de dag ook al op het Louis Zimmermanplein aangehouden wegens vernieling van een fiets. Hij werd na verhoor heengezonden met een dagvaarding, maar 's avonds opnieuw aangehouden. Bovendien hield de politie donderdagmiddag op het Louis Zimmermanplein een 15-jarige Schiedammer aan wegens belediging van een (politie)ambtenaar in functie. De jongens moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Brommerdief aangehouden
SCHIEDAM -- Een 39-jarige bewoner van de Simon Stevinstraat heeft donderdagochtend omstreeks half acht een 38-jarige Rotterdammer aangehouden die even tevoren geprobeerd had een bromfiets weg te nemen.
De oplettende bewoner zag hoe de verdachte de bromfiets wilde wegnemen, ging naar buiten en zag de verdachte met de bromfiets weglopen. Hij is vervolgens achter de man aangelopen en heeft hem aangehouden. Daarna droeg hij hem over aan inmiddels gewaarschuwde politiemensen van het district Schiedam. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Aanrijding onder invloed
SCHIEDAM -- Donderdagavond omstreeks kwart voor tien hielden politiemensen van het district Schiedam op de Industrieweg (Spaanse Polder) een 35-jarige Rotterdammer aan wegens rijden onder invloed. De man was even tevoren betrokken geweest bij een aanrijding. Hij reed in zijn voertuig over de Industrieweg en wilde linksaf de Graafstroomstraat inrijden. Hij zag daarbij een 33-jarige automobilist uit Rotterdam over het hoofd, die net bezig was de 35-jarige Rotterdammer in te halen.
De politiemensen constateerden dat de man onder invloed van alcohol verkeerde en namen hem mee naar het bureau, waar hem een blaastest werd afgenomen (uitslag 0,55 promille). De man kreeg een boete van 390 gulden en moet zich binnenkort voor de politierechter verantwoorden.

Snelheidsduivel aangehouden
SCHIEDAM -- Surveillerende politiemensen van het district Schiedam zagen in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks kwart over één een automobilist met hoge snelheid over de Burgemeester Knappertlaan rijden.
De politiemensen reden achter de man, een 23-jarige inwoner van Vlaardingen aan. Op de Rotterdamsedijk werd een snelheid van maar liefst 130 kilometer per uur gemeten, waar 'slechts' 50 kilometer per uur is toegestaan. Uiteindelijk konden ze de man ter hoogte van het Marconiplein in Rotterdam tot stilstand brengen. De man werd aangehouden en zijn voertuig en rijbewijs in beslag genomen.

Auto in brand
SCHIEDAM -- Donderdagochtend omstreeks kwart over acht zag een 71-jarige man uit Bruinisse op de Meeuwensingel dat er een auto tegen zijn geparkeerd staande auto stond, waardoor zijn voertuig beschadigd was.
Hij sprak hierop de eigenaar van dit voertuig, een 24-jarige vrouw uit Schiedam aan. Toen de vrouw in haar auto keek, zag ze dat de binnenzijde van de auto was uitgebrand. De brandweer, die ter plekke kwam, stelde een onderzoek in en constateerde dat er kortsluiting was ontstaan in de bedrading van het dashboard. Het dashboard was volledig gesmolten, waardoor het onmogelijk is de auto nog te besturen. De politie van het district Schiedam heeft het kentekenbewijs van de auto ingevorderd.

Rijden onder invloed
SCHIEDAM -- In de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks half vijf hielden politiemensen van het district Schiedam op de Rotterdamsedijk een 20-jarige Schiedammer aan.
De man had teveel gedronken (promillage 1,35), waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij moet binnenkort voor de politierechter verschijnen.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook