14 juni 1999

Man rijdt met auto over vrouw
SCHIEDAM -- Een 30-jarige Schiedammer is vrijdagavond omstreeks kwart over acht op de Van Marumstraat met zijn auto gedeeltelijk over een 36-jarige vrouw uit Schiedam gereden.
De man startte zijn auto en reed weg, maar kon daarbij de vrouw, die in een stoel op de parkeerplaats voor de man zat, niet meer ontwijken. De man reed gedeeltelijk over de vrouw heen, bracht zijn auto tot stilstand en reed vervolgens weer achteruit. De vrouw werd voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis waar behalve enkele schaafwonden geen letsel werd geconstateerd.

Auto zwaar beschadigd na ongeval
SCHIEDAM -- Een 32-jarige man uit Delft raakte vrijdagavond omstreeks tien uur op de Matlingeweg (Spaanse Polder) licht gewond na een aanrijding.
De man reed met zijn voertuig te hard door een bocht, waardoor hij met zijn voorwiel tegen een stoeprand kwam en de macht over het stuur verloor. De man reed vervolgens tegen een betonblok en sloeg enkele malen met zijn voertuig over de kop. Uiteindelijk kwam het voertuig in de berm van de weg tot stilstand. De man wist de auto op eigen kracht te verlaten.
Hij werd vervolgens per ambulance overgebracht naar het Sint Franciscus gasthuis in Rotterdam, waar hem een bloedtest werd afgenomen om te kijken of hij ten tijde van het ongeval onder invloed van alcohol verkeerde. De auto van de man was total loss.

Brommerdief aangehouden
SCHIEDAM -- Politiemensen van het district Schiedam zagen vrijdagavond omstreeks half twaalf tijdens hun surveillance op de Fabristraat twee bromfietsen rijden waarvan er een geen verlichting voerde. Bovendien werd deze bromfiets door de bestuurder van de andere bromfiets voortbewogen. De politiemensen controleerden de bestuurders van de bromfietsen, waarna bleek dat ze niet in het bezit waren van papieren van de bromfietsen. Bovendien waren ze niet in het bezit van de sleutels van een van de bromfietsen. De twee, een 18-jarige Schiedammer en een 15-jarige man uit Vlaardingen, werden daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Later verscheen de 16-jarige eigenaar van een van de bromfietsen aan het politiebureau om aangifte te doen van diefstal van zijn vervoermiddel. De gelukkige eigenaar kon zijn vervoermiddel weer meenemen.

Diverse inbraken
SCHIEDAM -- Tussen zaterdagavond vijf uur en maandagochtend vijf uur werd ingebroken in een winkel in het Hof van Spaland. De deur van de zaak was geforceerd en uit de winkel werd wat kleingeld weggenomen.
Zaterdagavond werd ingebroken in een woning aan de Johan de Wittsingel. De bewoner had zijn woning omstreeks 18.00 uur verlaten entoen hij omstreeks 22.30 uur weer thuis kwam zag hij dat zijn woning was doorzocht. Uit de woning werden onder meer een fototoestel en kleingeld weggenomen. De politie van het district Schiedam stelt een nader onderzoek in.

Jeugdige winkeldievegge aangehouden
SCHIEDAM -- Vrijdagmiddag omstreeks kwart voor twee hield winkelpersoneel van een warenhuis in de Nieuwe Passage een 13-jarig meisje uit Rotterdam aan op verdenking van winkeldiefstal. Het meisje had geprobeerd een onderbroek weg te nemen. Bij nader onderzoek door gealarmeerde politiemensen van het district Schiedam bleek dat het meisje bovendien in het bezit was van twee korte broeken en twee topjes die eveneens van diefstal afkomstig waren. Het meisje is overgebracht naar het politiebureau waar ze later door haar moeder werd opgehaald. Ze wordt doorverwezen naar het bureau Halt.

Aanrijding onder invloed
SCHIEDAM -- Vrijdagavond omstreeks kwart over zeven vond op de kruising van de Kasteelweg met de Aletta Jacobsstraat een aanrijding plaats tussen twee personenauto's.
Een 21-jarige Schiedammer die over de Kasteelweg in de richting van de Aletta Jacobsstraat reed, verleende op de kruising geen voorrang aan een 56-jarige Schiedammer, die over de Aletta Jacobsstraat in de richting van de Kasteelweg reed. De 21-jarige Schiedammer moest voor behandeling aan een hoofdwond naar het Schieland ziekenhuis. De 56-jarige Schiedammer bleek onder invloed van alcohol te verkeren (promillage 0,65). Hij kreeg een bekeuring van 390 gulden.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook